On aika nousta ylöspäin

LIIGA / Ennakko
Valtteri Viljanen on ollut viime aikoina Ässien pakiston parhaimmistoa.
Kuva © Timo Savela
KalPa saapuu toista kertaa tällä kaudella Poriin. Kumpikin joukkue kaipaisi kipeästi voittoa, sillä viime ajat ovat olleet molemmille vähemmän mairittelevia.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Ässien viime viikko sisälsi kaksi ottelua TPS:ää ja kaksi Pelicansia vastaan.

Turkulaisia vastaan patapakka väänsi vielä kelvollisesti voittaen kohtaamisista toisen, kun Porissa pelattu taisto kääntyi porilaisille jatkoajalla.

Viikonlopun ottelut Pelicansia vastaan eivät puolestaan tuoneet porilaisille pisteen pistettä. Pelicans voitti Porissa pelatun ottelun 5−4 ja Lahdessa käyty ottelu oli kotijoukkueen näytöstä 4−0-lukemin.

KalPan hieno vuodenvaihde on vaihtunut kasaan tappioita, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan kuopiolaiset ovat hävinneet neljä.

Viime aikojen tappioihin ovat lukeutuneet muun muassa 2−6-kotitappio Vaasan Sportille ja kaksi selvää tappiota Kärpille. Viime viikonloppuna JYPiä vastaan pelatut ottelut olivat tasaisia, mutta KalPalle ei jäänyt käteen kuin kaksi pistettä.

Pisteiden merkitys alkaa korostua

Ässät on runkosarjassa sijalla yksitoista, ja halu ylemmäs on varmasti kova. Ero viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään Sportiin on vain kolme pistettä, joten mitään ei porilaisten näkökulmasta ole vielä menetetty.

Viime aikaiset otteet eivät kuitenkaan ole kielineet noususta kohti korkeampia sijoituksia. Muun muassa Pelicans karkasi kahden keskinäisen otteluiden voitoilla jo 12 pisteen päähän.

Tiistai-illan vastustaja KalPa on puolestaan sijalla yhdeksän. Ero joukkueiden välillä on kuitenkin sama kuin lahtelaisten kanssa, eli 12 pistettä.

Kuopiolaisia Ässien on vaikea kuroa sarjataulukossa kiinni, mutta voitto olisi elintärkeä alapuolella kärkkyvien joukkueiden varalta.

KalPa oli jonkin aikaa tukevasti kuuden parhaan joukossa, mutta nykyvire on tiputtanut kuopiolaiset kauemmas. Ero kuuden parhaan joukkoon on toki vain kolme pistettä.

Ratkaisun paikat

Ässien on pakko saada omaa avauspelaamistaan parempaan kuosiin, sillä turhilla kiekon menetyksillä ei kannata antaa KalPan kaltaiselle vastustajalle kiekkoa liiaksi.

Viime viikonloppuna Pata oli vaikeuksissa Pelicansin karvauspelaamisen kanssa.

KalPa rakentelee maltillisesti paikkoja, eikä kiirettä ylös aina ole, mikäli keskialue näyttää tukkoiselta. Ässien puolustus ei ole sarjan kärkipäätä, ja kuopiolaiset löytävät siitä varmasti aukkoja, jos pakka yhtään liikaa leviää.

On myös sanomattakin selvää, että Ässien pitää jälleen olla tarkkana jäähyjen kanssa.

Vaikka Kalpalla onkin Liigan kehnoin ylivoima, on Ässien alivoimapelaaminen ollut viime aikoina niin huonolla tasolla, että myös KalPa pystyy sitä tarvittaessa rokottamaan.

Seuraa Heitä

Valtteri Viljanen #8 | Rögle

Puolustaja

Nuori puolustaja, jonka viime aikaiset otteet ovat olleet hienoa katseltavaa. Tehopisteiden tehtailun lisäksi Viljasen tehotilasto ei ole jäänyt yhdessäkään ottelussa miinukselle sitten marraskuun lopun.

Juuso Riikola #50 | SCL Tigers

Puolustaja

22-vuotias Riikola pelaa vahvaa vaihetta. Toinen nuori puolustaja pelaa kovia minuuttimääriä ja viimeiseen kolmeen otteluun on tullut myös tehoja kahden maalin ja syötön edestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle