Ässät metsästää voittoa, SaiPalla olisi tappion vuoro

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Ässät voittoa ensimmäisen kerran marraskuun aikana?
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ässien marraskuu on vierähtänyt tähän asti ilman voittoja, kun taas keskiviikkona vieraaksi saapuva SaiPa on edennyt kuluvan kuukauden tappion ja voiton vuorotellessa. Kummalla muuttuu kuukauden trendi?

Vierailija SaiPa pyyhältää sarjakolmosena, kun kaudesta on pelattu jo kolmannes. Kuitenkin vasta nyt sarjaohjelma tuo lappeenrantalaiset Isoonmäkeen, SaiPa vei syyskuussa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 3−2-lukemin.

− Keskiviikon ottelu on vain yksi peli, vaikka onkin iso merkitykseltään. Siihen pitää silti valmistautua ihan kuin muihinkin peleihin, pakon kautta ei synny mitään hyvää, pohtii Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

− Asiat on puitu ja puhuttu, tilanne on nollattu.

Lappeenrantalaisjoukkueen viisikkopelaamista ovat hankaloittaneet loukkaantumiset. Kokoonpanot ovat eläneet, eikä totuttelu uusiin ketjukavereihin ole sujunut kaikilta pelaajilta ilman ongelmia. Ylivoimaa SaiPa on pelannut riittävästi, mutta kahteen peliin joukkue ei ole tehnyt yhtään ylivoimamaalia.

− SaiPa on meidän tyylinen joukkue, ne tulevat aina kovaa, miettii Ässien puolustaja Tommi Taimi.

Erikoistilannepelaaminen on takkuillut kotijoukkueellakin. Ässien ylivoimasta puuttuu tällä hetkellä sekä kiekon että pelaajien liike, eivätkä Dragan Umicevicin nerokkaat syötötkään ole olleet ihan alkukauden tasolla.

Porilaisjoukkueen alivoimapelikin on tällä hetkellä vaikeaa. Lukon Ville Vahalahti teki lauantain ottelun voittomaalinsa turhautumisesta aiheutuneen jäähyn aikana, kun syöttölinjan pitäminen unohtui.

Sairastuvan huolia ja murheita

Ässien Jyri Marttisen pelaaminen on epävarmaa. Tapio Sammalkangas on sen sijaan edennyt kuntoutuksessaan jo lääkärintarkastukseen asti. Niklas Hagman ja Kamil Kreps ovat poissa ainakin keskiviikon ottelusta.

− Pientä ongelmaa on loukkaantumisten muodossa. Juho Lammikko ja Niko Ojamäki paikkaavat keskiviikkona poissaoloja, kertoo Virta.

SaiPankin loukkaantumistilanne vaihtelee. Jesse Mankinen, Jaakko Rissanen ja Roope Hämäläinen puuttuivat lauantain pelistä. Joukkueen kapteeni Ville Koho palasi pelaavaan kokoonpanoon, mutta Stefano Giliati ja Joni Suutari loukkaantuivat. Suutari tosin on mukana SaiPan Satakunnan-kiertueella.

Muuta huomioitavaa

Ottelun erotuomari Jukka Hakkarainen palkitaan ennen ottelua marraskuun tuomarin palkinnolla.

Seuraa Heitä

Niko Ojamäki #20 | Kloten

Laitahyökkääjä

Kesällä harjoitusringissä mukana ollut Ojamäki tekee debyyttinsä Liigassa. Pääseekö heti pisteiden makuun avausottelussaan?

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Parhaina päivinä Davis on huikea pelimies, mutta jos onnistumisia ei tule, saattaa turhautua ja tuhlata energiaa vääriin asioihin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Mika Niemi 0 2 2
2.Valtteri Parikka 0 2 2
3.Eero Elo 0 2 2
4.Jyri Marttinen 1 1 2
5.Sami Lähteenmäki 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle