Lomatunnelmista tositoimiin Espoossa

LIIGA / Ennakko
Kai Kantolan odotettu paluu on vihdoin käsillä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kahden ottelun voittoputkessa porskuttava kotijoukkue Blues lähtee hakemaan revanssia vieraaksi saapuvasta Oulun Kärpistä.

Bluesin maaottelutaukoa edeltävä viikonloppu oli onnistunut, sillä joukkue onnistui nappaamaan kaksi elintärkeää voittoa HPK:sta ja JYPistä. Voittojen takuumiehenä oli hyvin maalilla torjunut Eetu Laurikainen, joka ensin tylsytti hämeenlinnalaiset voittomaalikilpailussa ja nollasi kotonaan JYPin.

Kotijoukkue on saamassa torstain otteluun todella tärkeän palasen takaisin kokoonpanoon, kun Kai Kantola on tervehtynyt pelikuntoon. Alkukaudesta jopa Liigan maalipörssiä johtanut Kantola on varmasti toivottu palaaja sairastuvalta, sillä Bluesin maalinteko on yskähdellyt pahasti jo usean ottelun ajan.

Vaikka alkukausi on ollut vaikea, on yksi mies onnistunut pelaamaan itsensä Kantolan lisäksi tiensä kannattajien sydämiin - Ville Korhonen. Lähinnä alempiin ketjuihin ja alivoimaspesialistiksi hankittu Korhonen on alkanut viime aikoina heiluttaa myös maaliverkkoja, sillä ennen taukoa mies onnistui maalinteossa viikon jokaisessa kolmessa ottelussa kertaalleen.

Blues on ollut erikoistilanteissa todellinen tuuliviiri, mutta kotona se on Liigan heikoin ylivoimajoukkue. Alivoima on taasen ollut kotona todella vahvaa ja tehokasta, sillä kyseisellä osa-alueella joukkue on Liigan kolmanneksi parasta. Ylivoimalla varsinkin puolustaja Otso Rantakari on ollut todella kuumana. Rantakari on iskenyt kolme täysosumaa ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Vieraissa tökkii

Kärpät saapuu Espooseen viiden ottelun voittoputkessa, joista viimeisin päättyi puhtaaseen 3−0-voittoon. Pienoinen mestaruuskrapula on näkynyt oululaisten otteissa ja tasainen suorittaminen on ollut vaikeaa. Kotona Kärpät ovat pelanneet todella hyvää kiekkoa, mutta vieraissa pelaaminen on ollut nihkeää.

Kymmenestä vierasottelusta vain kahdesti täyden pistepotin kanssa kotiin lähtenyt Kärpät jahtaa todenteolla Liigan kärkeä. Joukkueen loukkaantumistilanne on hyvä, ja se pääseekin pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Pirteästi koko alkukauden esiintynyt Kärppien kolmosketju on ollut todellinen apina monien joukkueiden niskassa, sillä varsinkin joukkueen parhaan pistemiehenä hääräävä Joonas Donskoi on pelaamassa todella upeaa kautta.

Yhdessä Julius Junttilan ja Joonas Kemppaisen kanssa he muodostavat tämän hetken kovimman kolmosketjun. Ketju on tehnyt alkukaudesta yli neljänneksen Kärppien koko kauden maalimäärästä.

Myös puolustuksen luottomies Lasse Kukkonen on herännyt kesän jälkeisestä horroksesta, joka on alkanut näkyä myös pistepussissa. Yhdessä Ryan Glennin kanssa puolustajien sisäistä pistepörssiä johtava Kukkonen on ollut varsinkin ylivoimalla joukkueen selkeä johtaja.

Maaottelutaukoa edelsi siis todella hyvä voitollinen jakso, mutta yksi mies pelasin viimeiset viikot alle odotuksien ja olikin lopulta popcorn-osastolla seuraamassa joukkueensa otteita.

Juha-Pekka Haatajasta odotettiin todella varmaa pistelinkoa joukkueelle. Haataja on kuitenkin ollut välillä todella pahasti tuuliajolla, eivätkä hänen otteet ole miellyttäneen valmennusjohtoa. Nyt reilun viikon tauon jälkeen nähdään, onko otteissa tapahtunut muutosta parempaan.

Vieraissa joukkueen pelaaminen ei ole kulkenut, eivätkä erikoistilanteetkaan ole toimineet halutulla tavalla. Näin ollen Espoossa kohtaavatkin kaksi heikkoa ylivoimajoukkuetta. Alivoimalla joukkueet ovat todella hyviä. Myös Kärppien alivoima on toiminut vieraissa.

Sairastuvat tyhjentymässä

Kotijoukkueelta sivussa on ainakin Jussi Makkonen, joka loukkasi itseään ennen taukoa edeltävissä harjoituksissa. Joukkueen pelaava kokoonpano selviää kuitenkin pelipäivänä tarkemmin.

Kärpiltä sivussa ovat Mikko Niemelä ja Ari Vallin. Muuten joukkue pääsee otteluun parhaimmalla kokoonpanolla. 

Toisen ilo on toisen pettymys

Torstai-illan kunniaksi Espoossa kohtaavat kaksi erittäin mielenkiintoista joukkuetta. Jomman kumman voittoputki katkeaa, ja toinen saa itselleen elintärkeät pisteet. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Oulussa kotijoukkueen 54-voittoon, joten tästäkin ottelusta voidaan olettaa todellista maalijuhlaa.

Tauon jälkeen energiatasot ovat korkealla ja hyökkäysintoa on enemmän kuin puolustusintoa. Illasta tulee pitkä sekä hikinen ja voittaja selviää todennäköisesti vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Sairastuvalta takaisin tositoimiin palaava Kantola on varmasti todella vauhdikkaalla pelipäällä. Ennen loukkaantumistaan hurjassa maalivireessä ollut Kantola haluaa todenteolla aloittaa uuden maaliputken.

Tomi Karhunen #33 | Kärpät

Maalivahti

Epävarmasti alkukaudesta esiintynyt Karhunen kaipaisi kipeästi hyvää ja varmaa ottelua alleen. Valmennusjohdolla onkin vaikea päätös, kummanko maalivahdin laittavat tolppien väliin. Itseluottamuksen kannalta tämä ilta olisi Karhuselle hyvä ja varmasti opettavainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle