Kovavireinen savolaisryhmä yrittää hyydyttää porilaiset

LIIGA / Ennakko
Onko Ässistä sarjakolmosen pysäyttäjäksi?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ja KalPa kohtaavat torstaina neljännen ja samalla viimeisen kerran runkosarjassa. Joukkueiden jokainen aiempi kohtaaminen on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen. Ottelun suuri panos on itsestäänselvyys.

Ässien synkeä helmikuu sai kaivattua piristystä, kun joukkue voitti viime viikon lauantaina HIFK:n 4−2. Voittoputkea joukkue ei kuitenkaan saanut rakennettua, sillä tiistaina Tappara oli Hakametsässä parempi lukemin 2−1.

− Tapparaa vastaan joukkue esiintyi todella sitoutuneesti. Puolustusmoraalimme ottelussa oli ihailtavalla tasolla, vaikka ylivoimalla sattuikin yksi lapsus, Ässien valmentaja Pasi Kaukoranta sanoo.

− Tarvitsemme KalPaa vastaan tehokkuuteemme pienen napsun lisää. Ottelu Tapparaa vastaan ei ollut todellakaan huono peli meiltä.

"KalPa on nousuliidossa"

Ässien torstainen vastustaja on oivassa vireessä kevään lähestyessä. Kuopiolaiset ovat löytäneet keinot kääntää tiukkoja otteluita edukseen. Joukkue on hävinnyt helmikuun aikana vain kertaalleen, kun tiistain ottelussa joukkue jäi nollille Lukon vieraana.

KalPa on päästänyt helmikuun otteluissaan vain 1,33 maalia ottelua kohden. Tiiviin puolustuspelaamisen lisäksi yksi KalPan tärkeimmistä pelaajista löytyy maalin suulta.

Samu Perhosen tueksi tammikuussa hankittu Andy Chiodo on pelannut erittäin korkealla tasolla. 31-vuotias kanadalainen on vakiinnuttamassa paikkaansa kuopiolaisten ykkösvahtina. Chiodo on aloittanut seitsemässä ottelussa perätysten, ja mies nähtäneen maalilla myös torstaina Ässiä vastaan.

− KalPa on nyt hyvässä nousuliidossa. Heilläkin on ottelussa kovasti panosta ja uskon, että torstaina jäällä nähdään kaksi erittäin latautunutta joukkuetta, Kaukoranta ennakoi.

Ässät taistelee viimeisistä paikoista pudotuspeleihin, kun KalPan toiveet ovat pudotuspelien kotiedun suunnalla. Yksi sarjan parhaista kotijoukkueista ottaisi varmasti mielellään kotiedun itselleen kevään koitoksiin.

Ässien sairastuvan ovea raotetaan pikkuhiljaa

Ässät saa pitkästä aikaa helpotusta sairastuvan puolelta, kun Jake Hansen on toipunut täyteen pelikuntoon. Myös loukkaantumisten jälkeen pelikuntoon kuun lopulla kuntoutunut puolustaja Teemu Vuorisalo on Ässien käytettävissä KalPaa vastaan.

Juuso Riksman oli tiistaina sivussa flunssaoireiden takia. Ässien maalivahtitilanne torstain otteluun ratkeaa pelipäivänä aamuna.

KalPan kokoonpanoon ei ole tulossa suuria muutoksia.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Tammikuussa 18-vuotta täyttäneen Saarelan kausi on ollut vaikeuksia täynnä. Loukkaantumiset ovat vieneet ajoittain nuoren hyökkääjän pelistä parhaan terän. Viimeisissä kahdessa ottelussa sentterinä pelanneen Saarelan peli on ollut nyt piristymään päin.

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

19-vuotias KalPan oma kasvatti Lyytinen pelaa erinomaista kautta. 45 ottelussa ovat syntyneet tehot 8+8 ja tehotilaston lukema on komea +13.

» Lähetä palautetta toimitukselle