Kylmäpäisempi joukkue vie voiton

LIIGA / Ennakko
Porin Ässät ja Helsingin IFK kohtaavat lauantai-iltana Isonmäen jäähallissa. Kotijoukkueella on allaan neljän ottelun voittoputki, kun taas HIFK:n kaksi viimeisintä peliä on päättynyt tappioon.

Kuntokäyrät

Ässien alkukausi on sujunut mukavissa merkeissä avauskierroksen Lukko-pelin jälkeen. Seitsemän ottelun saldoksi on tullut 15 pistettä ja sarjakolmosen tontti. Joukkue on voittanut kaikki neljä vierasmatsiaan, ja samaa onnistumista haetaan myös kotirintamalta.

Vierasjoukkue HIFK koki perjantaina karvaan tappion sarjajumbon sijalta nousseelle JYPille, eikä joukkueella ole vieläkään yhtään vierasvoittoa, ja siksi helsinkiläiset tulevat varmasti hakemaan Porista pisteitä ahnaasti.

Kotijoukkue palaili vierasottelukiertueeltaan perjantaina aamuyöllä tuoden mukanaan viisi pistettä kahdesta ottelusta, joten joukkueelta ei varmasti uuvu itsevarmuutta.

HIFK:lla on kasassa hyviä elementtejä, mutta joukkueen peli on kuitenkin kaukana ehjästä kokonaisuudesta. Tämä selittää myös sen, että viidessä ottelussaan joukkueen pakisto on ollut paljon enemmän esillä maalinteossa kuin hyökkääjistö ja vierasjoukkue tuntuu tehollisesti nojaavan juuri puolustajiinsa, ykkösketjuunsa ja varsinkin Mikael Granlundiin.

Ratkaisun paikat

Tulossa on varmasti mahtava trilleri Isomäen lauantai-iltaan, sillä joukkueiden väliset kohtaamiset ovat pääsääntöisesti olleet sähköistä seurattavaa.

Ottelu saattaa hyvinkin ratketa erikoistilannepelaamiseen, sillä Ässien ylivoima on takkuillut koko alkukauden, kun taas HIFK on käyttänyt tilanteet huomattavasti paremmin edukseen. Ässien alivoimapelaaminen on kuitenkin vallan mainiolla tolalla, joten helsinkiläisille voi olla työn ja tuskan takana saada kiekkoa verkkoon ylivoimalla.


Osuuko Jerry Ahtola Isossamäessä?
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kotijoukkue on tehnyt tuplasti enemmän maaleja alivoimalla kuin ylivoimalla, mutta useimmat näistä ovat kuitenkin päätyneet vartioimattomaan maaliin. Ässät huiteleekin ylivoimaonnistumisten häntäpäässä, kun taas HIFK pitää tilaston kärkipaikkaa.

Ässät on herkistynyt jäähypuolella ja joukkue onkin ottanut viime otteluissaan paljon turhia kaksiminuuttisia. Huominen ottelu saattaa olla ratkaiseva juuri latinkinsa takia, kun kotijoukkuetta vastaan asettuu monta keskustelua aiheuttavaa nimeä, kuten Erkki Rajamäki, Siim Liivik ja Markus Kankaanperä, jotka ovat varmasti kukin valmiita horjuttamaan porilaisten hermokontrollia.

Ässien fyysisen osaston erikoismiehiä ovat Jani Honkanen ja Tapio Sammalkangas. Heillä on kova työ estää vierasjoukkuetta hiillostamasta liikaa esimerkiksi Tomas Zaborskyn pääkoppaa.

Kokoonpanot

Ässät sai puolustuspäähän takaisin pitkäaikaispotilas Miko Malkamäen, joten sairastuvalla on enää ainoastaan kotijoukkueen yksi varmimmista pakeista, Ryan Caldwell.

HIFK:llä on Ässien tapaan hyvä terveystilanne, kun joukkueelta on sivussa vain sairauslomalla yhä polvivammaansa poteva puolustaja Ilari Melart.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 5 4 9
2.Mikael Granlund 3 5 8
3.Kimmo Kuhta 2 5 7
4.Mikko Kousa 2 4 6
5.Toni Söderholm 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle