Tarjolla kärkikamppailu ja uusi pelaaja

LIIGA / Ennakko
Porilaisyleisölle on Isonmäen lauantai-illassa tarjolla SM-liigan kärkikamppailu, kun Ässät ja Pelicans iskevät yhteen. Peräkkäisillä sijoilla runkosarjassa olevien joukkueiden mittelöön lisämausteen tuo Ässien uusi pelaajahankinta, kun Ilveksestä Poriin siirtynyt Mark Lee esittäytyy uudelle kotiyleisölleen.

Kuntokäyrät

Ässät on tällä hetkellä vireessä. Viimeisestä viidestä ottelusta patapaidat ovat poistuneet voittajina neljä kertaa. Tammikuun tasausotteluissa porilaiset tasasivat voitot liigakärki KalPan kanssa. Kilpirinnat päihittivät Karri Kiven suojatit Kuopiossa, mutta Porissa patapaidat murjoivat taululle 8-3-voiton. Ässien hurja maalitahti jatkui tällä viikolla Espoossa, kun Blues kaatui selvästi lukemin 1-6.

Myös Pelicans on liihotellut vahvassa myötätuulessa, sillä lahtelaiset ovat viidestä viime ottelusta keränneet neljä voittoa. Tasausotteluissa Jokerit kaatui kahdesti voittolaukauskilpailujen jälkeen. Tällä viikolla pussileukojen voittovire jatkui Bluesia vastaan 5-1-vierasvoiton muodossa. Perjantain ottelussa Kärpät katkaisi lahtelaisten voittoputken, kun sekunti ennen päätössummeria tullut osuma vei pisteet Ouluun.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kaksi kertaa. Molemmissa otteluissa vierasjoukkueet ovat olleet voitokkaita. Pelicans haki Porista 2-1-voiton voittomaalikilpailun jälkeen, kun taas patapaidat ryöstivät pisteet Lahdesta lukemin 2-3.


Ryan Caldwellin paluu on piristänyt porilaisjoukkuetta.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

Vielä viikko sitten Ässät tuskaili tilanteen kanssa, jolloin se joko kaatui tai voitti Stephen Dixonin muodostaman kentän mukana. Nyt on eri ääni kellossa, sillä patapaidat ovat iskeneet kahdessa viime ottelussa peräti 14 maalia, joista yksikään ei ole mennyt tehokaksikkona perinteisesti häärineen Dixonin tai Tomas Zaborskyn nimiin. Maalit ovat jakautuneet jokaisen neljän kentän kesken, joka lupaa hyvää porilaisten kevättä ajatellen.

Pelicans lähtee saalistamaan vierasvoittoa sarjakakkosen pallilta. Patapaitojen valmennusryhmään kuuluva Pasi Kaukoranta ei ihmettele pussinokkien sarjasijoitusta.

– Ei ole sattumaa, kuinka korkealla he sarjassa ovat, sillä heidän peli- ja syöttönopeutensa ovat sarjan eliittiä. Pelicans suosii lyhytsyöttöpeliä, joten nopean temmon vuoksi meidän puolustus- ja vastahyökkäysvalmiuden tulee olla erinomaisella tasolla.

Ässäpakisto joutuukin kovaan testiin, kun myös lahtelaisilla on marssittaa jäälle monta vaarallista kentällistä. Viime otteluissa pisteitä lahtelaisten hyväksi onkin iskenyt usea eri hyökkäystrio, sillä maalinteko on onnistunut niin Tommi Paakkolanvaaran johtamalta nelosketjulta kuin myös kärkiketjuilta.

Oman mielenkiintonsa otteluun tuo joukkueiden valmistautumisaika. Pelicans astelee Isonmäen jäälle alle vuorokausi perjantain Kärpät-ottelusta, kun taas pelaajasiirtojen myötä esillä olleella porilaisryhmällä on yksi lepopäivä enemmän.

Kokoonpanot

Ässät on toiminut aktiivisesti siirtomarkkinoilla. Patrick Yetman matkasi jo aiemmin Ruotsiin, mutta perjantaina Ässät tiedotti etsivänsä tšekkihyökkääjä Radek Smolenakille uutta seuraa. Syynä tšekkilaiturin lähtöön ovat heikot pelilliset otteet, joihin pelaaja ei itsekään ole ollut tyytyväinen.

Tulopuolella Ässät hankki Ilveksestä lähtöpassit saaneen Mark Leen. Tuore keskushyökkääjävahvistus debytoi patapaitojen kolmosketjussa, jonka laidoilla viilettävät Severi Sillanpää sekä Jesse Laaksonen. Sairaslistalta tositoimiin palaa Jani Honkanen, joka ottaa Juho Mielosen paikan porilaispakistossa.

Ässillä loukkaantuneiden listoilla on pitkäaikaispotilas Tuomas Santavuori.

Pelicansilta sivussa ovat ainakin Max Wärn, Ilkka Pikkarainen, Marko Pöyhönen, Pekka Jormakka sekä tiistain Blues-ottelussa niskansa loukannut tehopakki Markus Seikola. Perjantain Kärpät-ottelussa lahtelaisjoukkueelle tuli lisää huonoja uutisia, sillä Aaron Brocklehurst on Pelicans-luotsi Kai Suikkaisen mukaan loppukauden sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Tomáš Záborský 2 4 6
2.Joel Armia 2 4 6
3.Nico Aaltonen 2 3 5
4.Kristian Kudroc 2 1 3
5.Antti Mäkilä 0 3 3
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 2 7 9
2.Vili Sopanen 3 3 6
3.Jan Latvala 1 4 5
4.Ryan Lasch 2 3 5
5.Jarkko Immonen 2 3 5

» Lähetä palautetta toimitukselle