Jatkuuko HPK:n hyvä vire Porissa?

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Sami Lähteenmäki yllättämään Juuse Saroksen?
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Synkissä tunnelmissa viime aikoina pelannut Ässät kaipaa kipeästi voittoja. Lauantaina joukkue kohtaa kotihallissaan HPK:n, joka on neljän ottelun voittoputkessa. Ässät on kuluvalla kaudella ollut HPK:lle vaikea vastus, joten joukkue matkaa Poriin revanssihengessä.

Ässien ja HPK:n kohtaamiset ovat kuluneella kaudella päättyneet porilaisten juhliin. Ässät onnistui katkaisemaan seitsemän ottelun tappioputkensa marraskuun lopussa kaatamalla HPK:n Hämeenlinnassa lukemin 1-3. Myös joukkueiden aiempi kohtaaminen Porissa päättyi samoihin lukemiin.

Vaikka Ässät on hävinnyt marras- ja joulukuun aikana lähes kaikki pelinsä, on valmennus toiveikas tulevan pelin suhteen.

− Meillä on kova usko omaan tekemiseen. Ylivoimaa on harjoiteltu melko runsaasti ja olemme nyt lähellä parasta mahdollista kokoonpanoa, kertoo Ässien valmentaja Sami Karppinen.

HPK on esittänyt viimeisimmissä otteluissaan vahvoja otteita ja erityisesti hämeenlinnalaisten puolustaminen on ollut erinomaista.

− HPK näyttää melko kuumalta joukkueelta. Kärkipelaajat ovat saaneet paljon onnistumisia ja erityisesti Ville Viitaluoman ketju on pidettävä kurissa, Karppinen kertoo.

Myös HPK:n maalivahti Juuse Saros on Karppiselle tuttu aikaisemmilta kausilta.

− Viime vuonna nuorten sarjassa hakkasin päätäni Juuse Saros-nimiseen seinään, toivottavasti nyt ei käy samoin.

Ässät esittelee uusimman hankintansa

Ässiin lainasopimuksella hankittu Austin Smith tekee debyyttinsä patapaidassa illan ottelussa. Lauantain ottelussa Smith pelaa samassa ketjussa Ässien kultakypärä Niklas Hagmanin kanssa.

− Seurasin Hagmanin pelaamista jo nuorena Dallasissa, Smith kertoo.

Amerikalaishyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella ECHL:ssä Idaho Steelheadsissa, sekä 10 ottelun verran AHL-joukkue Texas Starsissa. Ässissä pelaamista Smith odottaa mielenkiinnolla.

− Halusin muutosta uralleni. Odotan innolla peliä ja uusia kokemuksia. Tiedän Liigan olevan nopea sarja, Smith kertoo.

Kokoonpanot

Ässät saa Kamil Krepsin takaisin vahvuuteensa sairastuvalta. Puolustajista Tommi Taimi ja Tapio Sammalkangas ovat loukkaantuneina.

HPK:lta sivussa on varmuudella ainoastaan Jyri Niemi. Edellisessä ottelussa poissaoloja aiheuttaneen kuumeaallon vaikutukset kokoonpanoon nähdään pelipäivänä.

Kyseisen ottelun jättivät väliin Aleksi Laakso, Juuso Vainio, Ossi-Petteri Grönholm, Antti Kerälä ja Teemu Rautiainen. Puolustaja Miika Franssila pelasi keskiviikkona liigadebyyttinsä.

Seuraa Heitä

Austin Smith #16 |

Oikea laitahyökkääjä

Austin Smithin toivotaan tuovan Ässien pelaamiseen uutta intoa ja tehokkuutta. Miten sujuu amerikkalaishyökkääjän debyytti?

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Ässissäkin pelannut Rendulic on kuulunut kuluvalla kaudella HPK:n onnistujiin ja on joukkueen pistepörssissä toisena. Viime pelissä SaiPaa vastaan Rendulic taiteili tehot 1+1, jatkuuko sama tahti Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Mika Niemi 1 1 2
2.Miko Malkamäki 0 1 1
3.Eero Elo 0 1 1
4.Sami Lähteenmäki 0 1 1
5.Patrik Parkkonen 0 1 1
HPK M S P
1.Jesse Saarinen 3 3 6
2.Marko Tuulola 1 4 5
3.Borna Rendulic 3 2 5
4.Ville Viitaluoma 4 1 5
5.Joonas Vihko 1 4 5

» Lähetä palautetta toimitukselle