Jatkuuko vierasvoittojen putki Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Iikka Kangasniemi ja muut Bluesin nuoret pyssyt kantavat nyt vastuuta.
Liigan viimeisellä sijalle valahtanut Blues saa vastaansa pudotuspeleihin valmistautuvan Kalpan Kuopiosta. Joukkueiden aiemmat kolme kohtaamista ovat menneen espoolaisten hyväksi 2-1 voitoin.

Espoolaisten kevät on ollut synkkääkin synkempi. Pelaajisto on vaihtunut eikä uudet nuoret pelaajat ole pystyneet antamaan tarpeeksi vastusta muille liigaseuroille. Tällä hetkellä espoolaiset ovat 12 ottelun pituisessa tappioputkessa, eikä tällä vierivälle kivelle meinaa löytyä pysäyttäjää.

Espoolaiset ovat kuitenkin tappioista huolimatta taistelleet miehekkäästi, mutta kaatuneet joka kerta saappaat jalassa. Varsinkin maalivahtipeli on ollut viime aikoina erinomaisessa iskussa.

Joukkueen edellisessä ottelussa Turussa maalilla torjunut Christian Engstrand oli kuin muuri maalillaan, mutta kaikkea ei voi vain saada kiinni. Puolustuspelaaminen on ollut todella suurissa vaikeuksissa, joka onkin yksi suurimmista syistä miksi espoolaiset ovat valahtaneet sarjassa hännille.

Hyökkäyspelaamisessa Bluesilla on ollut paikkansa, mutta se viimeinen terävyys on jäänyt uupumaan tosipaikan tullen. Erikoistilanteissa kiekkoa saadaan liikuteltua, mutta vaaralliset maalipaikat tuhriintuvat useimmiten harhasyöttöön tai epäonnistuneeseen laukaukseen.

Espoolaisten kultakypärää kantaa tällä hetkellä nuori Antti Suomela, joka on piristynyt selkeästi vastuun noustessa. Myös viime aikoina otteitaan on selkeästi parantanut usean vuoden espoolaisia edustanut Jere Seppälä. Ei ole aiemmin saanut juurikaan vastuuta erikoistilanteissa, mutta kokeneiden pelaajien lähdettyä muualle on tämäkin osa-alue tullut nuorelle Seppälälle tutuksi.

Rennosti vaan kalakukot

Kuopiossa tilanne alkaa olemaan jo pitkälti selvä, sillä joukkue löytyy liigan tilastoissa sijalla kahdeksan eikä joukkueella ole enää pelkoa pudota pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue on pelannut viime aikoina tasapaksuista suorittamista, oikeastaan jojomaista kiekkoa, sillä yhtenä iltana pelaaminen on liigan kärkitasolla, mutta seuraavana iltana taso voikin olla aivan muuta.

Kalpan parhaana pistemiehenä on toiminut jo pidemmän aikaa Mikael Ruohomaa, joka on yhdessä Janne Keräsen sekä Jesse Mankisen kanssa paukutellut Kalpalle useat monet tärkeät voitot.

Kuopiolaisten maalia on vartioinut koko kauden Eero Kilpeläinen, joka on osoittanut ansaitsevansa ykkös maalivahdin roolin. Pelaa illasta toiseen hyviä otteluita antaen mahdollisuuden Kalpalle voittaa jokainen ottelu.

Illan ottelussa erikoisuus piilee molempien joukkueiden erikoistilannepelaamisessa. Kotijoukkue Bluesin ylivoima on liigan heikointa ja vierailija Kalpan toiseksi heikointa. Alivoimalla taasen Kuopiolaiset ovat liigan toiseksi tehokkaimpia, joten erikoistilanteet tulevat varmasti olemaan isossa roolissa illan ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneen tällä kaudella siis kolmesti ja jokaisella kerralla kaukalosta on poistunut vierasjoukkue. Jatkuuko sama putki myös Espoossa tiistaina?

Molemmilla joukkueilla löytyy poissaolijoita, mutta kotijoukkueelta isoimpana nimenä sairastuvalla on Mikko Kuukka jota ei tällä kaudella enää kaukalossa nähdä. Myöskin Urho Vaakanaisen sekä Sebastian Mobergin pelaaminen on epävarmaa.

Kuopiolaisilla sen sijaan sairasosastolta löytyy vai yksi nimi, joka kuitenkin on ollut Kalpan yksi tärkeimpiä palasia eli Jaakko Rissanen. Miehen kausi päättyi jo vuoden vaihteen jälkeen leikkaushoitoa vaativan vamman takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle