Kiittääkö Blues taas valinnasta?

LIIGA / Ennakko
Blues oli viime vuoden tammikuun tasauksessa ainoa valittu joukkue, joka nappasi pistevoiton. Kärpät valitsi Bluesin tänäkin vuonna, ja ensimmäinen ottelu Oulussa päättyi espoolaisten 4-2-voittoon.

Kuntokäyrät

Bluesin otteet ovat olleet pitkään takeltelevia, mutta viimeiset kaksi ottelua joukkue on onnistunut voittamaan. Jokerit kaatui tosin vasta voittomaalikilpailussa.

Kärpät voitti joulun jälkeen viisi ottelua peräkkäin, mutta seuraavat viisi menivät vaisummin, sillä vain kerran joukkue otti täyden pistepotin. Se tapahtui tasan viikko sitten nimenomaan Espoossa murskaavan esityksen jälkeen. Lisäksi JYP kaatui jatkoajalla.

Kaikkiaan kyseessä on kauden kuudes ja samalla viimeinen kohtaaminen. Molemmat ovat napanneet kaksi varsinaisen peliajan voittoa ja Blues lisäksi yhden voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisun paikat

Blues on kärsinyt heikosta pelaamisesta johtoasemassa. Jo neljä kertaa joulutauon jälkeen Blues on menettänyt kahden maalin johdon varsinaisen peliajan tasapeliksi. Nämä pelit ovat jakautuneet lopulta tasan, eli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Bluesin torjuntavastuuta on kaksi edellistä ottelua kantanut Jokipojista lainapestillä oleva Antti Ore. Hän onkin hoitanut tehtävänsä mallikkaasti, kuten kaksi voittoa etukäteen vaikeista
vierasotteluista kertoo.


Blues pysäytti Kärpät tasauksen avauspelissä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Orella ikää on jo 32 vuotta, mutta viikon aikana huomiota on saanut myös toinen liigadebytantti. Toisen polven Blues-kiekkoilija Juuso Ikonen saalisti liigauransa avauspelissä syöttöpisteen ja toisessa
avautui myös maalitili. Miro Aaltonen on ollut mukana monessa vaiheessa kautta, mutta hänelläkin pistetili aukesi vasta tällä
viikolla.

Kärpät oli huolimaton erityisesti omassa päässä perjantain ottelun alussa, ja päävalmentaja Hannu Aravirta oli syystäkin tyytymätön tähän.

Tšekkihyökkääjä Ivan Huml on muuten esittänyt hienoja otteita joulun jälkeen, mutta perjantainen suoritus oli kenties hänen heikoin kauden aikana.

Kokoonpanot

Bluesin kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneina olevat maalivahti Patrick Galbraith, puolustajat Harri Ilvonen ja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Mika Hannula, Teemu Ramstedt, Petri Lammassaari ja Matti Järvinen. Petri Koivisto on sivussa henkilökohtaisten syiden takia ja Jari Sailio kärsii pelikieltoa vielä tämän ottelun ajan.

Kärppien kokoonpanosta poissa ovat puolustajat Juho Jokinen ja Mikko Lehtonen sekä hyökkääjä Miikka Salomäki. Maalin suulla torjuntavuoro
avautuu Tomi Karhuselle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 6 7
2.Juha-Pekka Haataja 5 1 6
3.Julius Junttila 2 2 4
4.Jari Viuhkola 1 2 3
5.Joonas Donskoi 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle