Ässät yrittää karistaa maalintekopeikkoaan HIFK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Juha Kiilholmalta kaivataan jämäkkyyttä maalipaikoissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät ja HIFK elävät tällä hetkellä molemmat hieman tahmempaa jaksoa, kun vilkaisee voittosarakkeeseen. Pisteistä taistelemisen lisäksi huomio kiinnittynee perjantaina myös tuoreisiin nuorten maailmanmestareihin.

Edelliset ottelut

Ässät on pelannut joulutauon jälkeen neljästi voittaen näistä taistoista puolet. HIFK on pelannut kolmasti, viimeksi keskiviikkona, kun Vaasan Sport haki täydet pisteet Helsingistä.

Myös Ässien viimeisin ottelu oli vaasalaisia vastaan. Tuon mittelön porilaiset voittivat pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun Antti Kerälän maali toi Padalle 1−0-voiton.

Missä kulkee, missä ei

Perjantain kotijoukkue Ässät ei ole viime aikoina liiemmin maaleilla juhlinut. Viimeiseen viiteen otteluun maalivalo on hohkannut punaisena vain seitsemästi porilaisten vastustajien päädyssä.

Joukkueen kärki, Jarno Kärki etunenässä, on tuskaillut tehottomissa tunnelmissa.

Porilaisten kultakypärää kantava Kärki on tehnyt vain yhden maalin viimeiseen kahdeksaan otteluun. Juha Kiilholma on puolestaan pelannut jo yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä.

Muutama onnistuminen ei tekisi ässähyökkääjille pahaa, ettei maalijyvä mene aivan umpisolmuun.

Kaikesta ei tarvitse Porissa sentään huolta kantaa. Joulukuun lopussa pelattua SaiPa-ottelua lukuunottamatta on Ässien puolustus- ja maalivahtipeli toiminut kelvollisella tasolla.

HIFK on pelannut viime viikkoina harvakseltaan, joten nykyvire on pienoinen kysymysmerkki. Vuosi 2016 ei alkanut loisteliaasti, sillä keskiviikkona pelatussa ottelussa Sport nappasi Helsingistä täyden pistepotin.

HIFK on kuitenkin sarjassa tukevasti toisella sijalla, joten pullat ovat hyvin uunissa. Joukkue ei ole hävinnyt koko kauden aikana kertaakaan yli kahta ottelua peräkkäin, ja on myös Porissa perjantaina ennakkosuosikin viitta harteillaan. 

Poiminta

Nuorten maailmanmestaruuden voittaneeseen joukkueeseen kuulunut ässähyökkääjä Aleksi Saarela on perjantaina kokoonpanossa. HIFK:n Roope Hintz lienee myös jo perjantaina joukkueensa vahvuudessa.

Seuraa Heitä

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

25-vuotias Taimi on ollut HIFK:n pakiston parhaimmistoa läpi kauden. 21 otteluun tehdyt 16 tehopistettä puhuvat puolestaan. Ässäkasvatti on vaikea pideltävä myös Porin perjantai-illassa.

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Vaikka muu joukkue välillä alisuorittaisi, Kerälä ei tätä tee. Juonikas sentteri on Ässille äärimmäisen tärkeä. On tehnyt viimeiseen viiteen pelaamaansa otteluun neljä maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle