Ihmeellisiä ilmiöitä ja hämmästyneitä kulkijoita

LIIGA / Ennakko
Michael Ryan sai maalitilinsä auki lauantaina. Jatkuuko vire Bluesia vastaan?
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Lähtökohdat tiistain otteluun Ässät-Blues ovat mielenkiintoisimmat vähään aikaan. Espoolaisten kone on yskähdellyt, kun taas porilaiset ovat menettäneet johtoasemansa ilta toisensa jälkeen.

Espoon Blues ei ole päässyt vielä tasaisen suorittamisen makuun. Sijoitus on taulukon alemmassa kastissa, ja sarjakärjen kaatamista saattaa seurata tappio sarjajumbolle.

Kim Hirschovits kantaa vastuuta, mutta hän joutuu tekemään niin liian yksin. Jotain on Bluesin tehtävä tälle asialle. Joko ratkaisu haetaan pelin rakenteellisista muutoksista, tai sitten on hankittava toinenkin laatusentteri.

Kai Kantola loukkaantui kesken todella huiman syysvireensä. Hän ehti takoa kymmenessä ottelussa tehot 9+4. On täysin selvää, että luottoratsun pitkä poissaolo heijastuu koko joukkueen pelaamiseen.

Kantola ratkaisi pelejä omalla panoksellaan.

Molemmilla joukkueilla on sama osittain positiivinen ongelma. Konkareista huolimatta joukkueen runko on todella nuori. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio mainitsikin päättyneellä viikolla siitä, että on muistettava sarjan tempo sekä fyysinen vaatimustaso.

Nuoria ei voi kuluttaa loppuun liian raa'alla peluuttamisella.

Ässien lokakuun trendi on johtoaseman menettäminen. Ilmiö toistuu lähes joka pelissä, peli ei yksinkertaisesti pysy kasassa 60 minuutin ajan. Johtoasemaan päästyään patapaidat ovat varmistelleet liikaa tulosta ja lähinnä roiskineet kiekkoa pitkin kaukalon reunoja.

− Tiistain selkeä tavoite on ehjä 60 minuuttia ja kolme pistettä, linjaa ässäluotsi.

− Hyvät ensimmäiset erät ovat olleet seurausta hyvästä valmistautumisesta. Olemme päässeet yllättämään vastustajan, ja sitten he ovat saaneet uuden lähdön peliin ensimmäisellä erätauolla.

Peli ei ole ohitse ennen päätöserän summeria. Ässät on neljässä viimeisessä pelissä hävinnyt kolmannet erät maalein 2−10. Hallinnan kadottaminen on maksanut Ässille ison pinon sarjapisteitä.

− Pelissä tulee hetkittäisiä nukahduksia ja hetkellistä pehmeyttä. Todellisuudessa meitä on rankaistu siitä raskaasti. Pelaajien sitoutuneisuus tekemiseen on kyllä olemassa, mietti Rautakallio lauantain ottelun jälkeen.

− Iskut ovat olleet raskaita. Vastustajille on pomppinut, kun meiltä on jäänyt pomput saamatta.

Bluesin maalivahtipeli nojaa täysin Jani Niemiseen. Eetu Laurikainen kävi toki jo debytoimassa Liigassa ja pelaa myös tiistaina espoolaisjoukkueen maalilla.

Kotijoukkueen leirissä on ilmassa myös lievää väsymystä maalivahtirintamalla. Rasmus Rinne ei ollut syyllinen TPS-ottelun 4−5-tappioon, mutta viime aikoina on maaleja tehty etukulmasta ja suoraan Rinteen syötöstä.

Juuso Riksman on mukana tiistain kokoonpanossa. Aleksi Saarela pelaa alaraajavammaa potevan Michael Ryanin paikalla, ja Jarno Kärki palaa parin pelin huilivuoroltaan. Muuten kotijoukkue lähtee otteluun samalla miehistöllä kuin lauantainakin.

Seuraa Heitä

Rasmus Rinne #32 |

Maalivahti

Tällä hetkellä joukkueen menestys vaatii aivan timanttista maalivahtipeliä. Rasmus Rinteen kohdalla tämä tarkoittaa vain paluuta jo nähdylle tasolle. Kestääkö Rinne ykkösvahdin paineet?

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Pitkän vaisun jakson pelannut Stefano Giliati oli Sport-ottelussa joukkueensa parhaimmistoa. Teki maalin ja väänsi muutenkin vahvasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle