Nopea toipuminen haussa

LIIGA / Ennakko
Maalinedustan suojeleminen on avainasemassa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesilla ja Lukolla on vähiten aikaa toipua perjantain pelin rasituksista, kun ensimmäinen ottelu eteni jatkoajalle asti. Blues otti ryöstön ensimmäisellä mahdollisella hetkellä ja johtaa ottelusarjaa 1-0.

Rauman ottelussa Blues paransi peliään koko ajan ottelun kestäessä. Vaikean alun jälkeen Matti Järvinen onnistui tekemään ratkaisumaalin. Sekä runkosarja että pudotuspelit huomioiden osuma oli hänelle vasta Liiga-uran viides.

Järvinen pääsi kokoonpanoon Siim Liivikin pelikiellon myötä. Ratkaisumaalin myötä kynnys pudottaa hänet kokoonpanosta on varmasti korkea. Vaikka Liivik todennäköisesti palaa omalle paikalleen nelosketjun keskelle, Järvinen voi löytää itsensä laitahyökkääjänä jostain muusta ketjusta.

Bluesin kokeneella Arto Laatikaisella oli ristiriitainen ensimmäinen ottelu. Hän seurasi läheltä jokaista Lukon maalia, mutta tarjosi sitten syötön Järvisen osumaan.

Myös Lukon joukkueessa nähtiin kokoonpanoon pitemmän tauon jälkeen palanneita pelaajia. Sekä marraskuussa viimeksi kaukalossa nähty Teemu Nurmi että olympiatauon jälkeisessä ottelussa loukkaantunut Lauri Tukonen onnistuivat maalinteossa.

Lukon murheenkryyni oli Matt Generous, joka kaatui pariin otteeseen omia aikojaan. Jälkimmäinen johtikin Bluesin tasoitukseen ilman maalivahtia.

Blues on ollut vahva kotijoukkue kauden aikana. Joukkue osoitti vahvaa taistelutahtoa perjantain ottelussa ja käänsi pelin edukseen. Puolustuspeli kaipaa kuitenkin vielä hiomista. Laatikainen ja Kalle Kaijomaa olivat varsinkin ensimmäisen ottelun alkuvaiheissa vaikeuksissa, mutta molemmat paransivat pelin kestäessä. Vahvinta osastoa puolustuksessa esitti kolmospari Mikko Kuukka-Olli Malmivaara.

Lukon on nollattava tappio nopeasti. Iso kysymys lauantain ottelua ajatellen onkin, kuinka nopeasti joukkue siinä onnistuu. Kovan kokemuksen myötä uskoisi, että joukkue siinä onnistuu. Avainkysymys on myös joukkueen kestävyys: nähdäänkö Espoossa samanlainen hyytyminen ottelun kestäessä kuin perjantaina?

Liivikin lisäksi Blues voi laittaa muitakin perjantaina sivussa olleista pelaajista kehiin. Huilivuorossa olivat puolustajat Joonas Valkonen ja Niklas Tikkinen sekä hyökkääjät Robert Rooba ja Peter Tiivola, joka on tosin pelannut A-juniorien otteluita. Lukolta terveet sivussaolijat olivat puolustajat Juho Tommila ja Roni Viirlas sekä hyökkääjät Aki Uusikartano, Erik Riska, Joni Nikko ja Aleksi Saarela.

Seuraa Heitä

Kalle Kaijomaa #45 | Fehérvár AV19

Puolustaja

Bluesin kiekolliseen puolustajaosastoon kuuluva pelaaja oli useampaan kertaan vaikeuksissa viivapelaamisessa.

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Maine lähinnä kiekollisena puolustajana, mutta säväytti perjantain ottelussa enemmän omassa päässä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kim Hirschovits 1 2 3
2.Philip McRae 1 2 3
3.Jussi Makkonen 1 1 2
4.Joonas Jalvanti 1 1 2
5.Tommi Huhtala 2 0 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 2 2 4
2.Filip Riska 0 3 3
3.Olli Sipiläinen 0 3 3
4.Aaron Gagnon 0 2 2
5.Erik Riska 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle