Loppuun asti taistelevat kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Viime vuosien kohtaamisten kuva - Blues joutuu polvistumaan Ilveksen edessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liiga jatkaa pelejään lähes päivittäin. Keskiviikkona on vuorossa jo viikon toinen ottelu Espoossa. Tällä kertaa vastustajaksi saapuu Ilves.

Molemmat joukkueet esittivät hienoa venymiskykyä edellisissä otteluissaan. Ilves tasoitti KalPaa vastaan viimeisellä sekunnilla Ville Korhosen rangaistuslaukauksella. Sama mies ampui ratkaisun myös voittomaalikilpailussa. Bluesin ei tarvinnut jättää ratkaisuja yhtä myöhään. Tommi Huhtala tasoitti viimeistä edellisellä minuutilla ja ratkaisumaalin Pelicansia vastaan iski Miro Aaltonen jatkoajan toisella minuutilla.

Vierailija Ilves on aloittanut muutenkin kautensa erittäin hyvin. Viidestä pelistä Tuomas Tuokkolan komennuksessa joukkue jatkoi samaan tapaan kuin se viime kauden lopetti, keräämällä yhdeksän pistettä. Bluesin kausi on ollut ailahteleva. Kahden voiton jälkeen seurasi kolme tappiota ennen maanantaista jatkoaikavoittoa.

Ilves on viime vuosina ollut erittäin vaikea vastustaja Bluesille, välittämättä siitä kuka on ollut joukkueen peräsimessä. Yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet peräti kahdeksan, siitäkin huolimatta että ovat kahdesti kolmen kauden aikana liigakarsinnoissa. Joukkueen kiekollinen pelaaminen on ollut hyvää.

Ilveksen puolustus on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista kauden alkuvaiheessa. Antti Kangasniemi on joutunut tekemään tuurauskeikkoja puolustuksessa. 

Bluesin peli ei ole vielä päässyt toivotulle tasolleen. Kolmen ensimmäisen pelin aikana hyökkäyspeli toimi tehokkaasti, mutta puolustus romahti maalissa pelanneen Lars Voldenin johdolla viime viikon peleissä. Suurissa ongelmissa ollut pakkipari Arto Laatikainen - Olli Malmivaara hajotettiin maanantain Pelicans-otteluun, ja se toikin toivottua tulosta.

Bluesin ketjuista parhaiten ovat esiintyneet Miro Aaltosen ja Siim Liivikin johtamat kolmikot. Muilta hyökkääjiltä on nähty lähinnä vain väläytyksiä, joiltakin ei edes niitäkään. Tällainen kuvaus sopii lähinnä Teemu Rinkisen ja Daniel Widingin otteisiin, vaikka ruotsalainen onnistuikin maalinteossa lauantaina Porissa.

Kokoonpanot

Bluesin kokoonpanosta ovat poissa puolustajat Santeri Arousva ja Kalle Kaijomaa sekä hyökkääjät Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Porukasta tosin Kaijomaa on ainoa, jonka voi laskea varmuudella kokoonpanoon kaikkien ollessa terveinä. Puolustajan paluuta odotellaan mahdollisesti ensi viikolla.

Ilveksen hyökkäyksestä poissa on Masi Marjamäki. Puolustuksesta on ollut useita kokeneita miehiä telakalla: Arto Tukio, Martti Järventie, Atte Pentikäinen ja Mikko Kukkonen. Lähimpänä pelikuntoa lienee Pentikäinen.

Seuraa Heitä

Eetu Pöysti # |

Laitahyökkääjä

Tämä kausi on alkanut vahvasti. Duunariosaston mies on onnistunut myös tekemään hyvät pisteet.

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Pitkän linjan ilvesläinen oli ratkaisupelaaja viime perjantaina. Tekee lujasti töitä ja taitaa rangaistuslaukaukset.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kim Hirschovits 0 3 3
2.Miro Aaltonen 1 2 3
3.Eetu Pöysti 1 2 3
4.Arto Laatikainen 1 2 3
5.Tommi Huhtala 3 0 3
Ilves M S P
1.Sami Sandell 1 2 3
2.Simon Gysbers 0 3 3
3.Daniel Corso 2 1 3
4.Michael Keränen 0 3 3
5.Ville Korhonen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle