Pelikaanimöyhennyksen jälkeen

LIIGA / Ennakko
Maalinteko ei ole kuulunut kummankaan joukkueen vahvuuksiin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan kiekkoviikon viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina, kun Blues ja Jokerit kohtaavat Espoossa. Aikaisemmista kohtaamisista kaksi niukkaa voittoa hankkinut kotijoukkue on saanut levätä huomattavasti pidempään.

Molempien joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Lahdessa Pelicansia vastaan. Blues haki kolme pistettä 2-1-voitolla avauserän maaleilla. Jokerit teki selvää jälkeä lahtelaisjoukkueesta lauantaina, sillä peli päättyi vierasjoukkueen hyväksi 8-2. Ottelu käänsi helsinkiläisten maalintekotilastoja huomattavasti parempaan suuntaan, sillä ennen sitä viisi ottelua oli tuonut vain neljä maalia.

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta tiiviistä tuntumasta. Jokerit on kuusi pistettä edellä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Ottelu on joukkueiden kolmas keskinäinen ottelu. Espoossa Blues voitti 1-0 nyt jo joukkueesta poistuneen Juuso Ikosen maalilla. Helsingissä Bluesin voittolukemat olivat 3-2. Tuo ottelu sisälsi myös kyseenalaisen, Bluesin Jussi Makkosen tekemän potkumaalin.

Blues on saanut puolustuspelinsä kulkemaan kauden edetessä. Tiistain ottelussa puolustus hoiti oman pään lisäksi myös maalinteon, kun Mikko Kuukka ja Kalle Kaijomaa iskivät kauden avausosumansa. Erityisen toimivaa puolustus on ollut alivoimalla. Neljässä edellisessä pelissä Blues on päästänyt alivoimalla vain yhden osuman, ja sekin syntyi Bluesin pelatessa ilman maalivahtia hakiessaan tasoitusta. Vahvasta alivoimasta voi antaa kiitosta paitsi puolustajille, myös sitä pelaaville hyökkääjille, erityisesti Tomi Salliselle ja Eetu Pöystille. Alkukaudesta Bluesin kakkosvahti Lars Volden pelasi heikosti, mutta on nyt löytänyt paremman itseluottamuksen, eikä Blues ole kaatunut häneen.

Myös Jokereiden puolustus on toiminut hyvin monista viime aikojen poissaoloista huolimatta. Loukkaantuneina tai pelikielloissa ovat olleet Antti-Jussi Niemi, Teemu Eronen ja Ossi Väänänen. Näistä vain viimeksimainittu huilasi Lahdessa. Maalivahti Leland Irving on ollut mies paikallaan. Myös Miika Wiikman pelasi hyvät ottelut Ässiä ja Kärppiä vastaan. Tämä antaa joukkueelle parempaa turvaa, mitä pidemmälle kausi etenee. Irving pelasi Lahdessa, joten Espoossa saattaa olla Wiikmanin vuoro.

Jokereille maalinteko tuotti paljon ongelmia ennen Pelicans-peliä. Ne pelaajat, joilta löytyy maalintekokykyä eivät menneet tarpeeksi innokkaasti maalin eteen ja sama tapahtui myös päinvastoin. Lauantain ottelu vapauttanee paineita monen pelaajan harteilta.

Bluesinkaan maalinteko ei ole sujunut erityisen hyvin. Eniten parannettavaa on ylivoimassa, jossa yhteispeli ei ole sujunut toivotulla tavalla. Tommi Huhtala johtaa joukkueen maalipörssiä, mutta on nyt pelannut neljä viimeisintä peliä ilman maalia.

Seuraa Heitä

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Varmaa työtä puolustuksessa jo pitemmän aikaa. Pääsi tiistaina maalitilastoihin ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2010.

Jani Rita # |

Laitahyökkääjä

Takavuosien maalikuningas on profiloitunut viime aikoina alempien kenttien mieheksi. Lauantaina kuitenkin kaksi maalia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 1 2 3
2.Tomi Sallinen 1 2 3
3.Siim Liivik 1 2 3
4.Philip McRae 0 2 2
5.Kalle Kaijomaa 1 1 2
Jokerit M S P
1.Jere Karalahti 1 2 3
2.Henrik Koivisto 0 2 2
3.Markus Hännikäinen 0 2 2
4.Jani Rita 2 0 2
5.Aleksi Rekonen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle