Sinikeltaisten vai punaisten juhlaa Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Kasvattaako Jani Nieminen nollapeliensä saldoa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues kohtaa HIFK:n juhlavissa puitteissa lauantaina kotijoukkueen täyttäessä 30 vuotta. Jäällä nähdään myös keltaista väriä, kun peliasujen värityksellä muistellaan Bluesin edeltäjän Kiekko-Espoon ilmettä. Myös vieraiden puolella on aihetta juhlaan: HIFK-ikoni Ville Peltonen pelaa 400. liigaottelunsa.

Espoon areenalle tulee vahva paikallisvastustaja. Alkukauden jälkeen punaisten ovi on käynyt ja Summasen hankintojen laatu noussut. Sekä Ruotsista siirtynyt amerikkalainen Ryan Thang että KalPa-kasvatti Jasse Ikonen ovat jo saaneet pisteputkensa auki. Ruotsalaismaalivahti Joakim Lundströmkin on ehtinyt saada vyölleen yhden nollapelin.

HIFK:n maalinteko vieraissa on vaihtelevan alkukauden jälkeen alkanut kulkea. Marraskuun puolenvälin jälkeen maaleja on kertynyt kahdeksassa pelissä neljä tai enemmän. Joulukuun neljästä vieraspelistä joukkue voitti kolme. Sekä Pelicans, Ässät että KalPa kaatuivat selkein numeroin. Kotijoukkueen loppulukemat ovat olleet niukempia.

Vuoden ensimmäiset pelinsä joukkueet pelasivat perjantaina. HIFK väänsi Kärppiä vastaan todellisen taisteluvoiton, Blues puolestaan päihitti SaiPan komein numeroin 5-0 selkeästi veikkauskertoimia vastaan.

Maalit kortilla?

Espoolaiset ovat olleet kotona hankala vastustaja. Joukkue voitti joulukuussa omassa hallissaan kaikki kolme ottelua ja on hoitanut puolustuspäänsä mainiosti. Edellisessä HIFK-kohtaamisessa kotona Jyrki Ahon suojatit eivät päästäneet omiin yhtäkään maalia.

Ainakin ylivoiman osalta peli tulee olemaan molemmin puolin tavallista kovempaa vääntöä. HIFK:n alivoimapeli on Liigan kärkeä, Blues on kotipeliensä osalta vastaavassa positiossa. Tiukkaa koitosta ennustaa sekin, että molempien ryhmien sairastupa on melko tyhjä.

HIFK on pistepörssissä selkeästi espoolaisia paremmin edustettuna, toisaalta Bluesin ketjut ovat pystyneet viime aikoina ratkaisemaan laajalla rintamalla. Viimeisestä seitsemästä pelistä on tullut viisi voittoa. Myös monen pelurin oma itseluottamus on silminnähden noussut, jopa alkukauden pahin alisuorittaja Daniel Widing on alkanut hiljalleen onnistua.

 

Seuraa Heitä

Joakim Lundström #84 | Leksands IF

Maalivahti

Ville Husson rinnalle noussut ruotsalaisvahti on ollut vakuuttava. Ratkaiseeko maalivahtipeli Bluesia vastaan?

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Nieminen on viime aikoina saanut Blues-puolustuksen hyvällä avustuksella nollapelejä tilastoonsa. Voisiko nyt syntyä yhtä hyvää jälkeä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Eetu Pöysti 1 4 5
2.Jussi Makkonen 1 2 3
3.Kim Hirschovits 0 3 3
4.Tommi Huhtala 1 2 3
5.Tomi Sallinen 0 2 2
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 4 6
2.Juuso Puustinen 1 4 5
3.Toni Söderholm 1 3 4
4.Mika Partanen 1 3 4
5.Thomas Nykopp 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle