Jatkuuko tulikuumien porilaisten pisteputki myös espoolaisten visiitin jälkeen?

LIIGA / Ennakko
Christian Engstrand on ollut marraskuussa huikeassa iskussa. Pystyykö hän pysäyttämään pisteputkessa porskuttavan patalauman?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Porissa kohtaavat tiistaina kaksi pudotuspeliviivan alapuolella olevaa joukkuetta, kun Blues saapuu kaupunkiin. Espoolaiset ovat levänneet hyvin, kun taas kotijoukkue pelasi viime viikolla peräti neljästi.

Edelliset ottelut

Ässät ja Blues saattavat majailla sarjataulukon huonommassa päässä, mutta molempien joukkueiden nykyvire on hyvällä tasolla.

Blues on pelannut viime aikoina verkkaisesti, sillä joukkueelle on kertynyt vain kolme ottelua viimeisen kahden viikon sisään. Kaikissa näissä kolmessa ottelussa espoolaiset pääsivät pisteille. 

JYP ja KalPa kaatuivat vieraissa selvin lukemin. Kotonaan Blues hävisi sitkeälle Sportille voittomaalikilpailun jälkeen.

Kotijoukkue Ässät pelasi puolestaan viime viikolla huikealla tasolla siitä huolimatta, että joukkue kärsii monista loukkaantumisista. 

Viime viikon tiistaina porilaiset hävisivät kotonaan KalPalle jatkoajalla, mutta sen jälkeen joukkue kaatoi peräkkäin niin TPS:n, Kärpät kuin Lukonkin.

Haavoittunut hyökkäys vastaan puolustus poissaoloilla

Ässien hyökkäys on kokenut viime aikoina kovia. Viimeisen viikon sisällä ässäpakasta ovat loukkaantuneet Masi Marjamäki, Jake Hansen, Semir Ben-Amor ja Josh Gratton.  

Marjamäki ja Ben-Amor saattavat olla kehissä jo Bluesia vastaan. Grattonin tapauksessa puolestaan koko ura saattaa olla vaarassa.

Puolustuksen vajaamiehisyys saattaa aiheuttaa vierasjoukkueelle ongelmia. Mikko Kuukka, Juuso Vainio ja Veeti Vainio ovat sairastuvan puolella.

Edellä mainittujen poissaolojen johdosta vasta 16-vuotias Urho Vaakanainen on päässyt pelaamaan uransa ensimmäisiä pelejä Liigassa. Vaakanainen on täten ensimmäinen vuonna 1999 syntynyt pelaaja, joka on Liigassa esiintynyt.

Kuka säkenöi Porin illassa?

Blues on esiintynyt viime aikoina väkevästi ja joukkueen työmoraali on todella korkealla, vaikka joukkueen taloudellinen tilanne ei parhaassa mahdollisessa tilanteessa olekaan.

Maaottelutauon jälkeen taistelevaa ja tehokasta peliä ovat esittäneet varsinkin alemmat ketjut.

Ilmari Pitkänen ja Samson Mahbod ovat molemmat viimeistelleet viimeiseen kolmeen otteluun tehot 2+1. Roope Talaja on säestänyt hienosti neljällä syötöllä.

Ässät ahkeroi viime viikolla peräti neljässä ottelussa ja tehotilastoissa välkkyi pitkälti tiettyjä nimiä.

Niko Ojamäki ja Juha Kiilholma ovat neljän ottelun pisteputkessa, kun taas Pat Mullane on päässyt pisteille jo peräti viidessä ottelussa perätysten. 

Ässät on saanut levätä sunnuntain ja maanantain ajan, mutta Blues on heilutellut pelipeukaloitaan jo viikon verran. Kotijoukkueella on parempi pelituntuma, mutta vierailijoilla tuoreemmat jalat.

Ottelun alkutahdit ovat erittäin tärkeät voiton kannalta. Se kumpi ne lyö ensin, on vahvoilla.

Seuraa Heitä

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

20-vuotias ässäpuolustaja on tehnyt liigaurallaan toistaiseksi kolme maalia. Näistä kolmesta kaksi on syntynyt Bluesia vastaan. Onko Vuorisalon kuti kohdillaan myös tiistaina, kun hän aistii espoolaisten vieraiden läsnäolon?

Samson Mahbod #9 | Medveščak

Oikea laitahyökkääjä

Viime kausina pelejä ECHL:ssä, Puolan liigassa ja Venäjän VHL-liigassa. Moni ei odottanut pienikokoiselta Mahbodilta ihmeitä, mutta Kanadan ja Yhdysvaltojen passin omistava laituri on osunut tällä kaudella jo kuudesti. Kauden maaleista kolmasosa on syntynyt marraskuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle