Marjamäen Kärpät ei ole vielä taipunut Ässille

LIIGA / Ennakko
Ässäpuolustuksella pitää jälleen kiirettä liukkaiden Kärppien kanssa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tiistain ottelun lähtökohdat ovat herkulliset, sillä Ässät on neljän pelin pisteputkessa, kun taas Kärpät on voittanut kuusi edellistä peliään.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole vielä Oulun-pestinsä aikana hävinnyt Ässille. Haasteen kovuus tiedostetaan myös porilaisjoukkueen valmennuksessa.

− Tiistaina vastassa on tämän hetken kovakuntoisin joukkue. Kärpät puolustaa hyvin, ja lisäksi heidän kiekollinen pelinsä on parantunut huomattavasti alkukauden tasosta, analysoi Ässien valmentaja Jere Härkälä.

Kärpät on tällä hetkellä sitoutuneempi joukkue kuin alkusyksyn peleissä. Lokakuun 18. päivän tappio Pelicansille aiheutti pienen palaverin, ja sen jälkeen oululaisjoukkue onkin kulkenut voitosta voittoon niin Liigassa kuin CHL:ssäkin.

Pelikuormaa on kuitenkin kertynyt, sillä tauollakaan Kärpät ei pystynyt monien muiden joukkueiden tapaan huilaamaan. Joukkueelle karttui matkapäiviä CHL:n jatkopeleissä.

Kärppälauman hyökkäyspeli on ollut aika paljon Joonas Donskoin johtaman ketjun varassa. Erityisesti Donskoi on tehnyt Ässät-otteluissa tuhojaan, edellisessä pelissä Porissa hän iski maalin niin varsinaisella peliajalla kuin voittomaalikilpailussakin.

Myös vierasjoukkueen nelosketju on esittänyt vahvoja otteita pelistä toiseen. Maalilla aloittaa todennäköisesti lievän otteen ykköstorjujan viittaan ottanut Iiro Tarkki.

Ässien ongelmat johtoasemassa ovat olleet syyskauden erikoisilmiö, mutta kahdessa edellisessä Kärpät-ottelussa tarjolla on ollut lähinnä takaa-ajajan rooli. Molemmat pelit kääntyivät maalin erolla Kärppien eduksi.

Tauon jälkeinen kiertue Itä-Suomessa palautti kuitenkin porilaiset takaisin voittokantaan.

− Kyllä reissu oli ihan hyvä. Neljä pistettä tarttui mukaan, vaikka kuuttakin tarjottiin. Lisäksi Mike Hedden pääsi tutustumaan joukkueeseen ja mukaan touhuihin, miettii Härkälä.

− Puolustuspeliämme on parsittu tiiviiksi.

Puolustuksesta puuttuu varmuudella Tapio Sammalkangas, ja todennäköisesti Garrett Stafford on pelikiellossa. Tuuraajat ovat joukkueen nuorisokaartista, Staffordin mahdollista poissaoloa paikkaa joko Teemu Vuorisalo tai Valtteri Parikka.

SaiPa-ottelussa nähty Staffordin ulosajo ei ollut toivottu asia, mutta Härkälä kiittelee joukkueen alivoimapelin toimivuutta.

− Sen ison jäähyn kestäminen käänsi lauantain peliä meidän eduksemme, pelasimme hyvän alivoiman siihen kohtaan, toteaa Härkälä.

Ratkaisun mahdollisuuksia

Kärppien pelivalmius ei ole ollut joka kerta kohdallaan heti alusta alkaen. Ässillä puolestaan on ollut vaikeuksia johtoasemassa. Näistä asetelmista kaksi edellistä tiukkaa maalin peliä saattavat hyvinkin saada jatko-osan Isonmäen illassa.

Ässillä on myös mietittävää siinä, missä vaiheessa kiistatta hyvään vireeseen päässyt Juuso Riksman saa huilivuoron.

Tiistain ottelun avauskiekon pudottaa porilaisjoukkueen entinen maalivahti ja nykyäänkin organisaatiossa työskentelevä Kari Takko.

Seuraa Heitä

Patrik Parkkonen #63 |

Puolustaja

Tehopisteitä ei ole kertynyt roppakaupalla, mutta joukkueen paras tehosaldo kertoo onnistuneista suorituksista. Staffordin puuttuminen saattaa lisätä Parkkosenkin vastuuta.

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Donskoin maali Ässiä vastaan vaikuttaa luonnonlailta. Toki muitakin vastaan verkot pöllyävät, ja tehoja odotetaan jälleen tiistain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle