Taistelu häntäpään herruudesta

LIIGA / Ennakko
Eetu-Ville Arkiomaa pelaa ensimmäisen pelin vanhaa seuraansa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Viikon toisessa ottelussaan Blues saa vieraita Hämeenlinnasta, kun ritaripaidat saapuvat Espooseen. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran syyskuisessa illassa Hämeenlinnan Ritari-areenalla Bluesin ollessa parempi.

Kulunut kausi on ollut espoolaisille todella haastava, pelaajia on lähtenyt ja koko ajan nurkan takana on pelko mahdollisesta konkurssista. Voisi kuvitella, että espoolaisryhmä olisivat jo heittäneet kirveen kaivoon, päinvastoin Blues on esittänyt kentällä tilanteeseen nähden hyviä otteita.

Viimeisimmistä kuudesta ottelusta sinipaidat ovat voittaneet kolme, joihin kuuluu makea voitto oululaisista voittomaalikilpailun jälkeen sekä eilinen kolmen pisteen voitto Porin Ässistä. Vaikka espoolaisten ylivoima on ollut koko kuluneen kauden huonoa, silti Ässät-pelissä kaksi maalia syntyi juuri ylivoimalla.

Keskiviikkoisessa pelissä koettiin kuumia tunteita, sillä kotijoukkueen Christian Engstrand ajettiin ulos keihästämisestä. Hänen tilalleen vaihdettiin vasta 19-vuotias Bluesin A-nuorten maalivahti Samuli Rasilainen. Rasilainen korvaa nuorten maajoukkueen mukana olevan Kaapo Kähkösen

Espoolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta 13, mutta vain kolme pistettä jäljessä viimeisestä säälipudotuspelipaikasta. Tosin Blues on pelannut muutaman ottelun vähemmän kuin suurin osa muista joukkueista.

Bluesista on lähtenyt erinäisten syiden takia moni ratkaisupelaaja. Viime viikolla Blues julkaisi neljä uutta pelaajasopimusta: Joonas Niemelän, Eetu-Ville Arkionmaan sekä Kalle Moision ja Nico Frimanin kanssa. Arkiomaa pelaa tänään ensimmäisen kerran vanhaa seuraansa vastaan.

Kamppailu häntäpään pisteistä

Pallokerho on samoin voittanut viimeisistä viidestä kamppailuista kaksi. Voitot tulivat Lukkoa ja SaiPaa vastaan. Hämeenlinnalaisryhmästä löytyy tällä kaudella myös espoolaisille viime kaudelta tuttu pelaaja Eetu Laurikainen, edellä mainitun Somervuoren lisäksi. 

Hämeenlinnalaiset löytyvät viimeiseltä sijalta sarjataulukossa. Kookoo voitti hämeenlinnalaiset viime lauantaina Kouvolassa luvuin 5-1. Hämeenlinnalaisten ainoasta maalista vastasi Juhani Jasu.

Illan kamppailusta on odottavissa todella tasaista, joten ensimmäisen maalin merkitys sekä erikoistilanteiden merkitys korostuu entisestään. Espoolaisryhmä on sortunut usein jäähyilyyn, joten jäähyaitiota tulee pysyä poissa.

Bluesin ylivoimapelaaminen on ollut koko alkukauden tehotonta, vain reilun kymmenen prosentin luokkaa, mikä on sarjan heikointa. Ritaripaitojen ylivoima on toiminut hieman paremmin: joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on 14,58 %, joka on kolmanneksi heikointa koko sarjassa. Alivoimapelaaminen on toiminut miltei yhtä hyvin molemmilla joukkueilla.

Loukkaantuneina espoolaisten riveistä on varmuudella puolustajat Juuso Vainio ja Mikko Kuukka sekä hyökkääjä Micke Saari. HPK:sta loukkaantuneita ovat puolustaja Joonas Lehtivuori sekä hyökkääjä Riku Hahl.

Seuraa Heitä

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Tuli viime viikolla HPK:sta ja pelaa ensimmäisen kerran vanhaa seuraansa vastaan. Arkiomaa avasi maalitilinsä heti avausottelussaan Blues-paidassa Lukkoa vastaan. Jatkaako mies siitä, mihin jäi?

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Sai paljon vastuuta Espoossa, muttei missään vaiheessa vakuuttanut. Pisteitä olisi kaivattu hieman enemmän, sillä jäi usein aika näkymättömäksi kentällä. Piristyykö Somervuori tutussa seurassaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle