Saako HPK kansan ryntäämään lehtereille?

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö Espoossa Eetu Laurikaisen ja Juuse Saroksen kaksinkamppailu?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Toista kertaa, mutta ensimmäisen kerran Espoossa kohtaavat Blues ja HPK. Edellisellä kerralla Kim Hirschovits upotti vierasjoukkueen voittomaalikilpailussa lukemin 4-3.

Tiistaina jatkoajalla Tapparan kaatanut kotijoukkue on todellisessa otteluruuhkassa, kun se pelaa torstaina jo kuudennen ottelunsa kymmenen päivän sisään. Kuitenkaan tämä peliruuhka ei ole näkynyt pahemmin Bluesin otteissa, sillä niin pahimpia kilpailijoita kuin myös kärkijoukkueita on pystytty kaatamaan onnistuneesti.

− Tällainen peliruuhka mitä nyt on voi olla hyvin valmistavaa kovempia pelejä (pudotuspelit) varten, kommentoi Bluesin joukkueenjohtajana sekä maalivahti-valmentaja toimiva Ilari Näckel.

Kotijoukkue sai mieluisia yllätyksiä edellisessä ottelussa, kun useamman viikon sivussa ollut Petr Zamorsky pelasi ottelun lähes puhtain paperein. Tärkeänä palasena ylivoimassa ja muutenkin läpi ottelun esiintynyt tšekkipuolustaja on varmasti pelaavassa kokoonpanossa myös HPK:ta vastaan. Miehellä on todella vaarallinen ja voimakas laukaus, mutta Tapparaa vastaan tätä vahvuutta ei pystytty käyttämään kovinkaan paljoa hyödyksi.

− HPK on työteliäs ja taisteleva joukkue. Kova haaste, ensimmäinen askel vastata työnteon määrään, kommentoi Ilari Näckel.

Kesken kauden joukkueeseen liittynyt kanadalainen Bracken Kearns oli loistavassa iskussa. Selkeästi kauden parhaimman ottelunsa Tapparaa vastaan pelannut Kearns saikin illan päätteeksi laukoa ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Paikkoja tällä kanadalaisella keskushyökkääjällä
oli useampaankin täysosumaan, mutta tällä kertaa yksi maali riitti.

Hurjaan vireeseen päässyt Ville Korhonen jatkoi pistetehtailuaan myös tiistaina, kun mies pääsi iskemään joukkueensa avausmaalin. Erittäin tärkeänä alivoimapelaajana tunnettu Korhonen on saanut tämän hetken Bluesista todella isoa vastuuta, sillä mies jatkanee myös torstaina ykkösketjun laidalla.

Panoksena sarjan kärkipaikka

Vierasjoukkue HPK seilaa nyt kahden ottelun voittoputkessa.

Viiteen edelliseen otteluun mahtuu vain yksi tappio. Viimeisin voitto löytyykin jo eiliseltä, kun HPK pysäytti kotonaan HIFKin. Tämän voiton ansiosta HPK nousi jo tasapisteisiin kärkipaikkaa pitävien JYPin ja Kärppien rinnalle.

Loistavaan lentoon joukkueensa myötä päässyt Jesse Saarinen on ollut todellinen peikko vastustajien paperilla sekä silmissä. Keskiviikkona mies ei kuitenkaan päässyt pisteiden makuun, mutta johtaa silti joukkueensa sisäistä pistepörssiä 30 pisteellä. Mies on muodostanut todella väkevän tutkaparin yhdessä Eero Somervuoren kanssa, joka pelaa myös todella vahvaa kautta.

Tämän kaksikon on viime aikoina täydentänyt slovakialainen Marek Viedensky, joka myös onnistui viemään joukkueensa johtoon alivoimalla HIFKiä vastaan.

Alkukaudesta hurjassa lennossa ollut Zach Hamill oli marraskuun lopulla todella vaisu, kunnes eilen HIFKiä vastaan mies onnistui katkaisemaan kolmen ottelun maalittoman putkensa. Kanadalaisella onkin ollut vaikeuksia pitää henkinen puoli kasassa, kuitenkin eilisiltainen onnistuminen varmasti nostatti miehen itseluottamusta.

Nuorten maajoukkueeseen jälleen kerran ehdolle oleva Juuse Saros pelasi jälleen kerran varman ja loistavan ottelun. Varsinkin kolmannessa erässä mies oli kuin muuri, eikä nuoren miehen taakse meinattu saa kiekkoa millään. Mikäli Saros pystyy pitämään tasonsa myös tänään, tulee kotijoukkue olemaan todella vaikeuksissa.

Sairastuvalla ei ole tunkua

Kotijoukkueen potilasosastolla näyttää tällä hetkellä todella hyvältä, sillä ainoastaan Jussi Makkonen korjailee vaivojaan. Pelaajia on jopa niin paljon tällä hetkellä, että Jyrki Aholla onkin todellinen päänvaiva miettiä ilta toisensa jälkeen ketkä joutuvat katsomoon popcornia syömään. Tapparaa vastaan katsomokomennuksen saivat mm. Ryan O'Connor ja Victor Westermarck. Ylimääräisille pelaajille varsinkin nuorille on löydetty kuitenkin pelipaikka Vantaalta, joissa nämä voivat pitää tuntumaansa yllä.

− Hyvä paikka saada peliaikaa pelaajille. Näin saadaan valmiimpia pelaajia mukaan eikä tule pelaajille pahoja pelaamattomuusjaksoja terveinä ollessaan. Lisäksi on henkisesti parempi, että yhteistyöseura on lähellä, joten siellä käyvät pelaajat voivat asua kotona ja käymään Bluesin joukkueen jutuissa näidenkin jaksojen aikana, kertoi Ilari Näckel Bluesin ja Kiekko-Vantaan yhteistyöstä.

HPK:lla sairastuvalla on sen sijaan ollut todellista tunkua. Varsinkin puolustus on ollut todella lujalla, kun Ossi-Petteri Grönholmin lisäksi vaivoista on kärsinyt Joni Tuulola. Myös liikenne on käynyt toiseen suuntaan, kun Jyri Niemi palasi eilen oranssipaitojen vahvuuteen.

Arvio ottelusta:

Hyvin kotona viime aikoina esiintynyt kotijoukkue ei vain yksinkertaisuudessaan suostu luopumaan pisteistä helpolla. Myös loistavasti torjunut Eetu Laurikainen inhoaa kiekon ohi päästämistä. Mikäli puolustus pelaa samalla tasolla kuin Tapparaa vastaan, ei HPK:n Jesse Saarisella tai muillakaan ole maalin eteen mitään asiaa. 

Blues hyvästelee illan päätteeksi liigan jumbosijat, sekä lähtee taistelemaan tosissaan suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavista sijoituksista.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Vaisusti tiistaina esiintynyt ja ratkaisevan jäähyn ennen Tapparan tasoitusmaalia hankkinut Giliati kaipaa nopeasti piristysruisketta. Maalipaikkojaan tuhlannut ja runsaasti virheitäkin tehneellä kanadalaisitalialaisella on kasvojen pesun paikka HPK:ta vastaan.

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

Tällä kaudella enemmän vastuuta saanut Järveläinen on pienestä koostaan huolimatta ollut todellinen apina vastustajien niskassa. Loistavan poikittaissyötön maaliin johtaneessa ylivoimassa Sportia vastaan antanut Järveläinen on todellinen ikitaistelija. Maali tekisi miehelle itselleen hyvää, sillä edellisestä osumasta on aikaa kulunut jo yli kuukausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle