Juhlivatko EtäKärpät Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Kanadalainen Ben Maxwell on ollut yksi Kärppien onnistujista alkukaudella.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigan kärkeen noussut Kärpät kohtaa nousukuntoisen Bluesin Espoossa. Kärppäfaneille on tarjolla perjantai-illan huumaa, mikäli pohjoisen juna jyrää edellisten pelien malliin.

Vastapuolella saatetaan olla eri mieltä. Blues on nyt kolmen voiton putkessa ja asenne oli ainakin tiistaina kunnossa. Tiistain SaiPa-pelissä nähtiin onnistumisia myös yksilöiltä kun Tomi Sallisen peli alkoi tuottaa tulosta, tuore vahvistus Jussi Makkonen onnistui ja jopa ruotsalaislaituri Daniel Widing sai jyvän kohdalleen pitkästä aikaa.

Entiselle kotiareenalleen palaavan Lauri Marjamäen joukoissa toimivat tällä hetkellä sekä hyökkäys että puolustus. Tämä näkyi tiistaina, kun joukkue ajoi tylysti HIFK:n yli loppulukemin 5-0.

Espoolaisten hyökkäysvitjojen on pakko puristaa itsestään poikkeuksellisen hyvä suoritus. Kärppien puolustuspään viimeisenä lukkona on alkukaudella loistanut huippuvireinen Jussi Rynnäs. Rynnäksellä on nyt takanaan kahdeksan voitettua ottelua ja torjuntaprosenttina komeat 94,4.

Bluesille ongelmia tuottanut syöttöpeli sujuu vastapuolella mainiosti, pisteiden valossa siinä on kunnostautunut erityisesti konkari Jari Viuhkola. Myös ylivoima on ollut murhaavan tehokasta, joten kotijoukkueen on syytä pysyä perjantaina poissa jäähyaitiosta.

Jokainen voitto tulee espoolaisille tarpeeseen. Vaikka joukkue on noussut viimeiseltä sijalta kymmenenneksi, pelattuja pelejä on kokonaista kolme enemmän kuin HIFK:lla, HPK:lla ja KalPalla. Takaisin jumbosijalle ei siis ole pitkä matka, mikäli voittojen tiellä ei pysytä. Molempien ryhmien sairastupa on lähes tyhjä, joten jäällä nähtäneen harvinaisen iskuvoimaiset joukkueet.

Seuraa Heitä

Philip McRae #10 |

Hyökkääjä

Amerikkalaisvahvistuksella on jäljellä neljän pelin verran näytön paikkaa.

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Jatkaako kanadalainen liki piste per peli -tahtia Ivan Humlin ja Juhamatti Aaltosen vierellä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 0 4 4
2.Tommi Huhtala 1 2 3
3.Tomi Sallinen 1 2 3
4.Joonas Jalvanti 0 2 2
5.Kalle Kaijomaa 0 2 2
Kärpät M S P
1.Joonas Donskoi 6 0 6
2.Atte Ohtamaa 0 6 6
3.Mika Pyörälä 0 4 4
4.Juhamatti Aaltonen 1 3 4
5.Ivan Huml 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle