Patapakka vaikeaan vieraspeliin

LIIGA / Ennakko
Hyvien laukaisupaikkojen estäminen noussee suureen rooliin.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Bluesin viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelataan torstaina. Vieraaksi saapuu Ässät, joka ei ole voittanut Espoossa sitten tammikuun 2012. Sen jälkeen tuloksena on ollut kuusi tappiota.

Molemmat joukkueet saapuvat otteluun tuoreina, sillä molemmat pelasivat viimeksi perjantaina. Ässät olisi huilannut tiistaina joka tapauksessa, Bluesin ohjelma oli muuttunut Lukon CHL-puolivälieräpaikan myötä.

Blues onnistui voittamaan ensimmäistä kertaa kauden aikana kolme ottelua peräkkäin, mutta perjantaina joukkue koki selvän tappion HIFK:lle, joka oli jokaisella osa-alueella parempi.

Ässät etenee voittoputkessa, sillä se on onnistunut voittamaan Ilveksen, TPS:n ja Pelicansin. Kolmen ottelun voittoputki on joukkueen kolmas kauden aikana, mutta vain tuoreimmassa se on onnistunut nappaamaan täyden pistepotin.

Molemmissa joukkueissa ykkösvahti on vaihtunut kauden kestäessä. Ässissä Juuso Riksman on jo pitkään näyttänyt parempaa pelikuntoa kuin Rasmus Rinne. Bluesissa etu on siirtynyt nuoremman vahdin suuntaan, kun Eetu Laurikainen on syrjäyttänyt Jani Niemisen.

Ässissä Henri Heino onnistui löytämään heti yhteisen sävelen laidoille tulleiden Jarno Kärjen ja Jake Hansenin kanssa. Varsinkin jenkkilaituri Hansen kehui kolmikon yhteistyötä.

Bluesin Bracken Kearns avasi viime viikolla maalitilinsä ja se näytti helpottavan jonkun verran henkisesti, vaikka kaksi muuta peliä menivätkin maaleitta. Kearnsin merkitys kasvanee torstaina, kun Siim Liivik on pelikiellossa.

Kymppitilin täyttymisestä johtava pelikielto aiheuttaa sikälikin harmia Bluesille, että kanadalaishyökkääjä Stefano Giliati nosti tasoaan pelatessaan Liivikin ja Jari Sailion kanssa. Vaikka HIFK-ottelu päättyikin kolmikon osalta 23 sekuntia ennen summeria nähdyssä rähinässä, kaikki pelaajat ovat onnistuneet myös tehoilussa.

Ässien Garrett Stafford aiheuttaa joskus liiallisella hyökkäysinnollaan kiireitä pakkipari Esa Lindellille. Muuten Ässät onnistuu hyvin estämään vastustajan laukauksia vaarallisista paikoista.

Seuraa Heitä

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Aaltonen onnistui maalinteossa HIFK:ta vastaan ja oli muutenkin Bluesin parhaimmistoa ottelussa. Muuten kausi ei ole sujunut toivotulla tavalla.

Mike Hedden #26 |

Laitahyökkääjä

Hedden on pelannut Ässien riveissä neljä vierasottelua ja jokaisessa saldona on ollut yksi maali. Jatkuuko sama tahti?

» Lähetä palautetta toimitukselle