Herääkö Ässät peliin numero 58?

LIIGA / Ennakko
Ojamäki hakee ratkaisun paikkoja.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org
Lauantaisen kamppailun Ässät-Ilves on käsikirjoitus on selvä. Vain voitto pitää kotijoukkueen kiinni pudotuspelitaistelussa, kun taas tamperelaiset hakevat nousua Pelicans-ryöpytyksen jälkeen.

Runkosarja käy kohti loppuaan, ja taistelu jatkopaikoista on kiivasta. Ässien nuori puolustaja Juuso Walli näkee kuitenkin tässä mahdollisuuden.

− Henkilökohtaisesti pidän siitä, että peleissä on kunnon panos. Mukavampi näitä on pelata kuin jotain marraskuun kamppailuja, vaikka toki kaikki pelit merkitsevät, arvioi Walli.

Ilves kärsi perjantaina kirvelevän 1−5-kotitappion Pelicansille, ja lähtee varmasti parantamaan sitä esitystä. Joukkue on kuitenkin menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, joten kyseessä on enää ammattikunnia ja näytöt tulevaa kautta varten.

Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi korosti aamutreenien tuntumassa Ilveksen fyysistä painostusta sekä ässäpuolustuksen reagoimista siihen.

− Kotkaniemi joutui vähän herättelemään joukkuetta, meno oli sen verran unista. Ei tässä hätää ole, peli on kuitenkin vasta illalla, muistutti Walli.

Kumpikin joukkue on tällä kaudella vienyt nimiinsä omat kotiottelunsa. Viimeisen kolmen kauden aikana Ilves on voittanut Porissa kaksi kertaa, joten tamperelaisilla on sujunut vahvemmin kotikaukalossaan.

Ottelun ratkaisevaksi tekijäksi nousee paineet vastaan suhteellisen paineeton tilanne. Ässien peli on ollut kotikentällä parempaa kuin vieraissa lähes kaikilla pelin osa-alueilla. Viime aikoina patapaidat ovat sortuneet jäähyihin, mutta Ilveksen ylivoima ei ole toiminut aivan toivotulla tavalla.

Seuraa Heitä

Ville Uusitalo #52 |

Vasen puolustaja

Kokenut puolustaja on noussut jälleen patapakiston johtajaksi. Nuoremmat tarjoavat hyvää tukea, mutta joukkueen vanhin pelaaja pitää peräpäätä pystyssä.

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

On päässyt pelaamaan kärkiketjuissa, ja nuoruudestaan huolimatta otteet ovat olleet sen mukaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle