Tuttujen valmentajien viimeinen kohtaaminen nykyseuroissaan

LIIGA / Ennakko
Lukko yrittää kaataa Bluesin parantaakseen asemiaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja Lukon kolmen ottelun viikko alkaa keskiviikkona Espoossa. Risto Dufvan ja Jyrki Ahon joukkueiden keskinäiset ottelut ovat valmennuksellisesti mielenkiintoisia. Pelit jatkuvat myös ensi kaudella, mutta seurat ovat vaihtumassa molempien valmentajien osalla.

Ottelu on joukkueiden neljäs keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella, ja samalla myös viimeinen. Kotijoukkue on vienyt voiton jokaisessa kohtaamisessa, Lukko tosin tarvitsi kertaalleen jatkoajan ollakseen parempi.

Kummankaan joukkueen tammikuu ei sujunut ruusuisissa merkeissä, vaikka kuukauden pelaajan titteli menikin Lukon Aaron Gagnonille. Lukko pelasi kymmenen ottelua, joista irtosi 14 pistettä neljän voiton sekä jatkoaikatappioista saadun pisteen myötä. Edellisessä ottelussaan Lukko kukisti TPS:n 5−2 kuitaten turkulaisten Äijänsuolla samoin lukemin ottaman voiton.

Blues pelasi viimeiset tuplaottelunsa Ilvestä vastaan ja niistä joukkueelle jäi luu käteen, sillä Ilves nappasi täydet pisteet, vaikka Blues johtikin ensimmäistä  kohtaamista 2−0. Kaikkiaan Blues pelasi tammikuussa 12 ottelua, joista tuloksena oli kolme voittoa ja yhteensä yhdeksän pistettä.

Blues on pystynyt luomaan hyvän määrän maalitilanteita viime otteluissaan lukuun ottamatta viimeisintä, Tampereella pelattua ottelua. Joukkueen suurin ongelma on tehottomuus, mikä onkin ymmärrettävää ottaen huomioon joukkueesta lähteneet pelaajat.

Lukon ylivoima on edelleen Liigan tehokkainta, ja varsin selvällä erolla. Keskimäärin joukkue on tarvinnut aikaa ylivoimamaaliin lähes minuutin vähemmän kuin toiseksi nopein eli Kärpät. Ylivoimatehokkuudessa Lukko on yli kolme prosenttiyksikköä edellä tilastokakkosena olevaa TPS:ää.

Lukko on ollut viime aikoina yllättävän heikko pelaamaan johtoasemassa. Viime viikolla raumalaiset johtivat kotiotteluitaan niin Tapparaa kuin TPS:ää vastaan, mutta saldona oli vain yksi piste. Tämä on ollut poikkeus yleiseen trendiin Risto Dufvan valmennuksessa.

Bluesin materiaalin kapeus on esiintynyt viime aikoina väsymisenä puolustuspäässä. Lauantainen Ilves-ottelu oli erityisen vaikea Urho Vaakanaiselle ja Victor Westermarckille, jotka olivat jäällä jokaisen takaiskun aikana. Lähes kolme kuukautta sivussa ollut Juuso Vainio on palannut joukkueen jääharjoituksiin, joskin kontaktikielto päällä, joten apua on mahdollista saada vielä kauden aikana.

Seuraa Heitä

Sheldon Brookbank #17 |

Oikea puolustaja

Puolustava puolustaja avasi kauden maalitilinsä lauantaina - keskialueelta. Puolustuspelikin parantunut kauden mittaan.

Mikko Kukkonen #48 |

Puolustaja

Bluesin nykyjoukkueen kokeneinta osastoa. On päässyt viime aikoina myös ylivoimalle, vaikka parhaat avut ovatkin muualla. Kauden ainoa maali Lukkoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle