Pystyykö HPK voittoon Myllyniemen torjunnoilla?

LIIGA / Ennakko
HPK yrittää kaataa Bluesin vieraskentällä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tuplapeliviikko jatkuu Bluesin ja HPK:n osalta kohtaamisella Espoossa. Tiistaina Blues nappasi vierasvoiton Hämeenlinnasta, joten HPK yrittää kuitata pisteet tasoihin. Vierasjoukkueen maalivahtitilanne herättää jälleen kysymyksiä.

Blues katkaisi tiistaisen voiton myötä neljän ottelun tappioputkensa. HIFK:ta vastaan peli oli hyvää, mutta tehotonta. Viikon ensimmäisessä HPK-ottelussa Blues oli pääosin puolustuskannalla, mutta Kaapo Kähkösen hyvät otteet ja tehokas hyökkäyspeli takasivat voiton. Blues on pudotuspeliviivasta kuuden pisteen päässä, joten mahdollisuudet eivät ole menneet, vaikka joukkue onkin heikentynyt kauden aikana radikaalisti.

HPK on hieman paremman jakson jälkeen hävinnyt kolme edellisestä neljästä ottelustaan ja ainoa voittokin irtosi vasta voittomaalikilpailussa. Matkaa pudotuspeliviivaan on yhdeksän pistettä, joten voittoja pitäisi kertyä pikaisesti, jotta HPK pysyisi taistelussa mukana.

HPK:n Vojtech Polak jakoi monia hyviä syöttöjä joukkuekavereilleen, mutta viimeistely näissä tilanteissa oli kehnoa. Polak sai toki syöttöpisteen tiistain ottelussa HPK:n ainoaan osumaan, mutta varsinaisen maalipaikan Waltteri Hopposelle tarjoili Eero Somervuori.

Bluesin tuoreista pelaajista Oskari Siiki on hankkinut kolmessa pelaamassaan ottelussa kolme ylivoimaa joukkueelle, joten hänen panostaan voi pitää hyvänä, vaikka Bluesissa pelattujen pelien osalta pistetili ei olekaan vielä auennut. Puolustaja Sebastian Mobergista on ollut hyötyä hyökkäyssuuntaan pelattaessa, ja hän avasikin liigauransa maalitilin tiistaina.

Bluesin ongelmaksi voi laskea alempien ketjujen keskushyökkääjät. Siinä missä Peter Tiivola ja Antti Suomela ovat vastanneet hyvin nousseeseen vastuuseen, Joonas Niemelästä ja varsinkaan Janne Puhakasta ei ole vielä suureksi vastuunkantajaksi etenkään puolustuspelissä. Puhakka on joutunut pelaamaan keskellä olosuhteiden pakosta, ja sen myötä HIFK:ta vastaan yksi aloitustappio johti suoraan vastustajan tekemään maaliin.

KalPasta lainassa olevan Samu Perhosen loukkaantuminen tiistaina jättää jälleen kysymysmerkin HPK:n maalivahtiosaston ylle. HPK on napannut kolmen pisteen voittoja pitkälti lainavahtien turvin, sillä Myllyniemen edellinen täysi pistepotti on lokakuulta.

 

Seuraa Heitä

Waltteri Hopponen #17 |

Hyökkääjä

Espoolaislähtöisen pelaajan kauden neljästä maalista kaksi on syntynyt Bluesia vastaan, joten kasvattajaseura sytyttää pelaajan, vaikka hän ei Bluesissa Liigaa ole pelannutkaan.

Victor Westermarck #28 |

Puolustaja

Bluesin puolustuksen harvennuttua Westermarck on noussut joukkueen ylivoimakentällisiin. HIFK:ta vastaan tehoja syntyi 1+1 ja myös tiistaina saldo komistui syöttöpisteellä, joskin tasakentällisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle