Sinikeltaisten joukkueiden taistelu

LIIGA / Ennakko
Bluesin muiden kentällisten tulee ryhdistäytyä maalinteossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon keskiviikkoillassa pelaa kaksi sinikeltaista joukkuetta, kun kotijoukkue Blues kohtaa Lukon Raumalta.

Kotijoukkue pelasi viikonlopun back to back otteluissaan paikallisvastustajaansa Helsingin IFK:ta vastaan. Molemmat ottelut olivat todella tasaisia. Ensin Blues hävisi jatkoajalla Helsingissä, mutta vei lauantain ottelun kotonaan, ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa.

Lukko pelasi omat ottelunsa JYPiä vastaan huonolla menestyksellä häviten molemmat ottelunsa varsin selvästi.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti ennen illan ottelua, joista raumalaiset ovat napanneet kaksi kotivoittoa. Viimeisimmän kohtaamisen Lukko voitti maalein 4-1 myös aika omituistenkin vaiheiden jälkeen, jossa Bluesille jaettiin toisessa erässä peräti 70 rangaistusminuuttia sisältäen eripituisia tuomioita.

Espoolaisilla on nyt siis revanssin paikka. Kotijoukkueen ja Rauman Lukon piste-ero sarjataulukossa on vain kaksi pistettä, joten keskiviikkona pelataan ns. "kuuden pisteen peli".

Espoolaiset ovat parantaneet peliään alkukaudesta. Bluesin voittomaalikilpailuvoitto HIFK:sta katkaisi neljän ottelun tappioputken. Bluesin vahvin kentällinen on ollut Siim Liivikin johtama ketju, joka järjesti molemmissa viikonlopun otteluissa kaikki espoolaisten maalit varsinaisella peliajalla.

Muidenkin kentällisten tulisi parantaa kevättä kohti mentäessä. Espoolaisten viisikkopuolustaminen on edelleen tiivistä, siksi sen rikkominen on useille joukkueille todella haastavaa.

Espoolaisilla on hyvä tilanne, sillä se ei ole koko alkukauden aikana kärsinyt juurikaan loukkaantumissumista. Varmuudella kokoonpanosta ulkona ovat hyökkääjä Nico Nyberg, sekä puolustajat Santeri Arousva ja Joni Tuominen.

Raumalaisten kokoonpanosta ulkona ovat ainakin maalivahti Oskari Setänen sekä hyökkääjät Teemu Nurmi, ja Jerry Ahtola. Puolustuksesta puuttuu puolustaja Otto Honkaheimo.

Seuraa Heitä

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Parantanut alkukauden aikana huimasti omaa piste-ennätystään. Jatkaako neloskenttä dominointiaan jäällä?

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Teki molemmissa back to back otteluissa maalin, jatkuuko kanadalaisen pistetehtailu?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 1 4 5
2.Ilmari Pitkänen 3 1 4
3.Siim Liivik 2 2 4
4.Tommi Huhtala 1 1 2
5.Daniel Widing 0 2 2
Lukko M S P
1.Harri Tikkanen 0 3 3
2.Aaron Gagnon 2 1 3
3.Joni Nikko 1 1 2
4.Ilkka Mikkola 0 2 2
5.Lauri Tukonen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle