JYPin edellinen vierailu Porissa toi hurrikaaneille lähinnä mustelmia.

Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Kreikkalais-roomalaisen painin ilta

Ässät isännöi runkosarjan toiseksi viimeisessä kotipelissään sarjakakkosta JYPiä. Isonmäen illassa selviää jatkuuko Ässien pitkääkin pidempi voittoputki vai onko JYPillä yhä mahdollisuus taistella runkosarjan voitosta.

Porin Ässien pudotuspelihaaveet ovat hyvällä mallilla, mutta töitä riittää silti. Ässät-luotsi Karri Kivi tuumikin tiistain kierroksen muuttaneen asetelmia yllättäen.

- Joukkueen tavoite on olla kahdeksan joukossa. En odottanut, että tavoite olisi kasassa jo tässä vaiheessa. Täytyykin miettiä, mistä saa lisälatinkia peliin, ettei homma lähde leijailemaan.

Vaikka joukkue tällä hetkellä onkin sarjassa neljäntenä, Ässät ei murehdi kotiedun saamisesta pudotuspeleihin.

- Kyllä mä haluan, että kun pakki lähtee kulmaan hakemaan kiekkoa, että se myös hakee sen kiekon. Ei mieti kotietua, Kivi painotti.

Torstaina JYPillä on mahdollisuus katkaista Ässien 13 ottelun mittainen voittoputki. Edellisessä keskinäisessä ottelussaan porilaiset hävisivät 0-2 Jyväskylässä, mutta sen jälkeen Ässien voittoputki lähtikin käyntiin. Onko JYP siis tulppana sekä putken alku- että loppupäässä?

Kaksiminuuttisia, kaksiminuuttisia

Ennen tiistain kierrosta JYP oli voittanut kahdeksan kotiottelua putkeen. HIFK:lle 3-4-tappion kärsinyt hurrikaanilauma antoi kuitenkin kotiyleisölleen heikon esityksen. Jyväskyläläiset ovat silti tuoneet edellisistä neljästä vierasreissustaan voiton kotiin, joten torstaina porilaiset saavat olla varpaillaan.

- Kyllä historia kertoo paljon, kreikkalais-roomalaisen painin ilta luvassa, Kivi muotoili.

Kamppailupelaamista kuvaa hyvin JYPin saamien jäähyjen määrä, sillä hurrikaanipaidat ovat kuluvalla kaudella vierailleet jäähyaitiossa 308 kertaa kaksiminuuttisella, ja johtavat samalla kyseistä tilastoa HIFK vanavedessään. Ässät taas pitää tilaston viidettä sijaa 272 kaksiminuuttisensa kanssa.

Riittääkö porilaisilla yhä virtaa?

Patapaidat ottivat viimeksi marraskuussa JYPistä 3-2-voiton kotonaan. Jyväskyläläisille harmia aiheuttaa varmasti porilaisten vahva puolustuspelaaminen, mutta myös Ässille koko voittoputken torjunut Antti Raanta, jos komento tolppien väliin käy.

- Sotaa se on, ei ainakaan kaunista katseltavaa. Edellisessä ottelussa ei maalipaikoilla paljoa juhlittu, ja ratkaisukin tuli yhdestä pompusta, ässävahti kuvaili tulevaa koitosta.

- JYP on varmaan sellainen joukkue kuin me olemme olleet viime peleissä, ässähyökkääjä Sami Lähteenmäki säesti vieressä.

Karvasta kalkkia viime kevään pudotuspeleissä Ässille syöttänyt hurrikaanipoppoo ei päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan hae runkosarjan voittoa, mutta pistämällä porilaiset itkemään on jyväskyläläisillä saumaa myös sarjakärki Jokerien ohittamiseen.

Ässien sairastuvan väkiluku ei kasva. Ainoastaan henkilöllisyys vaihtuu, kun Aki Uusikartano palaa lievän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon, mutta porilaisilta sivussa on kuumeinen hyökkääjä Nico Aaltonen.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Winnipeg

Laitahyökkääjä

Ässähyökkääjällä on tilaisuus iskeä liigauransa 100. tehopiste, sillä Armialla on kasassa tehot 54+45=99.

Eric Perrin #10 | TPS

Keskushyökkääjä

JYPin kultakypärä ei ole kuluvalla kaudella osunut kertaakaan ässäverkkoon. Perrinillä on jo kauden toinen kahdeksan ottelun mittainen pisteputki menossa, joten jatkaako sentterin vire Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Veli-Matti Savinainen 2 3 5
2.Eero Elo 3 2 5
3.Joel Armia 3 1 4
4.Michael Ryan 1 3 4
5.Shaun Heshka 1 2 3
JYP M S P
1.Ramzi Abid 3 3 6
2.Miika Lahti 2 3 5
3.Eric Perrin 1 4 5
4.Ossi Louhivaara 1 3 4
5.Kristian Näkyvä 1 2 3

Kommentit