Jatkuuko Bluesin nousu?

LIIGA / Ennakko
Pisteistä tapellaan taas tiistaina.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kiekkoviikko alkaa Espoossa Bluesin ja SaiPan kohtaamisella. Viime kaudella Blues voitti kaikki keskinäiset kohtaamiset, mutta tämän kauden alussa SaiPa vei hurlumhei-ottelun.

Joukkueet kohtasivat syyskuussa Liigan kolmannella kierroksella. Juuri ennen ottelua Blues tiedotti maalivahti Mikko Koskisen myynnistä ja se kenties näkyi otteissa. Peli päättyi SaiPalle 8-5, ja kuten lukemat osoittavat, maalivahtipeli ei onnistunut kummaltakaan joukkueelta.

Blues nousi viime viikolla ylös jumbopaikalta otettuaan voitot HPK:sta ja Ässistä. Sillä on silti enemmän otteluita pelattuna kuin muilla sen ympärillä olevilla joukkueilla. SaiPan viime viikko toi kaksi voittoa ja yhden tappion. Joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas, eroa kärkijoukkue Ilvekseen on vain piste.

SaiPa on hyvin usein viime pelien aikana ollut alakynnessä ainakin laukausten valossa. Siitä huolimatta joukkue on kyennyt voittamaan pelejä. Suuri kiitos lankeaa maalivahti Jussi Markkaselle, joka on ollut vahvassa vireessä. Markkanen onkin pelannut yhtä lukuun ottamatta kaikissa SaiPan peleissä. Hyökkäyspäässä iki-SaiPa Ville Koho on kaapannut kultakypärän haltuunsa, kun alkukaudesta säväyttänyt Patrick Davis elää vaisumpaa jaksoa.

Muutoksia miehistössä

Bluesin peli on ottanut askeleita parempaan suuntaan, mutta silti parannettavaa on vielä paljon. Kaksi edellistä peliä antoi varmasti joukkueellle myös lisää itseluottamusta. Kesken kauden hyökkäyksen vahvistukseksi tulleet Jussi Makkonen ja Philip McRae ovat täyttäneet paikkansa, vaikka eivät vielä erityisemmin ole säväyttäneetkään. Silti heidän otteistaan eivät paista läpi huonot suoritukset, kuten esimerkiksi Daniel Widingillä.

SaiPa saa riveihinsä kokeneen nimen, kun Sami Venäläinen palaa Liigaan LeKissä sujuneen alkukauden jälkeen. Vieraiden riveistä myös Jussi Halme aloitti kautensa samassa seurassa, kuten myös Bluesissa pelaava Makkonen. Sen sijaan kovista taklauksistaan tunnettua Ville Paalasta ei Sputnik-paidassa nähdä, sillä hän pelaa loppukauden Mestistä Jukureissa.

Seuraa Heitä

Sami Venäläinen #38 | Fischtown Pinguins

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä matkaa itärajan tuntumaan jatkamaan uraansa. On edelleen käyttökelpoinen pelaaja Liigassa.

Tommi Huhtala #61 |

Laitahyökkääjä

Tällä hetkellä Bluesin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Iskee tehoja tiiviiseen tahtiin, ja mikä parasta, on vähentänyt myös hölmöilyjään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 3 2 5
2.Eetu Pöysti 0 4 4
3.Tomi Sallinen 1 3 4
4.Joonas Jalvanti 0 3 3
5.Kalle Kaijomaa 0 3 3
SaiPa M S P
1.Janne Tavi 1 4 5
2.Ryan Glenn 1 3 4
3.Ville Koho 2 2 4
4.Tommi Jokinen 2 1 3
5.Jesse Mankinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle