Ässien tavoitteena voittoputki, Tappara hakee pelinsä uomia

LIIGA / Ennakko
Austin Smith on ollut yksi Ässien valopilkuista. Osuuko hyvässä vireessä oleva hyökkääjä jälleen maalipuiden väliin?
Kuva © Timo Savela
Tällä kaudella toistaiseksi voittamaton Ässät pyrkii jatkamaan voittokulkuaan, kun vastustajaksi saapuu vaisusti kautensa aloittanut Tappara.

Porin Ässät on avannut kautensa erinomaisesti, sillä tappioita ei ole toistaiseksi tilillä. Liiga-avauksessaan voiton voittomaalikilpailun jälkeen Lukosta napannut patapakka on sittemmin kaatanut kotonaan JYPin ja vieraissa Pelicansin. Perjantaina Poriin saapuva Tappara on aloittanut kautensa erittäin heikosti, sillä neljästä ottelusta on tilillä vain yksi voitto.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio ei näe, että hienosti alkanut kausi olisi vaikuttanut Ässien arkitekemiseen sen kummemmin.

− Joukkue on ollut erittäin raikkaalla ilmeellä liikkeessä ja toiminta on ollut hyvää. Vaikka voittoja onkin tullut, niin ihan normaalikaavoilla olemme menneet valmistautumisen suhteen. 

Rautakallio ei totuttuun tyyliinsä lähde aliarvioimaan tulevaa vastustajaa, vaikka tiedostaakin Tapparan vaikeahkon kauden alun.

− Katsoin heidän edellistä otteluaan ja tiedämme kyllä mitä sieltä on tulossa vastaan. Tässä liigassa ei ole heikkoja joukkueita ja nytkin vastassamme on erinomainen joukkue. 

Vierailija Tapparan yhteispeli hakusessa

Tapparan huono kauden alku on näkynyt selvästi tehokkaina tunnettujen profiilipelaajien otteissa. Henkilökohtaisia virheitä on sattunut paljon ja varsinkin puolustuspäässä on ajoittain sattunut hyvinkin erikoisia ratkaisuja.

Tapparan hyökkäystehokkuus on ollut hakusessa, mistä kertoo vaivaiset kuusi tehtyä maalia neljään otteluun. Maalisarake on nollassa muun muassa Josh Greenillä sekä Kristian Kuuselalla. Edellä mainituista varsinkin Kuusela on ollut luvattoman heikko verrattuna viime kauden esityksiin. Viime ottelussa mies siirettiinkin Jere Karjalaisen tilalle kolmosketjuun.

Valoa on silti tunnelin päässä, sillä edellisessä ottelussa kaksikko Antti Erkinjuntti - Olli Palola esitti jo lupaavampia otteita. Tapparan leirissä tuskin ollaan vielä huolissaan ailahtelevasta pelin tasosta, mutta liian kauaa eivät pelaajat voi kemioitaan etsiskellä, varsinkin kun suurin osa on toisilleen entuudestaan tuttuja.

Lindellin paluu ylivoiman piristysruiske?

Ässät on ollut alkukaudesta todella raikkaan ja nuorekkaan oloinen joukkue, mikä on tullut useasti esille päävalmentaja Rautakallion puheista. Rautakallio kuitenkin toppuuttelee innokkaimpia analyytikkoja ja puhuu lähinnä pitkästä matkasta, millä joukkue on.

− Kausi on kuin matka, jonka aikana tapahtuu pelillistä kehitystä. Pelaajien vastaanottokyky on ollut todella hyvää ja toivottavasti säilyy jatkossakin sellaisena. Oppien toteuttaminen käytännössä vaatii tottakai paljon toistoja.

Puolustaja Esa Lindell palaa takaisin Ässien vahvuuteen oltuaan Dallas Starsin nuorten pelaajien leirillä. Liigakautensa Tapparaa vastaan avaava Lindell oli päävalmentaja Rautakallion mukaan täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

− Lindell palasi täysin terveenä, eikä leirillä tullut mitään vammoja. Hän oli todella tyytyväinen leirin antiin ja pääsee nyt avaamaan liigakautensa kotikaukalossa.

Rasmus Rinne on pelannut toistaiseksi kaikki kolme ottelua Ässien maalilla ja jälki on ollut todella vakuuttavaa. Ajoittain jopa hyytävän varman oloinen Rinne johtaa tällä hetkellä kaikkia maalivahtitilastoja. Ässien maalivahtitilanne perjantain otteluun ratkeaa silti jo totuttuun tyyliin.

− Pelipäivän aamuna teemme lopullisen päätöksen aloittavasta maalivahdista. Meillä on kyllä selkeä ajatus maalivahtipeluuttamisen suhteen, päävalmentaja Rautakallio toteaa.

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Lindell missasi kauden ensimmäiset ottelut oltuaan Dallas Starsin nuorten pelaajien leirillä. Nuori puolustaja oli liigakautta edeltävissä harjoitusotteluissa todella hyvässä vireessä. Miten sujuu debyytti Ässien paidassa?

David Kolomatis #39 |

Puolustaja

Kolomatis tekee hienoja oivalluksia hyökkäyspäässä, mutta oman pään pelaamisessa puolustaja on välillä pahasti hukassa. Oikean puolen tykki laukoo paljon, mutta vielä ei ole kiekko löytynyt vastustajan verkosta. Joko nyt?

» Lähetä palautetta toimitukselle