”Puolustuspelaamisemme pitää olla timanttista”

LIIGA / Ennakko
Sarjakakkonen Ässät ja jumbosijaa miehittävä Ilves kohtaavat kolme kertaa kahdeksan päivän aikana. Patapakka nappasi viime lauantaina pisteet Tampereelta, ja tulevan viikonlopun ensimmäinen näytös on vuorossa Porissa perjantaina.

Kuntokäyrät

Isäntäjoukkue Ässät on ehtinyt pelata maaottelutauon jälkeen neljä peliä, joista joukkue on temponut kahdeksan pistettä. Tappara haki pisteet Porista, mutta vieraissa Ässät on kellistänyt Ilveksen lisäksi Pelicansin ja jatkoajalle venyneessä kamppailussa Jokerit.

Ilves joutui tauolta palattuaan tunnustamaan porilaisten lisäksi myös Kärpät paremmakseen. Oululaisista tupsukorvat kävivät hakemassa jo revanssin, kun Seppo Hiitelän miehistö oli piristynyt voitettuaan SaiPan vieraissa maalein 6-5.

Ratkaisun paikat

Ässien peruspaketti on kunnossa, mutta kotipelien esitykset ovat olleet epätasaisempia kuin vieraissa. Suurin syy on siinä, että Isoonmäkeen saapuvat joukkueet pelaavat puolustusvoittoisempaa peliä kuin kotihalleissaan. Silloin vastustajilla on ongelmia, kun porilaiset pääsevät vyöryttämään omaa liikkuvaa peliään haluamallaan tavalla. Ilves-valmentaja Hiitelä näki tiistaina oman joukkueensa kehittyneen vastustajan pysäyttämisessä.

– Puolustuspeli on tahtopeliä, ja meidän joukkueelta rupeaa löytymään sitä tahtoa, kokenut valmentaja tuumiskeli Kärpät-ottelun jälkimainingeissa.

Ilveksen kaksi peräkkäistä voittoa näkyvät väistämättä itseluottamuksessa. Lauantain pelissä Tampereella Ilves ei vielä ollut lähellä voittoa, vaikka hävisikin vain kahdella maalilla.

– Pelitavassa en ole huomannut muutoksia Juha Pajuojan aikaan verrattuna. Suurin ero löytyy henkiseltä puolelta, SaiPa-voitto palautti Ilvekselle elämän, ässävalmentaja Pasi Kaukoranta kommentoi.


Smolenak on viime aikoina tehnyt itsensä pieneksi.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Tamperelaiset ovat kamppailleet läpi kauden maalinteko-ongelmien kanssa. Viime viikon kahdessa pelissä Ilves osui peräti kymmenen kertaa. Ässillä on selvät nuotit siitä, millä osa-alueilla joukkueen on syytä olla vieraidensa kanssa hereillä.

– Maalejahan tehdään yleensä esimerkiksi ylivoimalla tai suorista hyökkäyksistä. Ilveksen osumista peräti 65% syntyy hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen seurauksena. He ovat hyökkäysalueella vahvoja ja aktiivisia, eivätkä epäröi tulla ahtaistakaan väleistä maalille. Oman alueen puolustuspelaamisemme pitääkin olla timanttista, Kaukoranta analysoi.

Kokoonpanot

Ässien kokoonpanossa on yksi muutos verrattuna tiistain Pelicans-peliin. HPK:ssa lainalla ollut Nico Aaltonen hyppää nelosketjuun loukkaantuneen Sami Mutasen paikalle. Pelaavaa maalivahtia Kaukoranta ei ottelun aattopäivänä paljastanut.

Ilves saattaa saada kokoonpanoonsa lisävahvistuksia, sillä Hiitelä arveli tiistaina, että pienellä onnella Jesse Niinimäki, Ville Koistinen ja Matias Myttynen pelaisivat jo viikonlopun mittelöissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Joonas Rask 2 2 4
2.Martti Järventie 1 3 4
3.Mark Lee 2 2 4
4.Masi Marjamäki 2 2 4
5.Michael Keränen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle