Löytyykö Armialle pysäyttäjää?

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Armian dominointi myös lauantaina?
Kuva © Mikko Ruohola
Ässien ja TPS:n kohtaaminen liigan alkukierroksilla on jo monivuotinen perinne. Sama kaava jatkuu taas tänä vuonna, kun TPS matkaa Ässien vieraaksi Poriin.

TPS aloitti kautensa jo torstaina kotiottelulla HPK:ta vastaan. Vaisuhko ja sekava ottelu päättyi lopulta hämeenlinnalaisten vieraiden jatkoaikavoittoon, kun Arsi Piispanen hankki osumallaan lisäpisteen ritaripaidoille.

Ässien kausi sen sijaan alkoi perjantaina ja vastassa oli tuttuun tyyliin Lukko. Porilaiset jatkoivat harjoitusotteluiden voittoputkea ja kävivät hakemassa Raumalta vakuuttavan 3-0-voiton. Ässien voiton takuumiehinä toimivat Lukko-puolustusta pilkkanaan pitäneet Joel Armia ja Mika Niemi sekä maalilla vakuuttavasti torjunut Juha Järvenpää.

TPS:n puolustus avainasemassa

Ennen kauden alkua vierasjoukkueen heikoimmaksi osa-alueeksi nostettiin puolustus.  Avausottelussa HPK:ta vastaan turkulaisten puolustus olikin aika ajoin suurissa vaikeuksissa HPK-hyökkääjien kovan paineen alla.

Yksi ottelun ratkaisuista saatetaan nähdä siinä, miten turkulaisten puolustus kestää ässähyökkääjien kovan paineen ja karvauksen. Ensimmäistä kertaa runkosarjassa kotiyleisönsä edessä esiintyvä Ässät tulee varmasti otteluun aktiivisella otteella, joten TPS-puolustuksella lienee edessään kiireinen ilta.

Ottelun kannalta on olennaista, mihin asioihin patapelurit keskittyvät täyden Isonmäen edessä. Pelaavatko porilaiset hurmoksessa, mutta silti pelisuunnitelmaa noudattaen? Vai näkyykö kova tunnelataus kotiyleisön edessä ylipelaamisena sekä jäähyinä?

Pakkopelissä onkin yksi TPS:n mahdollisuuksista, sillä joukkueesta löytyy rutkasti erikoisosaamista ylivoimaan. Ensimmäisessä ottelussa turkulaisten ylivoimapeli ei toiminut kunnolla ja TPS-käskyttäjä Pekka Virta pettyi omiensa esityksiin ylivoimalla. Mikäli TPS aikoo taistella voitosta lauantaina, tulee pakkopelin toimia huomattavasti paremmin.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta sivussa on varmasti pitkäaikaispotilas Tommi Taimi. Lisää loukkaantumishuolia Ässille tuli perjantain Lukko-ottelussa. Ottelun kesken jättäneen Michael Ryanin pelaaminen lauantaina on ässäluotsi Karri Kiven mukaan epätodennäköistä. Alle vuorokausi sitten päättynyt Lukko-ottelu saattaa aiheuttaa muutoksia kokoonpanossa, esimerkiksi maalivahtien välillä.

Vierasjoukkueelta sivussa on varmuudella puolustaja Markus Palmroth sekä kanukkihyökkääjä Brian Willsie.  Viime ottelussa ranteensa loukannut Timo Salo on hänkin poissa vahvuudesta.

Myös TPS:n maalinsuulla saatetaan nähdä vaihtuvuutta, sillä viime ottelussa vakuuttavasti torjuneen Atte Engrenin lisäksi Antero Niittymäki on valmis kantamaan ykkösvahdin viittaa.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Ratkaisi Lukko-ottelun henkilökohtaisella taidollaan. Jatkuuko sama vire myös lauantaina? Jos jatkuu, niin nuorukaiselle ei löydy tästä liigasta pysäyttäjää.

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Isokokoiselle laiturille avautuu huippupaikkoja, kun vierellä viilettävät huippuvireiset Mika Niemi sekä Joel Armia. Onnistuuko maalinteko kotikaukalossa?

Rasmus Ristolainen #55 | Philadelphia

Puolustaja

Suurlupaus esitti avausottelussa mallikkaita otteita. Nouseeko jo nyt TPS-puolustuksen johtohahmoksi?

Marko Anttila #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Laituri on usein onnistunut maalinteossa Ässiä vastaan. Pääsee yrittämään maalitehtailua TPS:n ykkösketjussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle