Tutut sunnuntaivastustajat

LIIGA / Ennakko
Blues on juhlinut aiemmissa kohtaamisissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Runkosarjan ohjelma sisältää kolme sunnuntaina pelattavaa kamppailua. Harvinaiseksi tilanteen tekee se, että jo toista kertaa vastakkain ovat samat joukkueet, kun Lukko matkustaa Espooseen.

Lukon CHL-menestys siirsi aiemmin tällä kaudella raumalaisten kotiottelun espoolaisia vastaan sunnuntaille. Silloin Blues nappasi vierasvoiton voittomaalikilpailussa. Vaikka sarjataulukossa Lukko on viisi sijaa ja 11 pistettä Bluesia edellä, espoolaiset ovat vieneet kaikki kauden kolme kohtaamista.

Lukolle ottelu on viikon neljäs. HIFK:ta ja Ässiä vastaan joukkue joutui poistumaan tappio niskassaan, mutta lauantai toi jatkoaikavoiton Jyväskylästä Janne Niskalan maalilla.

Blues on saanut huilata peleistä keskiviikon jälkeen. Silloin joukkue hävisi SaiPalle jatkoajalla. Maanantaina Blues voitti vaikeuksien jälkeen TPS:n.

Bluesin vahvuus on levännyt maalivahtipelissä. Edellisessä kahdessa kotiottelussa Blues on ollut pahasti alakynnessä ja kenttäpeli on ollut vaisua, mutta Eetu Laurikaisen ansiosta joukkue sai kasaan neljä pistettä.

Lukko pelasi Jyväskylässä vahvaa riistopeliä, mikä toikin tulosta. Myös Blues pystyy parhaimmillaan hyvään riistopeliin, joten nähtäväksi jää, kumpi onnistuu tällä osa-alueella paremmin. Myös joukkueiden aktiivisuutta on hyvä seurata pelin kestäessä.

Bluesin liike ei ole ollut kahdessa edellisessä ottelussa kovinkaan hyvää, eikä se muutenkaan kuulu joukkueen vahvuuksiin. Alueella puolustettaessa Blues pystyy pitämään usein vastustajat pois maalipaikoilta, mutta vastahyökkäyksistä espoolaisjoukkue on kokenut takaiskuja.

Lukon Jerry Ahtola pääsi Jyväskylän ottelussa monta kertaa maalipaikoille, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Koko kautta ajattelen Ahtolan prosentit ovat kuitenkin erittäin hyvää tasoa, mutta parempaankin olisi mahdollisuus. Raumalaisten pelissä on parannettavaa myös johtoaseman pitämisessä, sillä kolmessa edellisessä ottelussaan Lukko on menettänyt johtoasemansa kolmannessa erässä, JYPiä vastaan jopa kahdesti.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Rikkoi Jyväskylän ottelun kahdella maalillaan oman aikaisemman ennätyksensä. Onnistuuko maalin edessä yhtä hyvin myös Bluesia vastaan?

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Tuuletuksista näki, että SaiPa-ottelun jatkoajalle vienyt osuma maistui yhdelle Bluesin raatajaosaston tärkeimmistä miehistä. Onnistui myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle