Ilvestäkin vastaan pelataan

LIIGA / Ennakko
Hakametsässä alkanut vääntö jatkuu lauantaina Isossamäessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantaina 3−4-tappion voittomaalikilpailussa kärsinyt Ilves saapuu heti lauantaina Poriin uusintaottelun vieraaksi. Ilves-leirissä kuohuu, mutta jääkentälle asti ongelmat eivät ole näkyneet. Kotijoukkueen pistetavoitteesta uupuu kolme ottelua ja neljä pistettä.

Peräkkäisten päivien pelit ovat joukkueiden tämän kauden ensimmäinen ja toinen kohtaaminen toisiaan vastaan. Ilves-pelien jälkeen Ässät on pelannut vähintään kerran jokaista Liigan joukkuetta vastaan.

Ilves on kiitänyt kaukalossa vahvassa syysvireessä, eikä taustalla kuohunut omistajuuskiista ole näkynyt joukkueen pelaamisessa. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola on onnistunut pelitavan osalta luomaan puitteet voittavalle jääkiekolle. Lisäksi hankinnat ovat kantaneet vastuunsa vallan mainiosti.

Viime kausien ongelmien jälkeen otteluiden voittaminen on näkynyt myös kannattajakunnassa. Perjantaina porilaiset olivat hyvin liikkeellä, ja lauantaina nähdään joukko Ilves-kannattajia luomassa hyvää tunnelmaa yhdessä legendaarisen seisomakatsomon kanssa.

Minisarjan ensimmäisessä osassa Ässät vei ottelun 4−3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen, jossa Niklas Hagman ja Sami Lähteenmäki onnistuivat. Ilveksen ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt Turo Asplund.

Ässät sortui jäähyilyyn, ja lauantaiksi onkin patapaitojen opittava vanha viisaus, että jäähyaitiosta ei pelejä voiteta. Ilveksen ylivoima pyöri hetkittäin todella näyttävästi, ja tulostakin nähtiin Simon Gysbersin kavennusmaalin merkeissä.

Kotiinpaluun aika

Ilveksen maalivahtikaksikko on ollut alkukauden ajan yksi Liigan parhaimmista. Nuori ja lupaava Ville Kolppanen sai rinnalleen Ässissä mestaruuden voittaneen Juha Järvenpään. Kolppanen on kantanut päävastuun torjuntatöistä, mutta molempia vahteja on pystytty peluuttamaan ilman suuria ongelmia.

Harjoituskaudella Järvenpää kohtasi Isonmäen lenkkipolulla yllättävää kuittailua kohti tulleen tennispallon muodossa. Lauantaina edessä on ensimmäinen Porin-visiitti runkosarjan aikana Ilves-nutussa.

Kolppanen torjui Hakametsän pelissä, Järvenpää saatetaan nähdä lauantaina tolppien välissä Isonmäen illassa.

Huilivuoroja

Ässien riveistä puuttuu edelleen joukkueen luottopakkeihin kuuluva Ilves-kasvatti Tapio Sammalkangas. Myös Alexander Ribbenstrand seuraa ottelun katsomon lehtereiltä.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat Arto Tukio, Masi Marjamäki ja Miro Hovinen.

Seuraa Heitä

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Ässien ykkössentterin peli on ollut viime aikoina hieman vaikeaa. Niemi oli kuitenkin viimeksi järjestämässä Dragan Umicevicin voittomaalia. Onnistuminen tuonee mukanaan myös lisää itseluottamusta.

Antti Kangasniemi #18 |

Keskushyökkääjä

Työteliäs sentteri jaksaa puurtaa illasta toiseen isoja peliminuutteja. Kaikkia onnistumisia ei mitata tehopisteillä, Kangasniemi on joukkueelleen todella arvokas pelaaja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 1 6 7
2.Niklas Hagman 5 0 5
3.Mika Niemi 1 3 4
4.Sami Lähteenmäki 2 1 3
5.Ziga Jeglic 1 1 2
Ilves M S P
1.Juuso Rajala 0 4 4
2.Mikko Kukkonen 1 3 4
3.Michael Keränen 0 4 4
4.Roberts Jekimovs 2 2 4
5.Jarkko Näppilä 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle