Vahvaa alkua metsästämässä

LIIGA / Ennakko
Kevään pudotuspelit lähtevät lauantaina vauhtiin Espoossa mielenkiintoisella kamppailulla, kun Blues saa vieraita Raumalta. Paras kolmesta pelattavassa Villi kortti –kierroksella avausottelun merkitys kasvaa suureksi, joten Espoossa pelataan heti suurilla panoksilla.

Ratkaisun paikat

Lukko on runkosarjassa ollut tasaisten kohtaamisten herra Bluesin ja raumalaisryhmän kamppailuissa. Kun toinen joukkue on voittanut kaikki runkosarjan kohtaamiset, tuo se oman painoarvon myös kevään peleihin.

– Meille erittäin haastava vastus. Runkosarjan aikana neljä kertaa kohdattiin ja yhtä monta kertaa hävittiin – kyllä siinä on pähkinää purtavaksi. Pelit olivat tasaisia, mutta kuitenkin se historia pitää kääntää heti alkuun, Lauri Marjamäki ennakoi pudotuspelien aattona.

Kotijoukkue Blues on saanut viime hetkillä muutaman tärkeän palaajan takaisin kokoonpanoonsa sairastuvalta, mikä tuo varmasti lisäpotkua espoolaisten peliin. Tomi Sallisen sekä jo torstaina pelanneen Teemu Ramstedtin paluu tuo paljon viime kauden hopeamitalistin peliin.

Lukko lähtee sarjaan mielenkiintoisista asetelmista. Kahden pelin putki katkesi Lappeenrannassa heikon esityksen jälkeen, joten raumalaisilta voi kamppailussa odottaa melkein minkälaista esitystä tahansa. Puolustuspeli on kuitenkin SaiPa-peliä lukuun ottamatta viime peleissä mennyt selvästi eteenpäin, mikä lupaa joukkueelle hyvää kevään pelejä silmällä pitäen.

Lyhyessä sarjassa avausottelun merkitys nousee suureksi, minkä tietävät molemmat joukkueet. Lauantaina nähtäneenkin tarkkaa ja riskitöntä kiekkoa. Tämän johdosta erikoistilannepelaaminen nousee suureen rooliin. Viime aikoina ylivoimiensa kanssa painineet joukkueet ovat varmasti kiinnittäneet tähän osa-alueeseen huomiota.


Lukko juhli joukkueiden runkosarjan kohtaamisissa, kääntyykö trendi pudotuspeleissä?

Kokoonpanot

Blues tulee otteluun todennäköisesti ilman loukkaantumisten takia sivussa olevia Petri Koivistoa, Jani Hakanpäätä, Petri Lammassaarta ja Tomi Ståhlhammaria.

Lukolta poissa ovat varmuudella Lauri Tukonen, Mikko Kuukka ja Jussi Pesonen. Roope Talajan kanssa tapelleen Matt Generousin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Ville Varakas 1 3 4
2.Camilo Miettinen 1 3 4
3.Kristian Kuusela 1 3 4
4.Joakim Eriksson 2 2 4
5.Roope Talaja 2 1 3
Lukko M S P
1.Otto Honkaheimo 0 6 6
2.Björn Melin 2 1 3
3.Perttu Lindgren 2 1 3
4.Harri Tikkanen 1 2 3
5.Janne Keränen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle