Siniset ja punaiset, toinen näytös

LIIGA / Ennakko
"Märkä-Simo" syttyy HIFK-peleihin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja HIFK:n back-to-back -pelien toinen koitos tapahtuu Espoon areenalla lauantaina. Nordenskiöldinkadulla ei perjantaina nähty kyttäilyä vaan vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Vauhtia riittänee lauantainkin puolelle, espoolaisille jäi takuulla intoa revanssin hakemiseen.

Perjantaina HIFK oli hienoisesti niskan päällä alussa, vaikka aloitusosumat tulivatkin flipperityyliin. Niistä ensimmäinen syntyi jopa selvänä vahinkona. Jälkimmäiseen Ryan Thang teki pohjatyön, mutta siihenkin tarvittiin onnea. Blues kuitenkin nousi näiden takaiskujen jälkeen mukaan taisteluun.

Ilmassa tuntuu olevan kysymys siitä, voisiko sinisistä tulla punakeltaisten tasoinen paikallisvastustaja punapaidoille. Puheista päätellen ei kovin nopeasti, mutta tahtotila joukkueiden välillä tuntuu olevan jo tällä kaudella kohdallaan.

Bluesin nelosketju oli perjantaina suvereeni ykkösketju, sen palauttaminen entiselleen näyttää olleen vähintäänkin järkevä siirto Jyrki Aholta. Tämä yhdistelmä Siim Liivik - Ilmari Pitkänen - Eetu Pöysti teki tappavaa ryhmätyötä kolmasti. Kaventavan Blues-maalin Liivik näytti painavan sisään silkalla tahdonvoimalla.

Tämän kauden historia on aikaisempien pelien osalta niukkaa Bluesin hallintaa. Tiukan taistelun vei perjantaina jatkoajalla HIFK, mutta molemmilla oli epäonnistumisensa. Blues kilautteli viimeisessä erässä tolppia kolmasti. Jyrki Aho puhui ennen peliä iskujen ottamisesta ja antamisesta, mutta sääntöjen puitteissa. Yhtä peliä lukuunottamatta kauden kohtaamiset ovat olleet melko siistejä.

Hyvää potentiaalia varastossa

Kummallakin joukkueella on tilastojen valossa pistenikkareita takataskussa. Ville Peltonen onnistui espoolaisia vastaan ensimmäistä kertaa aikoihin, nyt olisi apina poissa hartioilta Bluesin osalta. Vastapuolella taas Tommi Huhtala on kärsinyt viime peleissä kuivemmasta kaudesta. Huhtala on tehnyt kymmenessä edellisessä pelissä vain yhden maalin, senkin rangaistuslaukauksesta.

HIFK:n tehomies Juuso Puustinen oli perjantaina sivussa, Bluesin puolustuksessa Joonas Jalvantia tuurasi Joonas Valkonen, jolta nähtiin yksi takaiskuun johtanut epäonnistuminen. Tuorein Blues-vahvistus Justin DiBenedetto sai kovan taklauksen perjantain pelissä, eikä häntä nähty jäällä kolmannessa erässä.

Yksi kiinnostava kysymys ovat maalivahdit. Jani Nieminen sai tehdä perjantaina tilaa Lars Voldenille heikonpuoleisen Tappara-pelin jäljiltä. HIFK:n hyviä otteita näyttänyt Joakim Lundström on puolestaan saanut huilata kolmen pelin verran.

Seuraa Heitä

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

"Märkä-Simo" tuntuu motivoituvan tosissaan vanhan seuransa kohtaamisesta. Harvoin maalaava hyökkääjä on osunut jo kolme kertaa HIFK:ta vastaan.

Ryan Thang #90 |

Oikea laitahyökkääjä

HIFK:n alkukautta leimasivat epäonnistuneet hankinnat, odotukset 26-vuotiaan amerikkalaisen tulosten suhteen ovat kovat.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Siim Liivik 3 2 5
2.Eetu Pöysti 2 3 5
3.Philip McRae 2 1 3
4.Ilmari Pitkänen 2 1 3
5.Jussi Makkonen 0 2 2
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 4 6
2.Jasse Ikonen 0 4 4
3.Juuso Puustinen 1 2 3
4.Corey Elkins 1 2 3
5.János Hári 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle