Blues kohtaa jälleen tamperelaisjoukkueen

LIIGA / Ennakko
Bluesin osalta kiekkoviikko alkaa kotiottelulla Ilvestä vastaan. Tupsukorvien otteet ovat olleet vaatimattomia lupaavan alun jälkeen.

Kuntokäyrät

Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa Bluesin ollessa seitsemäs ja Ilveksen kahdeksas. Erikoista on se, että jo tässä vaiheessa eroa on Bluesin hyväksi kuusi pistettä.

Blues voitti kolme ottelua peräkkäin, ennen kuin hävisi viime lauantaina Tapparalle.

Ilves aloitti kauden kahdella voitolla, mutta on hävinnyt sen jälkeen kaikki viisi otteluaan. Lukolta joukkue tosin onnistui raapimaan pisteen.

Joukkueet eivät ole kohdanneet tällä kaudella liigaottelussa. Keskinäisiä harjoitusotteluita pelattiin yksi elokuun alkupuolella. Blues vei sen ottelun kotonaan 1-0.

Ratkaisun paikat

Bluesin maalivahtipeli on ollut suuren huomion kohteena. Petri Koivistolle on livahtanut liikaa helppoja maaleja. Lars Volden sai pelivuoron Tappara-peliin, mutta hänet vaihdettiin kolmen takaiskumaalin jälkeen pois. Häntä voi silti syyttää vain yhdestä osumasta ja siitäkin vain osittain.


Toni Rajala palasi takaisin Tampereelle

Ilveksen maalivahtiosasto on tappioista huolimatta ollut paremmassa kunnossa, varsinkin Vesa Toskalan pelatessa. Siitä huolimatta tiistaina voi olla Miika Wiikmanin vuoro pelata.

Sekä SaiPaa että Tapparaa vastaan Bluesin ylivoima toimi 50% teholla, eli se osa-alue on hyvässä kunnossa.

Ilveksen maalinteko on tökkinyt avausottelun jälkeen, mutta Jokerit-ottelu antoi merkkejä paremmasta. Omassa päässä vastaavasti on tullut liikaa virheitä.

Kokoonpanot

Bluesin riveistä sivussa ovat hyökkääjät Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. Molemmat olisivat kuitenkin enimmilläänkin nelosketjun pelaajia, joten merkitys ei ole suuri.

Ilveksen riveistä on varmuudella sivussa Joonas Rask. Teemut Huhtala ja Kesä ovat olleet sivussa viime peleistä, ja pelaaminen on epävarmaa. Näin Huhtalan veljesten välinen kohtaaminen voi jäädä vielä toistaiseksi näkemättä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kristian Kuusela 3 1 4
2.Ville Lajunen 1 3 4
3.Teemu Ramstedt 0 3 3
4.Camilo Miettinen 2 1 3
5.Roope Talaja 3 0 3
Ilves M S P
1.Ville Koistinen 3 1 4
2.Jesse Niinimäki 0 3 3
3.Mark Lee 0 3 3
4.Ryan Glenn 2 1 3
5.Toni Rajala 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle