Rautakallio: "Pitää olla aggressiivinen ja häikäilemätön"

LIIGA / Ennakko
Onnistuuko Ässät kaatamaan Ilveksen toistamiseen tällä kaudella?
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Porissa perjantai on jälleen pelipäivä, kun Ässät kohtaa Ilveksen ensimmäistä kertaa kotikaukalossaan tällä kaudella. Joukkueet ottivat yhteen Hakametsässä syyskuun lopulla, jolloin Ässät vei tiukan ottelun nimiinsä 3−2-lukemin.

Ässät kärsi tiistaina Jyväskylässä tiukan 1−2-tappion JYPille. Bussimatka kotiin oli erittäin usvainen, mutta tämä johtui vallitsevasta säästä, ei huonosta peliesityksestä.

Ässien pelaaminen on piristynyt ja tekemisessä on ryhtiä, vaikka kuuluisat marraskuun pimeät illat puskevat päälle.

− Pelimme JYPiä vastaan oli hyvää ja olimme ottelussa kuskin paikalla, mutta harmittavasti pisteet jäivät kuitenkin Jyväskylään. Yksi ottelun ratkaisevista tekijöistä oli JYPin erittäin hyvä alivoimapelaaminen, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kertoo.

JYPiä vastaan paikkoja oli tukuttain, mutta verkko heilui vain kerran. Luontaisia maalintekijöitä Ässien joukkueessa ei liiaksi olekaan. Joukosta löytyy kokemusta, nuoruuden intoa ja iso määrä raakaa työntekoa, mutta maalien tekeminen on jakautunut kapealle sektorille.

Mika Niemen ketju on pitkälti vastannut tehoista, mutta esimerkiksi Kuopio-Lappeenranta-akselin reissulla muut ketjut vastasivat osumista, joten onnistumiset ovat onneksi jakautuneet välillä myös muualle. Olemme nyt pystyneet hieman paremmin tasapainottamaan kaikkia neljää ketjua, Rautakallio jatkaa.

Rautakallio näkee maalinteon itsessään olevan nykypäivän Liigassa vaikeaa.

− Pitää olla aggressiivinen ja häikäilemätön. Kaikki joukkueet pelaavat niin hyvin, että pitää löytyä röyhkeyttä luoda tilanteita ja tarttua sellaiseen, kun se sattuu kohdalle. Vedon pitää lähteä heti, kun paikka tulee. Ei ole aikaa latailla.

Ilveksestä löytyy laajuutta

Ilveksen kaksi edellistä peliä ovat olleet tuskaa maalinteon saralla, mutta muuten joukkueen pelillinen trendi osoittaa ylöspäin. Joukkue on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, mutta tuota ennen tamperelaiset ehtivät kasata kuuden ottelun voittoputken.

Onnistumisia joukkueessa tulee laajalta rintamalta. Ykkösketjun sentteri Tapio Laakso tarvitsee enää neljä maalia sivutakseen yhden kauden maaliennätystään ja kapteeni Sami Sandell rikkoo tällä tahdilla selvästi viime kaudella syntyneen piste-ennätyksensä. Ykkösketjun viimeinen lenkki Vojtech Polak on osoittautunut loistohankinnaksi.

Ykkösketjun taustalla häärivät muun muassa aina vaarallinen ketju Teemu Rautiainen-Aleksi Mustonen-Roope Hintz sekä puolustuksen johtohahmo Tommi Kivistö. 

Perjantai-illan pisteet ovat erittäin tärkeät, ja sitä painottaa myös Rautakallio.

− Ilves taistelee samoista pudotuspelipaikoista kuin mekin, mikä luo oman jännitteensä otteluun.

Seuraa Heitä

Ville Uusitalo #52 |

Vasen puolustaja

Ässien kapteeni Uusitalo ei iske pisteitä enää parhaiden vuosiensa malliin, mutta 35-vuotias Uusitalo on erittäin kokenut ja edelleen tärkeä johtohahmo joukkueelleen. Johtaako kapteeni joukkonsa voittoon Ilveksestä?

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Viime kaudella 50 otteluun 18 tehopistettä. Tällä kaudella 21 otteluun 19 tehopistettä, mikä kertoo kaiken Rautiaisen kehityskäyrästä. Piste-ennätykset on rikottu jo tässä vaiheessa kautta, ja lisää on tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle