Jatkuvatko maali-iloittelut siitä mihin viimeksi jäätiin?

LIIGA / Ennakko
Nollaako Laurikainen Vahalahden ja kumppanit?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tiistaina Espoossa kohtaavat Blues ja Lukko. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen päättyi maali-iloitteluun kotijoukkueen hyväksi.

Lauantaina kauden toisen täyden vieraspistepotin Pelicansilta napannut Blues pääsee lähtemään illan otteluun loistavista asetelmista, sillä sairastupa on Jussi Makkosta lukuunottamatta tyhjä. Maajoukkuetauon jälkeinen pyristys ennen joulutaukoa alkoi kahdella ottelulla, joista toinen päättyi kotijoukkueen voittoon.

Ensimmäinen ottelu tauon jälkeen vastaan oli todella sekalaista ja löysää pelaamista, ja lopulta vierasjoukkue Kärpät löi tarvittavat maalit lukemin 1-4. Viikonloppuna Blues pelasi ainoastaan yhden ottelun ja tuolloin joukkue vieraili Lahdessa Pelicansin vieraana. Erittäin vauhdikkaasti ja tasapainoisesti esiintynyt espoolaisjoukkue oli kuin uudesti syntynyt. Loistavan erikoistilannepelaamisen avustamana Blues otti elintärkeät kolme pistettä lukemin 2-5.

Nieminen ei vakuuta

Espoossa eletään pienoisia muutoksen tuulia, sillä kokenut maalivahti Jani Nieminen ei ole onnistunut vastaamaan päävalmentaja Jyrki Ahon huutoon ja peliaikaa onkin siunaantunut niukasti. Kärppiä vastaan mies pelasi todella epävarman ottelun ja lauantaiksi mies joutuikin availemaan luukkua. Sen sijaan nuori Eetu Laurikainen on ollut loistava, sillä kolme varsinaisen peliajan voittoa, yksi nollapeli ja torjuntaprosentti huimat 95,29% oikeuttaa tällä hetkellä liigan parhaimman maalivahdin titteliin. Laurikainen saattaakin olla espoolaisten "varmin" pelaavassa kokoonpanossa oleva pelaaja.

Loistavaan maalivireeseen päässyt Ville Korhoselle ei meinaa löytää pysäyttäjää. Tällä hetkellä miehen maaliputki on jo viiden ottelun pituinen, sekä maalimäärä näyttää kuutta täysosumaa. Alkukaudesta Ilveksestä Bluesiin testille tulleelle Korhoselle haettiin enemmänkin alivoimavastuuta, mutta mies on noussut yhdeksi tärkeimmäksi pelaajaksi Bluesin synkkään syksyyn nähden.

Pienoiseksi Blues-ikoniksi nouseva Siim Liivik on pelannut hyvän syksyn. Todella arvokasta ja kovaa työtä molempiin suuntiin tekevä keskushyökkääjä on varmasti valmis ottamaan Bluesille toisen peräkkäisen voiton Lukosta. Liivikin työteliäisyys on myös huomattu seuran johtoportaassa, sillä Blues ja Liivik sopivat alkuviikosta kolmen vuoden jatkosopimuksen.

Löytyykö sarjakärjelle pysäyttäjää?

Vain kahdesti pisteittä alkukaudesta jäänyt Lukko löytyy runkosarjasta sijalta yksi, ja maajoukkueen jälkeinen viikko sujui moitteettomasti. Lukko kohtasi viikon ainoassa ottelussaan HPK:n ja otti jo yhdeksännen kolmen pisteen voittonsa kotona. Vieraissa joukkueen pelaaminen on ollut tuskallista eikä peli ole toiminut läheskään yhtä hyvin kuin kotona, sillä myös joukkueitten edellinen kohtaaminen Espoossa oli yhtä hurlum hei−kiekkoa. Tuossa ottelussa Lukolla ei toiminut maalinteon lisäksi yhtikäs mikään, varsinkin puolustuspelaamisessa tulee nyt olla tarkempi.

Lukko on saamassa tiistain otteluun todella tärkeän vahvistuksen, kun tovin sairastuvalla itseään hoitanut Mikko Kousa palaa mitä luultavammin joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Lauantaina ylivoima-pelin kanssa tuskaillut Lukko onkin kaivannut viivalle kiekollista puolustajaa jo hyvän tovin.

Edellisessä ottelussa Bluesia vastaan loistanut Jonne Virtanen on pelannut itsensä raumalaisten sydämiin. Kaksi maalia edellisessä kohtaamisessa ja kokonaistilastoissa kolme maalia sekä viisi maaliin johtanutta syöttöä antanut Virtanen on yksi Risto Dufvan luottopelaajista tämän kauden Lukossa. Todella kookas ja vahvana pelaajana tunnettu Virtanen tulee varmasti aiheuttamaan jälleen kerran vaarallisia tilanteita vieraiden maalilla.

Saako kotiyleisö onnellisen lopun?

Pienen pientä valoa on alkanut näkymään espoolaisten tunnelin päässä, pisteitä pitäisi kuitenkin saada paljon kovemmalla tahdilla eikä tämän iltainenkaan vastustaja anna niitä ilmaiseksi. Sairastuvalta palanneelta Kai Kantolalta odotetaan varmasti samanlaista maali-iloittelua, kuin alkukaudella mieheltä nähtiin. Vastassa on kuitenkin yksin liigan parhaimpia maalivahteja, kun tolppien väliin astelee yhdysvaltalainen Ryan Zapolski.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi siis voittolaukausten jälkeen kotijoukkueen hyväksi 6-5, joten ottelusta voidaan odottaa samanlaista ilotulista. Tällä kertaa Espoossa ei kuitenkaan nähdä ylimääräisiä minuutteja, vaan kotijoukkue nappaa todella tärkeät kolme pistettä ja Eetu Laurikainen torjuu itselleen kauden toisen nollapelinsä.

 

Seuraa Heitä

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Loistavan ottelun Pelicansia vastaan pelannut Kuukka oli yksi joukkueen tärkeimpiä palasia kyseisessä ottelussa. Kaksi syöttöpistettä kerännyt puolustaja ei kuitenkaan vakuuttanut joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kolmesti jäähyaitioon tiensä löytänyt Kuukka aiheutti samalla joukkueelleen kolme takaiskua, mutta lopulta ottelu päättyi iloisiin tunnelmiin. Otetaanpa nyt vähän siistimmin Mikko, eikös niin?

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Lukkoon tälle kaudelle siirtynyt kokenut kehäkettu ei ole päässyt aivan samanlaiseen lentoon kuin aikaisempina vuosina. Työteliäälle Niemiselle ei ole siunaantunut pisteitä kuin kahden käden sormille. Vain kolme maalia 20 otteluun ei varmasti tyydytä miestä itseään. Katkeaako seitsemän ottelun maaliton putki Espoossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle