2 - 3

Klassikon alkupala

Espoo Blues isännöi torstaina neljän ottelun voittoputkessa seilaavaa Helsingin IFK:ta. Ottelu on espoolaisille viimeinen ennen taukoa, IFK:lle viimeinen ennen lauantain stadionottelua.

Kuntokäyrät

Blues katkaisi tiistaina kolmen ottelun tappiokierteensä Tampereella, kun se kaatoi Tapparan jatkoajalla. Voittomaalin sivalsi kevätvirettä löytävä Ari Vallin.

Vierailija on voittanut neljästi putkeen. Alkuviikon huilannut HIFK peittosi viikonloppuna Lukon ja Kärpät. Lauantainen Kärpät-peli oli melkoista ilotulitusta, ja helsinkiläiset saivat paljon tärkeitä onnistumisia.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden mittaan kolmesti. HIFK voitti kauden avausviikonloppuna kotonaan murskaavasti. Muutama viikko sitten kauden toinen Nordenskiöldinkadun ottelu päättyi IFK:n voittoon, kun Blues ei saanut 60-minuuttisesta näennäisestä hallinnasta huolimatta kiekkoa maaliin.

Espoossa joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen. Tämä tapahtui marraskuussa, kun Roope Talaja huudatti kotiyleisöä 2-1-voittomaalillaan pian Markus Granlundin ilmaveivin jälkeen. Tuo ottelu oli jonkinlainen käännekohta Bluesin kaudelle. Seitsemän ottelun voittoputki katkesi, Petri Koivisto pelasi viimeisen kotiottelunsa ja Ville Lajunen poistui heti ottelun jälkeen lentokentälle ja kohti Magnitogorskia.

Ratkaisun paikat

Blues pelaa tasakentällisin pääasiassa hyvää jääkiekkoa, mutta tuska erikoistilannepelaamisessa on edelleen iso. Lääkkeet ylivoimapelin elpymiseen ovat olleet kadoksissa käytännössä koko kauden. Se on Bluesin heikko kohta.

IFK:n hitaat puolustajat ovat vaikeuksissa erityisesti nopeasti peliä kääntävien joukkueiden kanssa, mikä on näkynyt jäähymäärissä. Alivoima oli kuitenkin esimerkiksi viikonlopun otteluissa erinomaista, samoin kuin ylivoima. Väsyneen Mikael Granlundin aavistuksen heikompia otteita on noustu taustalta paikkaamaan hienosti.


Blues juhli Lajusen jäähyväisottelussa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kritisoitu Tyler Redenbach näytti lauantain Kärpät-ottelussa vihdoin vahvistukselta. Redenbachin on syytä jatkaa samanlaisia otteita, tai kanukki on nopeasti taas fanien hampaissa. Pisteitä on odotuksiin nähden syntynyt heikosti.

Taisto tolppien välissä tulee olemaan mielenkiintoinen. Tanskalaisvahti Patrick Galbraith palannee nimittäin Bluesin maalille. IFK:n vaihtoehdot ovat tutun luotettavat Dennis Endras ja Mika Norja.

Kokoonpanot

Bluesin terveystilanne on parantunut. Tiistaina se sai takaisin Mika Hannulan, Dale Clarken ja kakkosvahtina toimineen Galbraithin. Profiilipelaajista sivussa ovat Teemu Ramstedt ja Petri Lammassaari, joka ei enää pelaa tällä kaudella.

HIFK:n Markus Kankaanperän odotetaan palaavan askiin tällä viikolla. Mikko Jokela, Turo Järvinen ja Niko Piiparinen ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 3 4
2.Ville Varakas 2 0 2
3.Ari Vallin 2 0 2
4.Camilo Miettinen 1 1 2
5.Roope Talaja 1 1 2
HIFK M S P
1.Mikko Kousa 2 5 7
2.Toni Söderholm 1 5 6
3.Eero Somervuori 2 4 6
4.Janne Pesonen 3 2 5
5.Kimmo Kuhta 2 2 4

Kommentit

Loukkaantuneet

lh
8 vk (päiv. 5.1.)