Pääsevätkö Blues ja KalPa ylivoimamaalien makuun?

LIIGA / Ennakko
Bluesin ja KalPan kohtaaminen päättää kiekkoviikon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin peliviikkoon on mahtunut jo tähän mennessä kolme ottelua, KalPalla kaksi. Edessä on vielä yksi kohtaaminen, kun joukkueet pelaavat kauden ensimmäisen sunnuntaiottelunsa.

Ottelu on molemmille kauden 14. Tuossa ottelumäärässä voisi kohdata kaikki muut liigajoukkueet, mutta näiden joukkueiden kohdalla se ei toteudu. KalPa pelasi kauden alkuun tuplapelit Kärppiä vastaan, Blues on kohdannut kahdesti Lukon. Tämän ottelun jälkeen molemmilla joukkueilla on yksi joukkue kohtaamatta tämän kauden liigassa: Bluesilla Ilves, KalPalla SaiPa.

Edelliset ottelut

Viime kaudella kohtaamisia oli neljä, joista KalPa vei pisteet 7-5 voittojen mennessä tasan.

Viikon aikaisemmissa otteluissa Blues on kohdannut Kärpät, Lukon ja KooKoon. Jälkimmäiset kaksi ottelua etenivät jatkoajalle, joista Blues oli häviävä osapuoli Raumalla ja voittava Kouvolassa. Sarjanousijaa vastaan voittajaa haettiin voittomaalikilpailussa.

Myös KalPa kohtasi KooKoon tällä viikolla, mutta siinä ottelussa savolaisryhmä joutui tyytymään tappioon, vaikka hallitsikin peliä selvästi. Torstaina joukkue voitti verivihollisensa JYPin vieraskentällä.

Ratkaisun paikat

Blues teki ensimmäisen kerran neljä pelitilannemaalia lauantaina KooKoon vieraana. Se kertoo hyvin joukkueen suurimmasta ongelmasta, jota korostaa vielä surkea ylivoimapeli. Viime kauden paras ylivoimajoukkue on tehnyt alkukauden aikana vain kaksi maalia, kun kentällä on ollut enemmän pelaajia kuin vastustajalla. Edellisestä ylivoimaosumasta on aikaa jo neljä viikkoa.

KalPakaan ei voi kehua omilla saldoillaan. Ylivoimamaaleja on toki seitsemän, mutta samalla joukkue on saanut pelata seitsemän ja puoli minuuttia enemmän ylivoimaa kuin mikään muu joukkue. KalPa ei ole vielä onnistunut tekemään neljää maalia yhteen otteluun. Edellisessä kohtaamisessa JYPiä vastaan maaleja syntyi kolme.

Eero Kilpeläinen pelasi edellisessä ottelussaan nollapelin. Muutenkin KalPalle on erittäin tyypillistä, että maaleja omiin uppoaa erittäin vähän. Perinteiseen tapaan KalPa dominoi pelillisesti otteluja, ja laukaukset ovat usein kuopiolaisten hyväksi.

Bluesin nelosketju onnistui hienosti KooKoota vastaan. Sekä Ilmari Pitkänen että Jari Sailio pääsivät maalin makuun. Ketjun keskushyökkääjänä pelaava liigatulokas Antti Suomela avasi samalla oman pistetilinsä pääsarjatasolla.

Seuraa Heitä

Ilmari Pitkänen #73 |

Laitahyökkääjä

Jokipojat-visiitin jälkeen peli on näyttänyt paremmalta kuin viime kaudella. Pääsi Kouvolassa myös tehoille.

Juuso Riikola #50 | SCL Tigers

Puolustaja

Kauden avausmaali JYPiä vastaan. Nouseeko itseluottamus sen myötä?

» Lähetä palautetta toimitukselle