Maalinteko vai puolustus pulmana?

LIIGA / Ennakko
Bluesin tavoitteena on jälleen maalin puhtaana pitäminen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kaksi Liigan vähiten maaleja tehneet Blues ja HPK kohtaavat keskiviikkona Espoossa. Etenkin vierasjoukkueella alkaa olla viimeisiä mahdollisuuksia aloittaa kiri parempia sijoituksia ajatellen.

Maalinteon lisäksi ei voi kehua joukkueiden puolustuksiakaan. Päästettyjen maalien keskiarvossa HPK on toiseksi huonoin niukasti KooKoon jälkeen. Blues on samaisessa tilastossa jaetusti neljänneksi heikoin.

Blues katkaisi lauantaina viiden ottelun tappioputkensa. Ottelussa nuorten maailmanmestari Kaapo Kähkönen teki paluun joukkueen mukaan. Kähkönen selvisi kohtuullisen helposti urakastaan, sillä TPS suoriutui pelistä erittäin heikosti.

HPK on pelannut kolme viimeisintä otteluaan kotikaukalossaan. Ässät ja JYP kaatuivat maalin erolla Tapparasta lainassa olleen maalivahti Dominik Hrachovinan komeiden esitysten tuloksena. Kärppiä vastaan HPK teki kolme maalia, mutta se ei riittänyt Kärppien tehtyä neljä.

Blues on voittanut molemmat kauden aikaisemmat kohtaamiset. Hämeenlinnassa syyskuun viimeisenä päivänä Kähkönen pelasi liigauransa ensimmäisen nollapelin. Toinen kohtaaminen oli juuri ennen joulutaukoa, jolloin Blues oli parempi maalein 4−1.

HPK:n maalivahtitilanne on elänyt viime aikoina. Jere Myllyniemeen luotto ei ole riittänyt, ja kun Eetu Laurikainen palasi Pohjois-Amerikkaan, apuja haettiin muista liigaseuroista. Hrachovinan palattua Tapparaan HPK hankki Samu Perhosen KalPasta. Perhosella on potentiaalia, mutta aivan täysin se ei ole vielä realisoitunut.

Bluesin joukkueessa kokoonpano on elänyt myös viimeisimmän ottelun jälkeen. Koeajalla ollut Nico Friman ei saanut sopimusta, kuten ei myöskään Kalle Moisio. Molemmat palasivat alkukaudella edustamiinsa Mestis-seuroihin.

Bluesin puolustajat vastasivat kolmesta maalista TPS-ottelussa. Joukkueen kapteeni Kalle Kaijomaa pelasi muutenkin hyvän pelin. Suuri ilonaihe oli myös Urho Vaakanaisen ensimmäinen liigamaali.

HPK innostui Kärppiä vastaan varsin hyvään hyökkäyspeliin, mistä oli tuloksena kolme tehtyä maalia. Bluesissa alkukauden pelannut Eero Somervuori on onnistunut Hämeenlinnassa paremmin kuin Espoossa tehden samat tehot kahdekassa HPK-pelissään kuin 24 ottelussa Bluesin paidassa.

Myös Blues on hyötynyt siirrosta, joka toi Eetu-Ville Arkiomaan HPK:sta Espooseen. Arkiomaa on onnistunut maalinteossa jo kolmesti - enemmän kuin koko HPK-uransa aikana.

 

Seuraa Heitä

Urho Vaakanainen #5 | Anaheim

Puolustaja

Uudenvuodenpäivänä 17 vuotta täyttänyt puolustaja teki komean maalin TPS:ää vastaan. Puolustuspelissäkään ei tapahtunut merkittäviä virheitä. Jatkuuko samanlainen tahti myös HPK:n tullessa kylään?

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Myös Tuulola vietti syntymäpäivään uudenvuodenpäivänä, jolloin mittariin tuli 20 vuotta. Nuorten maailmanmestarijoukkueeseen kuulunut pelaaja voi saada uutta virtaa kevätkauden peleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle