Ässät ja Ilves kohtaavat juhlatunnelman keskellä

LIIGA / Ennakko
Saavatko porilaiset pidettyä tulikuuman Tapio Laakson kurissa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org
Ässät ja Ilves mittelevät perjantai-iltana Porissa kauden neljännen kohtaamisensa. Ilta ei ole aivan tavanomainen, sillä kotijoukkueen peliasut ovat samanlaiset, joissa vuonna 1965 Suomen mestaruuden voittaneet Porin Karhut aikanaan pelasivat.

Porissa koetaan perjantaina historian havinaa, sillä kyseessä on juhlaottelu Porin Ässien edeltäjäjoukkue Porin Karhujen 50-vuotisen mestaruuden kunniaksi.

Ennen illan ottelua ohjelmassa ovat vuoden 1965 mestaruusjoukkueen esittely, sekä Lasse Heikkilän paidan nostaminen hallin kattoon.

Alustavan tiedon mukaan perjantain ottelun kunniavieraiksi ovat saapumassa muun muassa Veli-Pekka Ketola, Juha Rantasila, Antti Heikkilä ja Anto Virtanen.

Lasse Heikkilä on todella iso persoona porilaisessa jääkiekossa. Heikkilä pääsi pelaajana kokemaan nousun Suomensarjaan vuonna 1953 ja nousun SM-sarjaan vuonna 1961. Neljä vuotta SM-sarjaan noususta Heikkilä pääsi juhlimaan mestaruutta pelaajavalmentajan roolissa.

Päävalmentajan tontilla Heikkilä saavutti kaksi Suomen mestaruutta (1971, 1978) ja kaksi SM-hopeaa (1979, 1980). Hän toimi myös Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1976−1977.

Entäs ne pelilliset seikat?

Juhlallisuuksista huolimatta keskittymisen pitää joukkueilla pysyä olennaisessa. Tämä tuskin on ongelma, sillä molemmat joukkueet tarvitset kipeästi voittoja.

Joukkueet ovat peräkkäin sijoilla yhdeksän ja kymmenen, ja eroa on vain viisi pistettä. Tilanne on kutkuttava, sillä kuuden joukkoon ei ole kummallakaan aivan mahdoton matka, mutta takana kummittelee peikko pudotuspelien ulkopuolelle joutumisesta.

− Keskiviikkona huilasimme ja torstaina oli hyvälaatuinen treeni. Perjantain juhlallisuuksien takia ilta on hieman erilainen, mutta ei siitä sen isompaa kohua nosteta, Ässien valmentaja Jere Härkälä kertoo.

− Ilves on saanut nyt pelaajiaan takaisin kokoonpanoon loukkaantumisten jäljiltä. Heillä on leveyttä hyökkäyspäässä ja joukkue pelaa erittäin aktiivista kiekkoa.

Ilves oli keskiviikkona erittäin lähellä ottaa kolme pistettä JYPin kustannuksella, mutta toisin kävi. Mikko Luoma toi jyväskyläläiset tasoihin 45 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja Markus Hännikäinen iski jatkoaikamaalillaan JYPille voiton.

Ilveksellä on varmasti erittäin paljon hampaankolossa kyseisestä ottelusta. Voiton tahtoa lisää varmasti myös juuri Ässät vastustajana. Ässät on ollut Ilvekselle vaikea pala purtavaksi tällä kaudella, sillä pisteet ovat kolmen kohtaamisen jälkeen Ässille puhtaasti 9−0.

Ässät on viimeisen viiden ottelun vireen mittarilla Liigan kärkijoukkueita, mutta kaksi viimeistä ottelua joukkue on hävinnyt. Kovavireiset Kärpät ja Blues olivat loukkaantumisten runtelemaĺle patapakalle liian kova este. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Ässät nousi Kärppiä vastaan jatkoajalle oltuaan 0−3-tappiolla.

Sivussa vai mukana?

Maanantain ottelussa loukkaantunut Ässien Aleksi Saarela pelaa todennäköisesti perjantaina. Puolustajaosastosta Garrett Stafford, Jyri Marttinen ja Teemu Vuorisalo ovat lähellä pelikuntoa, mutta kenenkään pelaamista perjantaina ei voi pitää lukkoon lyötynä.

Ilveksellä ei merkittäviä loukkaantumishuolia ole.

Seuraa Heitä

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

32-vuotias Kiilholma vertyy kevättä kohden. Alkukausi toi pisteitä vaisulla tahdilla, mutta vuoden vaihtuminen on muuttanut tahdin. Kiilholma iski tammikuussa tehot 5+4 ja helmikuun kaksi ottelua ovat tuottaneet jo tehot 1+3.

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

Laakso pelaa uransa selkeästi parasta kautta. Tällä kaudella yli tuhat aloitusta ottanut Laakso on kyseisen osa-alueen taitamisessa Liigan parhaimmistoa. Laakso on rikkonut jo tässä vaiheessa kautta aiemmat yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle