Hunajata vai karhun kämmentä?

LIIGA / Ennakko
Iskeekö Marjamäki jo kauden kolmannen voittomaalinsa?
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Kolmen ottelun pisteputkessa etenevä Ässät koittaa jatkaa kotivoittojen sarjaansa. Vierailijajoukkue TPS on voittanut kaksi edellistä otteluaan.

Sunnuntaina Porissa kohtaavilla joukkueilla on sarjataulukon perusteella selkeä piste-ero, mutta viimeisimmät ottelut ovat joukkueilla edenneet samankaltaisesti. Molemmat joukkueet ovat napanneet pisteitä kolmesta viimeisestä ottelustaan.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Ässät on esiintynyt tällä viikolla kahdesti. Tiistaina porilaiset hävisivät Tampereella Tapparalle voittomaalikilpailun jälkeen. Perjantaina Ässät esiintyi kotikaukalossaan vahvasti ja SaiPa kukistui Masi Marjamäen laukomalla 3−2-jatkoaikamaalilla.

TPS:n perjantai-ilta oli Ässien kanssa lähes identtinen, sillä Turussa pelattu ottelu HIFK:ta vastaan päättyi turkulaisten eduksi jatkoajalla lukemin 3−2. Aiemmin viikolla joukkue voitti kotonaan Vaasan Sportin selkein 4−0-lukemin.

19-vuotias Aleksandar Georgijev pelasi tuolloin kauden toisen täyden pelinsä ja tarvitsi nollapeliin 24 torjuntaa.

Ratkaisun paikat

Ässien pelin palaset ovat alkaneet loksahdella kohdilleen, ja padan peli on ollut viime otteluissa alkukautta tehokkaampaa. Positiivisia onnistumisia on alkanut kertyä, eivätkä hyvät hetket ole viime aikoina olleet pelkkiä välähdyksiä. 

Jarno Kärki on osunut maalipuiden väliin jo kolmessa perättäisessä ottelussaan ja Marjamäki on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa neljä tehopistettä. Andreas Bernardin lokakuun torjuntaprosentti on komea 94,52 ja italialainen on ollut erittäin terävänä. Avainpelaajien vire alkaa löytyä.

Puolustuspelaaminen on vankistunut ja yhteispeli on parantumaan päin. Ässät ei lähtökohtaisesti edelleenkään kuulu sarjan kärkikastiin, mutta porilaisten pelaamisessa on meneillään hyvä flow, eikä TPS tule saamaan Porista sunnuntaina helppoja pisteitä.

TPS:n ykkösketju on kannatellut joukkuetta lähes koko kauden, eikä tehojen jakaantuminen kovin kapealle sektorille ole koskaan pitkällä tähtäimellä hyvä asia. Viime ottelut ovat tuoneet tähän kaivattua vaihtelua.

Perjantaina Ville-Vesa Vainiola osui kahdesti, ja kaiken hyvän päälle Jonne Virtanen esitteli läpiajomaalissaan harvemmin nähtyjä pehmeämpiä kätösiään.

Myös viime kaudella SaiPan paidassa komeat 44 tehopistettä nakuttanut Dave Spina on herännyt syysmasennuksestaan. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet sulavaliikkeiselle jenkille neljä tehopistettä.

Ässien pitää olla tarkkana, sillä edellä mainittujen lisäksi TPS:n joukkueesta löytyy tulivoimaa lisäksi muun muassa Tero Koskirannan, Jerry Ahtolan ja Henrik Tallinderin muodossa.

Erikoista

Ässähyökkääjä Marjamäki on tehnyt tällä kaudella kaksi osumaa. Molemmat maalit ovat syntyneet kotiotteluissa ja kaiken lisäksi molemmat ovat olleet voittomaaleja. Hyvässä vireessä oleva hyökkääjä haluaa varmasti jatkaa tällä saralla myös sunnuntaina.

Liigan hyökkääjien sisäisen pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy TPS:n koko ykkösketju Lauri Tukonen-Eric Perrin-Tomi Kallio. Tukonen ja Perrin ovat peräkkäisillä sijoilla 3 ja 4. Kallio on puolestaan sijalla 10.

Seuraa Heitä

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

Vainiola iski perjantaina kauden avausmaalinsa HIFK:ta vastaan. Maaleja tuli saman tien kaksin kappalein, joista toinen oli tyylikäs jatkoaikaratkaisu. Jatkuuko maalivire myös sunnuntaina?

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Kesken alkukauden Ässiin siirtynyt Kerälä oli perjantain kotiottelussa SaiPaa vastaan tulikuuma. Kyseisessä ottelussa Kerälä tarjoili hienosti joukkueensa avausmaalin ja oli suuressa roolissa jatkoajalla syötettyään tarkasti Masi Marjamäen iskemän jatkoaikamaalin. Keskushyökkääjän peliä kannattaa sunnuntaina seurata tarkasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle