Ässät ja Ilves tasapainoilevat pudotuspeliviivalla

LIIGA / Ennakko
Kättä päälle pelin jälkeen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org
Sijoilla 10 ja 11 majailevat Ässät ja Ilves kamppailevat kirjaimellisesti samoista sijoituksista. Vain kolme pistettä isäntiä perässä oleva tamperelaisnippu yrittää katkaista tappioputkeaan.

Torstai-illan joukkueiden lähtö kauteen meni täysin erilaisissa tunnelmissa. Ilves sai juonen päästä kiinni ripeästi, ja lokakuun alussa peli ja sarjasijoitus näyttivät pirteiltä. Kotijoukkue taas kiersi maata pääosin tappion tunnelmissa, ja sijoitus valahti Liigan häntäpäähän.

Marraskuun vaihtuessa joulukuuksi asetelmat ovat muuttuneet. Ilves saa tuuletella pelien jälkeen joukkueen sijoituksen kannalta liian harvoin, kun taas Ässät on hiljalleen keksinyt keinot voittaa otteluja varsinkin kotikaukalossaan.

Edelliset ottelut

Ilves saapuu Poriin synkässä neljän suoran tappion putkessa. Viimeisestä kymmenestä pelistä joukkue on onnistunut kaivamaan vain kaksi voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla.

Ässät hävisi kaksi edellistä kotiotteluaan, mutta sitä ennen muun muassa sarjan kärkikuusikon joukkueet kellistyivät vakuuttavilla esityksillä. Kymmenestä edellisestä pelistään kotijoukkue on voittanut viisi suoraan ja yhden voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisukohdat

Molemmat joukkueet ovat joutuneet paikkaamaan ison määrän poissaoloja. Loukkaantumiset ovat olleet isoon rooliin kaavailtujen pelimiesten huolena. Ässät saa tähän puoleen helpotusta, kun Ilveksessäkin kuusi kautta pelannut Masi Marjamäki palaa kaukaloon.

Ilves odottaa Bluesista Tampereelle palanneelta Kai Kantolalta apuja varsinkin viimeistelyyn. Ässät lähtee illan kamppailuun ilman päävalmentajaansa Pekka Rautakalliota, joka on sairastumisen vuoksi sivussa.

Tilastohuomio

Ylivoimatilastoissa Ässät on toisena ja Ilves sijalla 14. Alivoima on molempien vahvuus, sillä Ilveksen prosenttilukema on vakuuttava 87,27. Ässät jää tästä vain pari prosenttiyksikköä (85,42).

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

Latausta riittää varmasti Marjamäen vanhaa seuraa vastaan. Vahva voimalaituri oli myös tehopisteiden valossa kelpo vireessä ennen loukkaantumistaan.

Hannu Toivonen #33 |

Maalivahti

On ollut juuri niin vahvassa vedossa kuin onnistuneen Sport-kauden jälkeen saattoi olettaa. Toivonen on pelannut lähes kaikki pelit, ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,04.

» Lähetä palautetta toimitukselle