Espoossa tarjolla pääkaupunkiseudun herruus

LIIGA / Ennakko
Onko Otso Rantakarista illan ratkaisijaksi?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kuudennen kerran tällä kaudella jo toisistaan mittaa ottavat Espoon Blues ja Helsingin HIFK. Kauden jokaisessa kohtaamisessa voittajaksi on selviytynyt kotiluolissaan esiintyneet joukkueet.

Lauantaina kylmän suihkun Tampereella saanut Blues on hivuttautunut viime aikoina itsensä jo pudotuspeliviivan yläpuolelle. Matkaa sarjan kuudenteen sijaan on vain kuusi pistettä, joten torstai-illan ainoassa liigaottelussa on kotijoukkueella varsin isot panokset.

Loistavasti viime aikoina Bluesia pystyssä pitäneeltä Kim Hirschovitsilta odotetaan varmasti torstainakin pisteitä. Joukkueensa kultaista kypärää kantava Hirschovits on iskenyt viimeiseen neljään otteluun seitsemän tehopistettä. Viikko sitten pelatussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa mies oli yksi espoolaisten voiton takuumiehiä kahdella tehopisteellään.

Torstaina kotijoukkueen pelaavaan kokoonpanoon tekee paluun Kai Kantola, jonka kolmen ottelun pituinen pelikielto on nyt lusittu. Pientä piristymisen merkkejä esitellyt Kantola kaipaa kuitenkin todella kipeästi onnistumisia. Kiekkoa tuleekin toimittaa maalille, josta Kantola onkin iskenyt lähes 90 prosenttia maaleistaan.

Suurimman osan kaudesta Mestiksessä pelannut Artem Iossafov on saanut juuri ylempänä mainitun Kantola sekä loukkaantuneen Roope Talajan ansiosta näytönpaikan myös liigassa. Erittäin työteliäs ja aina vaarallinen Iossafov oli lauantaina Tapparaa vastaan yksi Bluesin valopilkuista.

Miehen tilille on napsahtanut jo kaksi maalia, mutta mieheltä voidaan odottaa huomattavasti enemmänkin punalampun sytyttämisiä. Mikäli mies saa vastuuta ja oikeat miehet samaan ketjuun voidaan hänestä jopa leipoa paikalliskamppailun sankaria.

Nouseeko HIFK suosta?

Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut HIFK on ollut todella suurissa vaikeuksissa viime aikoina. Helsinkiläisjoukkue on myös kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja sairasteluista, mutta tätä ei kuitenkaan voida yksin laittaa huonojen peliesitysten piikkiin.

− Ideaalitilanne tämä ei ole, mutta on muillakin äijiä sivussa. Turha selitellä, emme me ole ensi kertaa tällä kaudella vajaalla kokoonpanolla. Muilla pelaajilla on nyt mahdollisuus näyttää osaamistaan, totesi HIFK:n valmentaja Pekka Kangasalusta.

Nuorten kisoissa pelannut Nikolai Goldobin ei ole esittänyt viime aikoina juurikaan mitään. Todella syvissä vesissä ja pimennossa ollut venäläisnuori ei ole päässyt samanlaiseen lentoon, kuin ennen nuorten kisoja mies oli. Miehen pelistä kertoo myös sen, että viime otteluissa Goldobin on jäänyt aina tehotilastossa pakkasen puolelle.

Ainoan maalin tammikuussa mies iski juuri Bluesia vastaan viikko sitten käydyssä ottelussa, mutta muuten miehen tilastoihin ei ole merkitty kuin miinuksia.

Vierasjoukkueesta kuitenkin yksi mies on pelannut todella mallikasta peliä, kun Arttu Luttinen on ollut todella vahva koko tammikuun ajan. Viimeiseen neljään otteluun Luttinen on iskenyt kolme maalia, jonka ansiosta mies onkin joukkueensa paras maalintekijä. Kuitenkin Bluesia vastaan mies on ollut todella pimennossa, kun hänen tililleen ei ole merkitty ainoatakaan tehopistettä yhdessäkään Bluesin ja HIFKin välisissä kamppailuissa.

Todellista paikalliskamppailua henkeä on siis ilmassa, kun tammikuun tasauksen ensimmäinen osaottelu käydään Espoossa torstaina.

− Blues on karvainen ryhmä, sellainen äijäjoukkue. Olemme pelanneet heitä vastaan paljon ja tiedämme, mitä tulee vastaan. Meidän täytyy kamppailla kovaa ja asenteella ja laittaa paikoista sisään paremmin kuin Ilvestä vastaan, kommentoi Pekka Kangasalusta ottelun alla.

Kumpi saa parhaimman miehistön jalkeille?

Kotijoukkueelta on poissa pitkäaikainen toipilas Roope Talaja, jonka arvioitu paranemisennuste on noin viisi viikkoa. Stefano Giliati ei pelannut viime viikolla flunssan takia, mutta mies on jo alkuviikon harjoitellut joukkueensa mukana joten mies nähdään suurella todennäköisyydellä kotijoukkueen kokoonpanossa torstaina.

Vierasjoukkueen sairaslista onkin huomattavasti pidempi, kun tiistaina joukkueen kokoonpanosta puuttui jopa seitsemän tärkeää palasta. Listalta löytyy mm. Toni Söderholm, Miihkali Teppo, Matti Kuparinen, Juuso Puustinen, Yohan Auvitu, Jasse Ikonen, Matti Lamberg.

Arvio ottelusta:

Tasan viikko sitten käydyssä ottelussa voittajaa haettiin voittolaukauskilpailuista. Todella tasainen ottelu tiedossa, mutta myöskin maaleilla tullaan herkuttelemaan. Voittajaa haetaan myös tänään pidemmän kaavan mukaan, jonka voittajaksi selviytyy HIFK. Joten pääkaupunkiseudun herruus ratkeaa vasta perjantaina joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Lauri Taipalus #56 |

Puolustaja

Perus varma puolustaja on ollut tämän kauden parhaimpia HIFK-puolustajia. Miehen tililtä löytyy tältä kaudelta jo neljä maalia, joista kaksi mies on iskenyt juuri Bluesin verkkoon. Onnistuuko Taipalus myös torstaina?

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Todellinen Bluesin työmyyrä, joka jaksaa painaa illasta toiseen. Välillä todella rumaakin jälkeä vierasjoukkueiden maalille saanut Sailio haluaa varmasti aiheuttaa hämmennystä myös torstaina. Sailiolle on alkanut myös maalinteko maistua, kun mies iski juuri HIFKiä vastaan kauden viidennen maalinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle