Nuorisoketjun siivellä KooKoon kaatoon

LIIGA / Ennakko
Ässien nuoristoketjun laituri Arttu Ruotsalainen on tehnyt ensimmäiset liigamaalinsa viimeiseen kahteen otteluun.
Liigan 11. ja 12. sijaa pitävät Ässät ja KooKoo kohtaavat lauantain ottelussa Isossamäessä. KooKoon maalinteko-ongelmat on jäätävä taakse, jos joukkue mielii pisteitä Porin illasta.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Ässät ovat vahvassa liidossa. Ässillä on viimeisestä viidestä ottelusta saanut 11 pistettä, ja tuona aikana on kaatunut kärkikuusikon joukkueista TPS, Kärpät ja Lukko. Peli-ilme on kääntynyt täysin eri suuntaan alkukaudesta. KooKoota sen sijaan varjostaa 120 minuutin pituinen maaliton putki.

Tiistaina joukkueen nollasi Kouvolassa KalPa ja perjantaina Raumalla Lukko. Satakunnan kiertueella olevan KooKoon on löydettävä onnistujia muualtakin kuin tolppien välistä.

KooKoolla on ollut paikkoja viimeistellä, mutta kiekko ei ole löytänyt vastustajan maaliin. Sen sijaan Ässillä on ollut tuuriakin mukana ja joukkue on onnistunut maalinteossa paremmin kuin hyvin.

Ratkaisukohdat

Ässien nuorten ketju on ollut uskomattomassa vireessä. Arttu Ruotsalainen on viimeistellyt kahteen viimeiseen otteluun uransa ensimmäiset liigamaalit. Mikael Saha on täydentänyt omaa maalitilastoaan liigauransa toisella ja kolmannella maalilla.

Hämeenlinnassa Sahan ja Ruotsalaisen kanssa viilettänyt Kasperi Nuto näytti myös pirteitä otteita Ässien nelosessa.

Petri Mattilalla sen sijaan on miettimistä, miten joukkue saisi maalin tehtyä. Luvassa on siis pelipaikkojen kierrätystä tai ketjumuutoksia. Joka tapauksessa samalla esityksellä ei alavireinen kouvolalaisryhmä pisteitä mukaan saa.

Loukkaantumisia ei KooKoolla ole lainkaan. Joukkueen pitäisi siis saada Poriinkin paras mahdollinen kokoonpano. Viimeistelyä on varmasti harjoiteltu lauantain aamujäillä.

Tilastopoiminnat

KooKoo saapuu pelaamaan SM-tason jääkiekkoa Poriin ensi kerran sitten kauden 1988-1989. Tuomas Huhtanen tekee myös paluun Porin jäähalliin, mutta huomattavasti lyhyemmän tauon jälkeen. Huhtanen pelasi viime kaudella Ässien paidassa, ja onhan Ässät myös Huhtasen kasvattajaseura.

Seuraa Heitä

Mikael Saha #59 |

Laitahyökkääjä

Saha on iskenyt kauden kaikki pisteensä viimeiseen kolmeen peliin. Arttu Ruotsalaisen kanssa pirteästi esiintynyt Saha iski edellisessä ottelussa HPK:a vastaan tehot 1+1. Ei ole esteitä sille, miksei Ässien nuorisoketjun pirteät esitykset jatkuisi tänäänkin.

Juha Järvenpää #1 |

Maalivahti

Joukkue ei ole tehnyt maaliakaan viimeiseen 120 minuuttiin, joten jäljelle jää yksi onnistuja. Perjantaina Lukkoa vastaan 40 kertaa torjunut Järvenpää yritti pitää joukkuettaan pystyssä. Järvenpään huippupeli ei siihen kuitenkaan riittänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle