Tärkeä jäähyväisottelu

LIIGA / Ennakko
Odotettavissa on niin verbaalista kuin fyysistä taistelua.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit saapuu viimeistä kertaa naapurikaupunkiin taistelemaan Liiga-pisteistä. Ottelun merkitystä ei sovi väheksyä, sillä Blues ja Jokerit ovat mukana taistelemassa viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

Blues on voittanut kolme edellistä otteluaan vaihtelevien otteiden jälkeen. HIFK-peli oli otteluista paras, mutta sen jälkeen peliesitysten taso on ollut laskeva. Täysi pistepotti oli kuitenkin tuloksena niin Ässiä kuin HPK:ta vastaan. Jokerit on hävinnyt neljästä edellisestä pelistään kolme. Tiistaina joukkue konttasi Ässiä vastaan kotonaan.

Bluesin vahvin osa-alue tiistaina oli Tomi Sallisen johtama ketju, joka vastasi kahdesta maalista. Ketjun sentterin yhteispeli Miro Aaltosen kanssa toimi ottelussa hienosti. Muutenkin Sallinen on niitä pelaajia, jotka sopivat Bluesissa ketjuun kuin ketjuun.

Jokerien paras pelaaja tiistaina oli puolustaja Jere Karalahti, joka iski hyvän puolustuspelin lisäksi myös avausmaalin. Hän on samalla onnistunut hiljentämään kritiikkiä, minkä hänen liittymisensä joukkueeseen aiheutti. Sama oli nähtävissä Espoossa kolme kautta sitten.

Blues oli tiistaina ajoittain vaikeuksissa merkkauspelinsä kanssa. Molemmat takaiskut olivat seurausta huonosta puolustuspelaamisesta. Juuri jatkosopimuksen tehneen peruspakin Mikko Kuukan paluu on tärkeä asia Bluesin joukkueelle.

Jokereiden hyökkäyspeli on ollut pitkälti Teuvo Teräväisen ketjun varassa. Tiistain peli oli myös hänen ketjultaan heikko, vaikka se yhden maalin värkkäsikin. Jokerit ei ole onnistunut maalinteossa kauden aikaisemmilla vierailuillaan Espooseen.

Seuraa Heitä

Tomi Sallinen #40 | Malmö

Keskushyökkääjä

Bluesin tärkein keskushyökkääjä pelaa kaikissa tilanteissa. Sortuu erittäin harvoin huonoihin suorituksiin.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Aiheestakin paljon kritisoitu puolustaja paransi otteitaan tiistaina. Jatkuuko sama trendi myös Espoossa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kim Hirschovits 2 3 5
2.Tommi Huhtala 2 3 5
3.Miro Aaltonen 1 3 4
4.Kalle Kaijomaa 1 2 3
5.Tomi Sallinen 1 2 3
Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 3 4 7
2.Teuvo Teräväinen 1 5 6
3.Nichlas Hardt 3 2 5
4.Jere Karalahti 1 3 4
5.Teemu Eronen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle