4 - 2

Takellelleet mutta viimeksi voittaneet

Blues ja KalPa kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat olleet alavireisiä viime aikoina, joskin lauantaina joukkueet juhlivat voittoa.

Kuntokäyrät

Blues oli ennen lauantain Pelicans-voittoa pelannut seitsemän peliä putkeen ilman kolmen pisteen voittoa. Mukana oli yksi jatkoaikavoitto ja -tappio.

KalPa oli hävinnyt neljä peräkkäistä ottelua ennen kuin se voitti kotonaan Tapparan 5-3. Vastuksetkin olivat tosin tappio-otteluissa kovaa luokkaa, sillä kaikki neljä löytyvät sarjataulukon paremmalta puoliskolta.


Kermanin ilonaiheet ovat olleet tällä kaudella vähissä

Joukkueiden kolme aikaisempaa kohtaamista, yksi Espoossa ja kaksi Kuopiossa, ovat kaikki päättyneet kotivoittoon maalin erolla. Tasaista ottelua voi tällä perusteella odottaa myös tiistaina.

Ratkaisun paikat

Bluesin erikoistilannepelaaminen on ollut vaikeaa. Pelicansia vastaan toinen puoli tästä onnistui, sillä joukkue teki kolme ylivoimamaalia. Alivoimapelistä ei voi sanoa samaa, sillä myös Pelicans osui kolmesti.

Pelicansia vastaan Kristian Kuusela osui kolmesti. Hänet siirrettiin loukkaantumisten myötä keskushyökkääjäksi, ja siirto olikin onnistunut. Bluesin apuvalmentaja Mikko Saarisen mukaan hän jatkaa paikalla niin kauan, kunnes Teemu Ramstedt on pelikuntoinen.

KalPa on ollut kaukana parhaastaan. Virheitä sattui edelleen liikaa, ja niistä seurasivat myös kaikki Tappara-pelin takaiskumaalit.

KalPan maalivahtiosastolla Juha Toivonen on esiintynyt Mikko Koskista paremmin viime aikoina. Toivonen jatkaakin maalilla myös Espoossa.

Kokoonpanot

Bluesin kokoonpanosta poissa ovat varmuudella Petri Koivisto, Petri Lammassaari, Teemu Ramstedt ja Matti Järvinen. Petrit ovat sivussa loppukauden, Ramstedt ja Järvinen harjoittelevat jo. Tomi Sallinen sai aivotärähdyksen torstaina ja hänen tilannettaan tarkkaillaan päivittäin.

Bluesin maalilla Patrick Galbraith sai kovan laukauksen Pelicans-pelissä, ja jätti pelin kesken. Valmennuksen mukaan tämä ei kuitenkaan ollut vaihdon syy, sillä Galbraith ei ollut muutenkaan parhaimmillaan avauserässä. Joka tapauksessa Antti Orea voi pitää todennäköisenä aloittavana maalivahtina.

KalPan kokoonpanosta varmuudella pois ovat puolustajat Ryan Lannon ja Henri Laurila sekä hyökkääjä Matti Kuparinen. Sami Kapanen sai kovan tällin lauantain ottelussa, mutta hän jatkoi sinnikkäästi ottelun loppuun.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kristian Kuusela 4 1 5
2.Roope Talaja 3 1 4
3.Camilo Miettinen 1 3 4
4.Tommi Huhtala 2 1 3
5.Joakim Eriksson 0 3 3
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 2 2 4
2.Adam Masuhr 3 0 3
3.Marko Kauppinen 1 2 3
4.Ryan Glenn 0 3 3
5.Tommi Miettinen 0 3 3

Kommentit

Edelliset ottelut