HPK Bluesin vieraana

LIIGA / Ennakko
Blues ja HPK ovat olleet hyvässä vireessä viime aikoina. HPK on enää neljän pisteen päässä sarjakärjestä, ja Bluesin ero HPK:hon on vain kaksi pistettä.

Vaikka runkosarja onkin vasta puolessa välissä, niin ainakin tällä hetkellä molemmat joukkueet ovat liigan kärkikastia, ja odotettavissa onkin mielenkiintoinen ottelu. Kotijoukkue on ollut perinteisesti vahva joukkueiden keskinäisissä otteluissa.

Loukkaantumistilanne

Blues koki lisää takaiskuja puolustuspäähän, kun Cory Murphy loukkaantui Kärpät-ottelussa. Aikaisemmin Juha Gustafsson oli pois. Jarmo Myllys, Mika Oksa ja Timo Hirvonen ovat myös sivussa, samoin kuin huitomisestaan kolmen ottelun pelikiellon saanut Marko Tuomainen.

- Gustafsson kärsi viruksesta ja tuli keskiviikkona jäälle. Hän ei kuitenkaan pelanne torstaina, kertoi Bluesin joukkueenjohtaja Niki Andersson.

Bluesin kokoonpano lieneekin sama kuin tiistaina Lappeenrannassa ja myös HPK:n valmentaja Jukka Jalonen on perinteisellä linjalla, että voittanutta joukkuetta ei vaihdeta:

- Sama paketti kuin Jokereita vastaan.

HPK:n joukkueesta ovat siis sivussa Tuomas Immonen ja Kasper Kenig.

Heinonen kiusaa omistavaa seuraa?

HPK:n omistava, mutta nyt Bluesin riveissä pelaava maalivahti Sami Heinonen on noussut torjuntaprosenteissa ohi jopa Kari Lehtosesta. Nollapeli SaiPaa vastaan oli sellainen näyttö, että hän jatkanee Blues-maalilla. Heinonen on noussut muutenkin hierarkiassa Jere Myllyniemen edelle.

- Maalivahdille lankeaa suurin vastuu, mutta nollapeli on aina kaikkien pelaajien ansiosta. Sydän on kuitenkin varmasti tällä puolella, arvioi Niki Andersson.

Hannu Toivonen päästi tiistaina neljä kiekkoa maaliin Jokerit. Toivonen on tosin esiintynyt maalilla viime aikoina Joni Puurulaa enemmän, ja jatkanee myös Bluesia vastaan.

Toivonen on nuori ja lupaava maalivahti, joka on osoittanut, ettei häntä turhaan varattu NHL:ään ensimmäisellä kierroksella viime kesänä. Heinonen on kahdeksan vuotta vanhempi, mutta liigakokemusta hänelläkään ei ole kuin tältä kaudelta seitsemän pelatun ottelun verran.
Maalivahdit ovat lähtötilanteessa varsin tasaisia, jolloin päivän kunto on tärkeä ottelua ratkaistaessa.

Tulivoimaa viivalla

Puolustuksessa joukkueet ovat varsin tasavahvoja. Murphyn puuttuessa HPK-pakkien maalintekovoima on parempi Marko Tuulolan, Vladimir Sicakin ja Teemu Aallon ansiosta. Bluesin vastaavia tykkejä ovat Jiri Vykoukal ja Sebastian Sulku. Kaikki hoitavat kuitenkin myös puolustuspään hyvin.

Hyökkäysvoimaa riittää

HPK:lta onnistuivat maalinteossa viimeksi kaikki neljä ketjua.

- Samaa toivotaan nyt. Pitää kuitenkin tilkitä oma pää, niin vähempikin riittää, totesi Jukka Jalonen

Tero Lehterä teki Jokereita vastaan kauden ensimmäisen maalinsa, ja pelaa nyt kasvattajaseuraansa vastaan.

- Toivottavasti löytyy lisää virtaa. Eiväthän saldot ole olleet mairittelevat, toteaa Jalonen

Molemmilla joukkueilla on kaksi ketjua, jotka tekevät maaleja kovaan tahtiin. Bluesilla näiden ketjujen sentterit ovat Markku Hurme ja Mike Stapleton, HPK:lla vastaavassa roolissa ovat Tommi Santala ja Tomas Kucharcik.

Otteluhistoria

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Ensimmäisen Blues voitti 3-2 jatkoajalla Cory Murphyn tehdessä voittomaalin. Hämeenlinnassa juhli myös kotijoukkue, kun HPK voitti 4-2.

Runkosarjassa joukkueet ovat kohdanneet Espoossa yhteensä 23 kertaa, joista Bluesilla on 14 voittoa ja HPK:lla neljä.

LänsiAuto Areenassa HPK on juhlinut kahdesti, Blues viidesti ja kerran ollaan päädytty tasapeliin myös jatkoajan jälkeen. Jatkoajalla ottelu on nimittäin ratkennut kolmesti, kahdesti Bluesille ja kerran HPK:lle.

Jukka Jalonen uskoo kuitenkin tilastojen kääntyvän:

- Pitää vain liikkua hyvin ja pelata rohkeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle