Olisiko nyt sen kotivoiton vuoro?

LIIGA / Ennakko
Onko Jyrki Ahon äänessä käheyttä torstaiaamuna?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Blues ja Lukko kohtaavat toisensa tiukassa puolivälieräsarjassa neljännen kerran. Kolme peliä on menty todennäköisyyksiä vastaan pelkillä vierasvoitoilla. Espoolaisilla olisi nyt sauma napata otetta välieräpaikasta sarjan ensimmäisellä kotivoitolla.

Nyt alkavat playoffit, totesi Lukon päävalmentaja Risto Dufva ennen maanantain peliä. Kaikki neljännesfinaalien kamppailut ovat olleet maalieroltaan niukkoja. Mutta kun momentum tosissaan vaihtaa omistajaa, tilanne voi äkkiä muuttua. Esimerkkinä viime kevät: pokaalin vienyt Ässät otti KalPalta köniinsä sarjan vastaavassa vaiheessa numeroin 0-5 ja sen jälkeen voitti 3-0.

Alkavatko pienet marginaalit revetä?

Ratkaisun lähestyessä kasvaa sekä voitontahdon että hermokontrollin merkitys. Sitä kautta mitataan myös valmentajan taitoja pitää pakka kasassa. Raumalla fyysinen intensiteetti ei vielä näkynyt jäähysumana, mutta taistelu on selvästi tiivistymässä. Esimerkkinä Blues-jyrä Siim Liivik, jolla oli välillä vaihtoaitiossa kovasti asiaa naapurin puolelle. Erityisesti kamppailun alkupuolella espoolaisten fysiikka oli tehokkaammin käytössä.

Maanantaina nähtiin enemmän taistelua kuin pelisysteemiä. Pelin jälkeen valmentajat nostivatkin esiin jäähyjen välttämisen. Kun pelataan ratkaisuista, kaksikin minuuttia on pitkä aika. Blues ei ole tunnettu ylivoimastaan, mutta nyt Jyrki Ahon ryhmä on onnistunut hyödyntämään vastustajan jäähyt kokonaista kuusi kertaa. Lukko on rankaissut näistä vain kahdesti.

Tuttuja duunareita ja uusia onnistujia

Loppua kohti haetaan myös niitä kuuluisia suurten pelien pelaajia. Kuka väsähtää ja kuka roihahtaa entistäkin korkeampiin liekkeihin? Kultakypärät Ville Vahalahti ja Tommi Huhtala on onnistuttu pääosin pitämään poissa pahanteosta. Materiaalia kuitenkin molemmilla ryhmillä on, joten ratkaisijoiksi on noussut muita nimiä.

Bluesin puolella korkeasta työmoraalistaan tunnettu Tomi Sallinen on noussut tärkeissä koitoksissa eturiviin. Sallisen pistesaldo näyttää komeasti seitsemää. Kolmannen pelin 5-2-alivoimamaali oli täysin tämän kiekonriistojen mestarin rakentama. Myös kauden suuri lupaus Miro Aaltonen on kerännyt pisteitä kaikista kolmesta pelistä.

Lukko-miehistössä Jerry Ahtola on liekeissä. Hän sai runkosarjassa tililleen yhdeksän osumaa, nyt mies on maalannut jokaisessa pelissä. Myös raumalaisten vahvistus Steven Zalewski on nostanut tasoaan, vaikka ei onnistunut maanantaina. Leveyttä raumalaisilla on espoolaisten tavoin, neloskentässäkin on voiman lisäksi tulivoimaa. Lisäksi reservistä on kokonaan nostamatta lupaava maalintekijä Joni Nikko.

Kulkeeko ulkomaanavuilla edelleen?

Myös sinisten ulkomaalaiset ovat petranneet. Runkosarjassa yksin purjehtinut Justin DiBenedetto alkaa viimein erottua joukosta: vain maalikehikko esti maanantaina hyökkääjän osuman kahdesti. Vielä näkyvämpi tasonsa nostaja on ollut yhden maalin pohjustanut ja kaksi kertaa maalannut Philip McRae.

Maalit ratkaisevat, mutta maalivahdeista voitto tuskin jää kiinni. Sekä Ryan Zapolski että Jani Nieminen ovat osoittaneet tuttua varmuuttaan. Erityisesti jälkimmäinen piti joukkuettaan pystyssä johtotilanteessa maanantaina.

Seuraa Heitä

Philip McRae #10 |

Hyökkääjä

Pelien kovetessa amerikkalainen on onnistunut myös viimeistelyssä. Jatkuuko nousukiito?

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Raumalaisten kultakypärää ei ole pahemmin päästetty ratkaisupaikkoihin. Päästetäänkö nyt?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Philip McRae 0 2 2
2.Joonas Jalvanti 1 1 2
3.Kalle Kaijomaa 0 1 1
4.Kim Hirschovits 0 1 1
5.Jani Nieminen 0 1 1
Lukko M S P
1.Filip Riska 0 3 3
2.Olli Sipiläinen 0 3 3
3.Erik Riska 2 0 2
4.Aaron Gagnon 0 1 1
5.Ville Vahalahti 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle