Blues saa vieraita Lahdesta

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina otteitaan parantanut Espoon Blues saa perjantaina vastaansa sarjassa heikosti menestyneen Pelicansin, jolta ei tässäkään ottelussa paljoa odoteta. Se saattaa kuitenkin olla lahtelaisryhmän suurin valttikortti.

Rosterit kuosissa

Espoon Blues lähtee perjantain otteluun luonnollisesti ennakkosuosikkina. Tätä ei ainakaan joukkueen loukkaantumiskiintiö kumoa, sillä varsinaisista runkopelaajista vain varakapteeni Timo Hirvonen on edelleen sivussa. Muut kestoloukkaantuneet ovat edelleen puolustaja Mikko Viitanen sekä pieni mutta pippurinen laituri Mikael Jämsänen. Hetken loukkaantuneena ollut Miika Elomo palaa kaukaloon perjantaina.

Pelicansien loukkaantumistilanne on hieman hämärän peitossa. Varmuudella sivussa on vain hyökkääjä Joonas Jääskeläinen, joka kärsii nivusvaivoista. Muut mahdollisesti sivussa olevat pelaajat ovat joukkueen valmetajan Petteri Hirvosen sanoja mukaillen "epävarmoja".

Tuttu kaava

Yleensä puhutaan aina siitä, kuinka vastustaja kahvaa, sumputtaa ja puolustaa kaikin keinoin. Tämä ottelu tuskin tekee tässä suhteessa poikkeusta, sillä vieraspeleissä ylipäänsä pelataan aina varovaisemmin ja puolustuksen kautta. Tällä taktiikalla otteluun lähtee takuuvarmasti myös Pelicans.

-Vieraspeli aiheuttaa luonnollisesti tiettyjä pelillisiä muutoksia, myöntää Pelicansien valmetaja Petteri Hirvonen.

Blues lähtee otteluun suosikkina, ja tulee varmasti painamaan päälle alusta lähtien. Pisteitä kaivataan kovasti myös Espoossa, sillä tällä hetkellä roikutaan playoff-viivan tuntumassa.
Bluesin peli onkin viime aikoina ollut paranemaan päin.

-Viimeisestä neljästä pelistä viisi pinnaa on mielestäni hyvä suoritus, kertoo Bluesin joukkueenjohtaja Niki Andersson.

-Porukka lähtee otteluun hyvällä mielellä, se on selvää, hän jatkaa.

Bluesin peli on viime aikoina ollut pitkälti tsekkitaituri Jan Calounin varassa, mutta viime aikoina parrasvaloihin on noussut myös nuori Matti Näätänen. Molemmilta on lupa odottaa hyviä suorituksia perjantain pelissä.

-Caloun on aina kuuma pelaaja, jota kannattaa seurata. Tällä hetkellä mieleen tulee erityisesti kuitenkin Jiri Vykoukal, joka pelaa tällä hetkellä kenties parasta kauttaan, sanoo Andersson, ja jatkaa:

-Näätäsellä ovat perusominaisuudet hyvin kunnossa. Hän on nopea ja taitava pelaaja. Miehen otteet ennustavat todella hyvää tulevaisuutta.

Pelicanseja vastaan Anderssonilla ei ole mitään tiettyä kaavaa heittää kehiin.

-Meidän pitää olla valmiita pelaamaan erittäin hyvin, sillä helppoja pelejä ei tässä liigassa ole tai ainakaan ei meidän kohdalle sellaista ole vielä tullut, Andersson toteaa.

-Pelicans ei varmasti päästä meitä helpolla eikä sitä missään nimessä pidä aliarvioida heikon alkukauden perusteella, hän jatkaa.

Maalivahdit ratkaisevat usein pelejä, ja Bluesilla onkin ollut kaksi melko tasaista vahtia kehissä viime aikoina. On puhuttu myös Oksan syrjäyttävän lopullisesti Myllyksen. Pelicans-otteluun Blues kuitenkin Anderssonin mukaan lähtee mitä todennäköisimmin maalissa Jarmo Myllys.

Kuivalainen suuressa roolissa

Kysyttäessä Petteri Hirvoselta Pelicansien tärkeimmistä pelaajista tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä.

-Pasi Kuivalainen alkaa löytää omaa peliänsä jälleen. Hän pelasi hyvän pelin Jokereita vastaan ja on todella tärkeä lenkki joukkueessamme, sanoo Hirvonen.

Hyökkäyspäässä onnistuivat viime pelissä ainakin Jani Keinänen ja Jari Kauppila, ja nämä pelaajat ovat myös Hirvosen "kuumalla listalla". Maininnan saavat myös Lasse Jämsen ja Oliver Setzinger.

Valmentaja Hirvonen ei näe alkukautta katastrofaalisena, muttei tietenkään ole tyytyväinen joukkueensa sijoitukseen.

-Meitä on loukkaantumisten lisäksi kiusannut myös huono tuuri. Kiekot eivät juurikaan ole pomppineet meille; toisaalta, sijoitus taulukossa on juuri se minkä ansaitset.

-Pelillisesti emme ole olleet niin paljoa jäljessä, sillä useat pelit ovat olleet tiukkoja, mutta tällä materiaalilla ei yksinkertaisesti ole varaa liikoihin vastoinkäymisiin lähinnä loukkaantumisten suhteen, Hirvonen jatkaa.

Mitä on odotettavissa?

Perjantai-pelit ovat yleensä olleet hyviä yleiseltä tunnelmaltaan ehkä jo pelkästään ajankohdan vuoksi. Suurta yleisömäärää kuitenkaan on turha tähän peliin odottaa. Pelistä tullee tiukka, mutta pienet asiat ratkaisevat paljon. Jos Caloun ja kumppanit ovat pelipäällä ja saavat onnistumisia heti alusta lähtien, voi kyyti olla Pelicanseille kylmää. On kuitenkin muistettava, että Jokereita vastaan joukkue onnistui tukkimaan hyvin oman puolustuspäänsä ja päästi vain kaksi maalia. Sama saattaa toistua perjantaina Espoossa. Kapea LänsiAuto-Areenan kaukalo vain lisää tätä mahdollisuutta.

Pelicans tulee iskemään rajusti vastaan ja luottaa maalivahtiinsa sekä kovaan puolustuspelaamiseen. Bluesin on hyökättävä ennakkoluulottomasti ja viimeisteltävä tehokkaasti paikoista.
Suosikin viitta on Bluesin harteilla, ja se todennäköisesti onnistuu voittamaan pelin pienellä marginaalilla. Jatkoaikakaan ei kuulosta poissuljetulta vaihtoehdolta...

» Lähetä palautetta toimitukselle